• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.09.2024

13:27

Svakom pristojnom čoveku bi bilo ispod časti da ovo javno kometariše! Kozarev: Ponoš vapi za malo medijske pažnje, svoje otrovne strelice bacio na poreklo ministra Đurića!

mfa.gov.rs

Politika

Svakom pristojnom čoveku bi bilo ispod časti da ovo javno kometariše! Kozarev: Ponoš vapi za malo medijske pažnje, svoje otrovne strelice bacio na poreklo ministra Đurića!

Podeli vest

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Dušan Kozarev reagovao je na sraman komentar lidera stranke Srbija centar Zdravka Ponoša o poreklu ministra Marka Đurića, ističući da "kada ponestane tema za dnevnopolitička prepucavanja i kada se iscrpe sva opanjkavanja i tračevi nekadašnjih "kolega" i kadra iz Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, poseže se za temama koje bi svakom pristojnom čoveku bile ispod časti da komentariše u javnom prostoru".

Kako ističe Kozarev, ovog puta, na red je došao i ministar spoljnih poslova Marko Đurić i, ni manje ni više, nego njegovo poreklo.

- Da je neka od otrovnih strelica Zdravka Ponoša, kojom gađa u javnost kako bi dobio malo medijske pažnje koju, svojim političkim aktivizmom i rejtingom u narodu nikada ne bi mogao da dobije, bila usmerena na političku karijeru ili partijski angažman Marka Đurića, to bi u političkoj areni bila uobičajena situacija. 

Ali, činjenica da se Ponoš ustremio na poreklo Marka Đurića, koje on nikada nije skrivao, čak šta i često govorio o tom detalju iz svoje biografije, i to u ovakvom kontekstu samo svedoči o tome da – nema šta drugo da mu zameri, pa je došlo vreme i da o poreklu jednog Beograđanina iz čestite porodice sudi neko čije je poreklo često dovođeno u pitanje.

Ministru spoljnih poslova Srbije Marku Đuriću, koji je za nekoliko meseci svog mandata putovao s kraja na kraj sveta, razgovarajući i sastajući se sa zvaničnicima sa svih meridijana u plemenitoj misiji da Srbiju predstavi u najboljem svetlu i da priču o Srbiji kao zemlji koja napreduje na svim poljima čuju i na Pacifiku u Kraljevini Tonga, ali i u Paragvaju na drugoj strani sveta, priznanja za rad stižu sa svih strana.

Da radi dobar posao svedoči i nedavna "pohvala" nekadašnjeg ministra spoljnih poslova tzv. Kosova koji je baš ovu diplomatsku ofanzivu srpskog šefa diplomatije upotrebio za obračun sa aktuelnom ministarkom tog resora, što je kod mnogih izazvalo čuđenje. 

Kao i mnogi nekadašnji pripadnici sistema odbrane, koji svoju penzionersku dokolicu prekraćuju pokušajima učešća u stranačkim aktivnostima, ili nekim nesmotrenim izjavama kojima blate i kritikuju bez konkretnog povoda ko im se tog dana učini manje simpatičan, zapaljivim izjavama proseći za malo medijskog prostora opskurnih medija koji kao da jedva čekaju takve teme, Ponošu bi bilo bolje da se opredeli za šah na Kalemegdanu ili neke druge zanimacije kojima penzioneri prekraćuju svoje slobodno vreme, a da ostavi one čije vreme tek dolazi da rade svoj posao - istakao je Kozarev. 

Podsetimo, Zdravko Ponoš, lider stranke Srbija centar, jutros je, gostujući na N1, napao ministra spoljnih poslova Marka Đurića zbog njegovog delimično jevrejskog porekla, da bi potom uvredio Srpsku pravoslavnu crkvu i njene vernike, sumanutom izjavom da je Milorad Dodik zvanično u Saboru SPC, koju je posprdno nazvao “Es-pe-ce”. Detaljnije o tome pročitajte OVDE.

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Skandal na N1! Antisemitski i antisrpski ispad Ponoša: Prvo napao Marka Đurića zbog jevrejskog porekla, a onda uvredio SPC i pravoslavne vernike! (VIDEO)
Politika

Skandal na N1! Antisemitski i antisrpski ispad Ponoša: Prvo napao Marka Đurića zbog jevrejskog porekla, a onda uvredio SPC i pravoslavne vernike! (VIDEO)

Zdravko Ponoš, lider stranke Srbija centar, jutros je, gostujući na N1, napao ministra spoljnih poslova Marka Đurića zbog njegovog delimično jevrejskog porekla, da bi potom uvredio Srpsku pravoslavnu crkvu i njene vernike, sumanutom izjavom da je Milorad Dodik zvanično u Saboru SPC, koju je posprdno nazvao “Es-pe-ce”.

03.09.2024

11:56

sledeća vest

TV

Hronika

Uhapšen predsednik Osnovnog suda u Lebanu! Uzeo torbu punu evra za "debelu uslugu"
Hronika

Uhapšen predsednik Osnovnog suda u Lebanu! Uzeo torbu punu evra za "debelu uslugu"

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom i Službom za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Republike Srbije, nakon višemesečnog predistražnog postupka uhapšeni su S.C., predsednik Osnovnog suda u Lebanu zbog krivičnog dela primanje mita iz Leskovca, i D. M. zaposlena u istom sudu, zbog krivičnog dela davanje mita.

03.09.2024

12:03

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija