• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.08.2024

17:18

Vučević o izjavi Jandrokovića: Očigledno da iz njegovih usta opet progovaraju velikohrvatski kompleksi zbog uspeha Srbije

Miloš Rafailović

Politika

Vučević o izjavi Jandrokovića: Očigledno da iz njegovih usta opet progovaraju velikohrvatski kompleksi zbog uspeha Srbije

Podeli vest

Premijer Srbije Miloš Vučević oglasio se na društvenoj mreži "X" povodom izjave predsednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

- Očigledno je da iz usta predsednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića opet progovaraju velikohrvatski kompleksi zbog uspeha Srbije, na svim poljima. Jedini cilj im je da napadaju predsednika Vučića, sa povodom ili bez njega. Važno im je da se ne zaustavi ta kanonada napada i uvreda, i nije im bitno da li to izgovara pevačica ili predstavnik države. Bitno je da se širi antisrpska histerija. Taj isti Gordan Jandroković, koji je kao čelnik Sabora znao da se slika sa predsednikom Vučićem ispred zastava dveju država, po ko zna koji put se transformiše “u skladu sa situacijom” - istakao je i dodao:

- Radi se o istom čoveku koji je negirao zločin na Petrovačkoj cesti. Je l’ to čovek? Je l’ to vladavina prava, demokratija i evropske vrednosti? Na Petrovačkoj cesti je u avgustu 1995. godine pobijeno četvoro dece starosti od 6 do 13 godina, starci i žene. Zauvek ćemo tražiti pravdu za njih. Isto kao što će Srbija zauvek voditi nezavisnu i slobodnu politiku, i neće dozvoliti da iko pokuša da je slomi i vrati u vreme pre 2012. godine, kada se saginjala, izvinjavala i prećutkivala zločine protiv sopstvenog naroda - istakao je Miloš Vučević.

Podsetimo, predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je za hrvatske medije da je Srbija nedosledna, neprincipijelna i da izaziva regionalne sukobe.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Gori cela Ukrajina! Ruski dronovi urnisali Kijev! Sprema se odgovor Rusije za napad na Kursku oblast! (VIDEO)
Live TV

Gori cela Ukrajina! Ruski dronovi urnisali Kijev! Sprema se odgovor Rusije za napad na Kursku oblast! (VIDEO)

SAD se sprema za obojenu revoluciju u Gruziji. Ruske snage izvele su masovne udare. Kijev napadnut dronovima u više talasa. Kada pomislimo da je došlo vreme da se smire tenzije u svetu, događaji u prethodnih četrdeset osam sati govore suprotno. Na ove i sve druge važne svetske teme u emsiji "Rat uživo" govorili su Nebojša Obrknežev iz Centra za društvenu stabilnost i general Vinko Pandurević.

26.08.2024

22:15

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija