• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.07.2024

13:05

Opoziciju ne zanima litijum! Brnabić pogodila pravo u centar: Oni samo hoće da napadaju Vučića!

Miloš Rafailović

Politika

Opoziciju ne zanima litijum! Brnabić pogodila pravo u centar: Oni samo hoće da napadaju Vučića!

Podeli vest

Predsednica Skupštine Ana Brnabić je gostujući u Vikend info jutru istakla da opoziciju ne zanima litijum i to kako će on uticati na životnu sredinu, već im je jedini cilj da napadaju predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Nedavno su opozicioni meidji objavili informaciju da je predsednik Srbije suvlasnik Rio Tinta sa 90%, dok po 5% udela imaju Siniša Mali i Ana Brnabić.

Ono što je potpuno sumanuto u ovoj lagariji opozicionara je to što je predsednik Vučić u vreme osnivanja kompanije Rio Tinto imao četiri godine. 

- Milovan Brkić i ostali ideolozi opozicije su našli da je predsednik Vučić vlasnik Rio Tinta u Londonu i to 90%, Siniša Mali i ja po 5%, što je apsurdno i svako može to da proveri. Ne zaboravite da je Rio Tinto došao 2001. godine, a 2004. godine Vojislav Koštunica daje prava Rio Tintu za istraživanje - rekla je Brnabić i nastavila:

Dragan Đilas i njegova stranka dobro znaju kakva korist može da bude za Srbiju Rio Tinto i ceo taj projekat. Rio Tinto je naša karta za narednih 100 godina, od koga će benefit imati i naši unuci i čukun unuci - istakla je predsednica Skupštine.

- Za sve vreme vlasti Demoktratske stranke, istraživanje Rio Tinta se proširuje za devet puta, a kasnije su i menjali zakon o rudarstvu. Do tada je bio zakon iz 1995. godine, gde je važilo da prava dobija na tenderu eksploataciona prava, a kasnije je Demokratska stranka promenila to da samo onaj koji ima istražna prava može da dobije i eksploataciona prava. Opozicija nije zabrinuta ni zbog Rio Tinta, ni zbog litijuma ni životne sredine, već im je samo bitan napad na predsednika Vučića - poručila je Brnabić i na kraju poentirala:

- Opozicija misli da, pošto su vlast koristili za lično bogaćenje, da svako to radi. Postali su multi-milioneri, a nisu izgradili ni kilometar pruge. Uzeli Pionirski grad, postavili Velikog brata, doveli još četiri rijalitija, a sada govore o rijalijima. Kada blato padne sa vas, vama košulja ostaje uprljana. Kao afera "Jovanjica", optuživali su i Andreja Vučića i predsednika za to. Sve te gluposti dolaze sa njihovih portala i tabloida koje ima pregršt, vi i teško možete da dođete do istine - zaključila je Brnabić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija