• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.07.2024

13:28

Siniša Mali ponovo rasturio Nikezića - Brojkama ga postavio na mesto: Ovo je prava agonija za vas!

Informer/Beta

Politika

Siniša Mali ponovo rasturio Nikezića - Brojkama ga postavio na mesto: Ovo je prava agonija za vas!

Podeli vest

U ovom trenutku Srbija na računu ima 776 milijardi dinara, a nivo javnog duga iznosi 49,9 odsto. Ovo je, mora se priznati, zaista prava agonija za Dušana Nikezića, potpredsednika SSP-a, najvatrenijeg fana srpskih javnih finansija.

Ovo je Nikeziću poručio ministar finansija Siniša Mali. A u nastavku prenosimo celokupan odgovor ministra Malog na ponovne Nikezićeve laži. 

''Zaista, Nikeziću, očigledno je da „para nema“. Jer znamo kako to izgleda kada ih „ima“. Iz perioda kada ste građane obmanjivali o prosperitetu, na državnom računu nije bilo dovoljno novca ni za isplatu penzija. Tako to valjda izgleda kada „para ima“, to je ta opoziciona ekonomija u retrovizoru.

A sećamo se kako izgleda kada „ima“ i posla. Onda je svaki četvrti građanin nezaposlen, prosek plata je 330 evra, a penzija 204. Sećamo se i vremena kada Srbiji niko nije hteo da odobri kredit jer je bila zemlja u koju niko nije imao poverenje, kada investicije nisu dolazile, kada se ništa nije gradilo, kada se nije marilo za životni standard građana.

U isto to vreme, nemaština nije važila za privatnu konsalting kompaniju Nikezićevog oca, niti za Đilasove firme koje su prihodovale 619 miliona evra. Nemaština je bila namenjena samo građanima Srbije.

Od 2012, Nikeziću, više nemate moralno pravo da se bavite srpskim javnim finansijama, koje ste uništili kada ste bili u poziciji da upravljate njima, nemate pravo da prosipate priče o boljem životu jer ga sa Vama nije bilo za građane, nemate politički intergritet da tražite poverenje građana Srbije koje ste izgubili.

To uporno saznajete na svakim izborima u poslednjoj deceniji, ali, još jednom – ne marite za mišljenje građana zbog kojih bi trebalo da ste u politici.

U toj istoj deceniji Srbija je napredovala, i to od onog trenutka kada se oslobodila vaše vlasti.

Dostigli smo prosek plata od 830 evra, penzija od 390 evra, a do 2027. stremimo ka cilju da građani Srbije prosečno zarađuju 1.400 evra, a da penzije dostignu 650 evra.

U istom periodu smo podigli međunarodni ugled naše zemlje, pa sada dobijamo priznanja međunarodnih finansijskih institucija, podigli smo atraktivnost zemlje za ulaganja i na korak smo do investicionog rejtinga. Godišnje se u Srbiju sliva i po 4,5 milijarde evra stranih direktnih investicija, nezaposlenost smo spustili na 9,4 odsto i otvorili više od 500.000 radnih mesta.

Uz sve to, održavamo makroekonomsku stabilnost naše zemlje u veoma teškim globalnim uslovima, konsolidovali smo javne finansije, sproveli bolne reforme, izgradili putnu infrastrukturu i doveli Srbiju na put ekonomskog uspeha. Sve smo to uradili u godinama kada evrozona beleži zaduženost od 89 odsto, dok je srpski javni dug daleko ispod toga, i zemlja je apsolutno ekonomski stabilna i beleži najveći rast BDP-a u Evropi u prvom kvartalu, od 4,7 odsto.

A, šta ste Vi uradili?

Da, gledali ste šta radimo i napisali tekst. Lepo. Ali, za ekonomnski uspeh koji donosi i politički uspeh koji toliko želite, zemlja mora malo više da se voli, i o građanima mora malo bolje da se brine'', napisao je Mali na svom profilu na Fejsbuku. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Kako je došlo do atentata ako je tajna služba imala informacije o njemu? Ekspert za Bliski istok o navodnoj umešanosti Irana u pokušaj Trampovog ubistva! (VIDEO)
Live TV

Kako je došlo do atentata ako je tajna služba imala informacije o njemu? Ekspert za Bliski istok o navodnoj umešanosti Irana u pokušaj Trampovog ubistva! (VIDEO)

Stručnjak za Bliski istok Lea Kumer bila je gost Informerovog "Info jutra" u kom je govorila o navodnoj umešanosti Irana u atentat na bivšeg predsednika Amerike Donalda Trampa. SAD su u poslednjih nekoliko nedelja dobile obaveštajne podatke o navodnoj zaveri Irana da pokuša ubistvo Trampa, preneo je nedavno Si-En-En (CNN) pozivajući se na neimenovane izvore. Teheran je ubrzo demantovao ova pisanja američkih medija.

18.07.2024

09:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija