• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.07.2024

15:52

Kad krenu u Grčku Srbi najčešće odmaraju na ovom prelepom mestu: Noćenje 3.000 dinara, a hrana za svačiji budžet!

Youtube printscreen

Društvo

Kad krenu u Grčku Srbi najčešće odmaraju na ovom prelepom mestu: Noćenje 3.000 dinara, a hrana za svačiji budžet!

Podeli vest

Sezona godišnjih odmora je u toku i dosta naših turista trenutno letuje na moru, jezerima, planinama ili nekim manjim kupalištima.

Veliki broj naših ljudi odlazi u Grčku, a na pola puta do Soluna neki od njih često odmaraju i u Vladičinom Hanu, opštini u južnoj Srbiji koja ima prelepe predele, manastire, crkve, gradski bazen, a nalazi se nedaleko i od Vlasinskog jezera.

Ovaj grad od Niša je udaljen 85 kilometara i na 30 kilometara od Vranja. Zanimljivo je da je podjednako udaljen od Beograda i Soluna - na 320 kilometara od oba grada i zato je idealno mesto za odmor za putnike.

Turistima u ovom delu naše zemlje su interesantne i planina Kukavica, Bulino jezero, Jovačka jezera i ostala kulturna dobra. Za ljubitelje bazena tu je gradski bazen gde celodnevna karta košta 300 dinara za odrasle, dok je poludnevna posle 15 sati upola manje. Deca do sedam godina ne plaćaju ulaz.

Foto: Youtube printscreen

 

Meštani kažu da je bazen tokom leta mesto okupljanja kupača iz Hana, ali i Leskovca, Surdulice, Bujanovca, Trgovišta, Vlasotinca, Vranja pa čak i Niša. Omladina u večernjim satima na ovom mestu organizuje i razne žurke.

Inače, zaštitni znak Vladičinog Hrana je gvozdeni most koji su izgradili srpski, austrijski i italijanski inženjeri i radnici 1910. godine. Most spaja levu i desnu obalu Južne Morave. Drugi simbol grada je Park oslobođenja s Krstom gde se meštani okupljanju na Badnji dan i Vidovdan kada se seče i slavski kolač.

Imajući uvid u cenovnik jednog restorana videli smo da pljeskavica od 125 grama košta 150 dinara, dok gurmanska koja je duplo teža iznosi 400 dinara. U jelovniku se nalaze i svinjski ražnjići koji koštaju 700 dinara, džigerica u skrami 500 dinara, deset ćevapa je 400 dinara, dok je kajmak 120 dinara 50 grama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Otkriven pravi cilj posete Netanjahua Americi! Tramp je jedini čovek koji može da spreči masovni nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Otkriven pravi cilj posete Netanjahua Americi! Tramp je jedini čovek koji može da spreči masovni nuklearni rat? (VIDEO)

Da li će biti rata ili neće, a ako će biti, pod kojim uslovima? Ako pitate Donalda Trampa, on zna da će doći do velikog rata na Bliskom istoku ako on ne dođe na vlast. Ako izaberu Trampa, navodno, rešiće se svi svetski problemi, ali ako on ne bude izabran, čovečanstvo će se suočiti sa Trećim svetskim ratom. Na ovu temu u "Info danu" govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i filozof, prof. dr Boris Bratina.

28.07.2024

16:39

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija