• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.08.2024

21:29

Ja objašnjavam svoje političke postupke samo svom narodu! Vučić odgovorio francuskoj novinarki

Tanjug

Politika

Ja objašnjavam svoje političke postupke samo svom narodu! Vučić odgovorio francuskoj novinarki

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara da li se Srbija kupovinom "rafala" udaljava od Moskve i približava EU, istakao da je ponosan na politiku Srbije, što uvek poštuje Povelju UN, što se ne bi moglo reći za mnoge zemlje na Zapadu.

- Ja sam ponosan na politiku Srbije, na to što uvek poštujemo Povelju UN, što se ne bi moglo reći i za mnoge zapadne zemlje, posebno kad je u pitanju teritorijalni integritet Srbije, a mi smo ga i tada i danas poštovali - rekao je Vučić.

- Znam da bi Emanuel voleo da uvedemo sankcije Rusiji, ali mi to nismo uradili,m mi se ne stidimo svoje odluke. Ja ne želim vama da se pravdam zbog toga. Ja objašnjavam svoje političke poteze svom narodu. A pritom, jesmo li nešto učinili protiv Ukrajine? Nismo. Srbija podržava teritorijalni integritet Ukrajine, Povelju UN i doživljavamo ih kao prijateljski narod.

- Više smo humanitarne pomoći, svake vrste pomoći dali mi odavde iz Srbije nego svi na Balkanu zajedno, pa puta dvadeset. Poslednji u nizu je 5000 laptopova koje smo poslali - istakao je Vučić i dodao da stvari nisu tako jednoznačne.

Napomenuo je i da je nemoguće, što se tiče "rafala", da Srbija prenese tehnologiju Rusiji.

- Ljudi iz Dasoa su se za to pobrinuli 1000 puta a ne jednom. Ti razgovori su bili veoma teški i naporni. I nizašta na svetu ne bi dozvolili transfer tehnologije. Mi to plaćamo novcem građana Srbije. To nije jeftina stvar, ali je velika stvar za nas. Tačno je da ćemo po prvi put da imamo avione zapadne proivodnje. Zapadne lovce koji će da štite nebo Srbije. I mislim da je to velika stvar za odnose naše dve zemlje. I da je to važna stvar. Ja sada imama napade iz Srbije koji kažu "a što to radite sa Francuskom, a ne Rusijom, Kinom..." A ja ih onda pitam kako mislite da sada ti avioni dođu do nas. A moj posao je da razmišljam o suverenitetu i nezavisnoti Srbije i da uradim sve što je najbolje za našu zemlju. A što da ne radimo sa Francuskom? Što, jesu Rafali loši avioni? Po našem mišljenju Rafal je možda najbolji avion na svetu - poručio je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Šok! Hamas pristao na prekid vatre u Gazi?! A ovo je razlog!
Planeta

Šok! Hamas pristao na prekid vatre u Gazi?! A ovo je razlog!

Izraelska vojska i palestinska militantna grupa Hamas pristali su na tri odvojene trodnevne pauze u borbama u različitim delovima Pojasa Gaze, kako bi se omogućilo vakcinisanje oko 640.000 dece protiv dečije paralize, rekao je Rik Piperkorn, visoki zvaničnik Svetske zdravstvene organizacije za region.

29.08.2024

19:42 >> 19:46

Frka u Americi! Iran sve bliži nuklearnoj bombi!
Planeta

Frka u Americi! Iran sve bliži nuklearnoj bombi!

Iranska proizvodnja visoko obogaćenog uranijuma se nastavlja, a trenutne zalihe pokazuju da Teherenu nedostaje dva kilograma ovog elementa za proizvodnju četiri nuklearne bombe, pokazao je poverljivi izveštaj Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) u koji je Rojters imao uvid.

29.08.2024

18:58 >> 22:45

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija