• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.07.2024

11:56

Da se ne zaboravi današnji dan! Pre 80 godina dogodio se jedan od najvećih i najsvirepijih zločina nad Srbima! (FOTO)

Printscreen

Politika

Da se ne zaboravi današnji dan! Pre 80 godina dogodio se jedan od najvećih i najsvirepijih zločina nad Srbima! (FOTO)

Podeli vest

Kancelarija za javnu i kulturnu diplomatiju trudiće se da stalnim podsećanjem na ovakve svirepe zločine, spreči da se srpskom narodu koji je kroz svoju istoriju bio prava žrtva genocida, danas nametne epitet genocidnosti, i to od strane onih koji su ove monstruozne zločine i činili, poručio je Arno Gujon.

- Jedan od najvećih i najsvirepijih zločina na ovim prostorima, za vreme Drugog svetskog rata, dogodio se na današnji dan 1944. godine u selu Velika na istoku Crne Gore. Tog 28. jula, pre tačno 80 godina, pripadnici 7. SS dobrovoljačke brdske divizije Princ Eugen koje su činili Hrvati i Nemci i 21. SS brdske divizije Skenderbeg koje su činili Albanci, na monstruozan način izvršili su masakr nad preko 420 nedužnih i nezaštićenih Srba, od kojih su većinu činili deca, žene i starci.

- Srpska pravoslavna crkva je 2017. godine proglasila velikomučenicima žrtve veličkog pokolja i njihova imena upisala u diptih svetih, zajedno sa žrtvama pivskog i gornjepolimskog kraja stradalih od nacističkog terora. Kancelarija za javnu i kulturnu diplomatiju čiji sam direktor, trudiće se da stalnim podsećanjem na ovakve svirepe zločine, spreči da se srpskom narodu koji je kroz svoju istoriju bio prava žrtva genocida, danas nametne epitet genocidnosti, i to od strane onih koji su ove monstruozne zločine i činili - napisao je Gujon.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija