• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.08.2024

15:27

Milivojević o dolasku francuskog predsednika u Srbiju: Francuska može da bude bolji sagovornik od drugih sila!

Masha Bandjur

Politika

Milivojević o dolasku francuskog predsednika u Srbiju: Francuska može da bude bolji sagovornik od drugih sila!

Podeli vest

Bivši diplomata Zoran Milivojević izjavio je da Francuska može da Srbiji bude bolji sagovornik, sa više razumevanja, nego što su to neke druge velike sile.

 Milivojević je podsetio da je pokušaj ubrzanog ulaska tzv. Kosova u Savet Evrope sprečila upravo Francuska svojim angažmanom, uz podršku Italije.

Milivojević je naglasio da se poseta francuskog predsednika Emanuela Makrona odvija u situaciji kada Srbija ima potpisan sporazum o strateškoj saradnji, precizirajući da to predstavlja izraz političkog interesa jedne i druge strane da svoje odnose unaprede i dovede do višeg političkog nivoa, a iz toga treba da proizađu svi drugi elementi saradnje.

- Znači, postoji politička volja, politički interes da se odnosi institucionalizuju na način da mogu da se razvijaju više od onoga što podrazumeva redovne, obične odnose - rekao je Milivojević.

Prema njegovim rečima, taj sporazum dopunjen je u dva domena - energetika i veštačka inteligencija.

- Ugrađivanjem u sporazum o strateškoj saradnji stvaraju se uslovi da se potpišu i bilateralni sporazumi u toj sferi, koji bi odnose iz nekog stanja mirovanja pretvorili u operativne mogućnosti i u operativni izraz interesa dve strane - naveo je Milivojević za Tanjug.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Gori cela Ukrajina! Ruski dronovi urnisali Kijev! Sprema se odgovor Rusije za napad na Kursku oblast! (VIDEO)
Live TV

Gori cela Ukrajina! Ruski dronovi urnisali Kijev! Sprema se odgovor Rusije za napad na Kursku oblast! (VIDEO)

SAD se sprema za obojenu revoluciju u Gruziji. Ruske snage izvele su masovne udare. Kijev napadnut dronovima u više talasa. Kada pomislimo da je došlo vreme da se smire tenzije u svetu, događaji u prethodnih četrdeset osam sati govore suprotno. Na ove i sve druge važne svetske teme u emsiji "Rat uživo" govorili su Nebojša Obrknežev iz Centra za društvenu stabilnost i general Vinko Pandurević.

26.08.2024

22:15

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija