• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Č.

06.06.2024

12:57

Selektor Danske hvali "orlove"! Srbija ima talentovan tim!

EPA Images

EURO 2024

Selektor Danske hvali "orlove"! Srbija ima talentovan tim!

Podeli vest

Skandinavska selekcija biće protivnik Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Pokušaće Danci da ponove uspeh sa prethodnog EP kada je stigla do polufinala, a selektor Hjulmand u intervjuu za sajt UEFA poručuje da su "orlovi" nezgodan protivnik sa izuzetnim napadačkim potencijalom.

Nekadašnji trener Lingbija, Nordsjelanda i Majnca Kasper Hjulmand (52) trebalo je da preuzme nacionalni tim Danske od Agea Hareidea u leto 2020. godine nakon Evropskog prvenstva. Međutim, kako je smotra najboljih timova Starog kontinenta odložena na godinu dana zbog kovida, Hjulmand je ipak dočekao da vodi Dance na prestižnom turniru.

Foto: EPA Images

slavlje Danaca nakon pobede nad Češkom i plasmana u polufinale EP 2020

 

Ispostavilo se da je to bio najbolji mogući rasplet za Skandinavce, s obzirom na to da su stigli do polufinala, iako početak nije obećavao. Najbolji igrač tima Kristijan Eriksen doživeo je infarkt na premijeri protiv Finske i nekoliko minuta bio je medicinski mrtav!

 

Foto: EPA Images

reprezentativci Danske u šoku dok lekari pružaju pomoć Eriksenu

 

Logično, Danci su izgubili tu utakmicu, kao i narednu protiv Belgije, pa su uoči poslednjeg kola imali samo matematičku šansu da se domognu osmine finala. Čudo se dogodilo, pošto je Danska savladala Rusiju 4:1 što joj je u krugu od tri tima sa tri boda donelo drugu poziciju i mesto u eliminacionoj fazi.

- Bili smo u odličnoj formi pred EURO 2020, odigrali smo tri meča i dobili 2:0, 8:0 i 4:0! Dresovi su se prodavali u velikom broju a mečeve u grupnoj fazi igrali smo kod kuće u Kopenhagenu. Restrikcije usled korone su polako ukidane, a kada se desio onaj slučaj sa Eriksenom, sve to dovelo je do vrlo emotivne reakcije navijača. Imali smo neverovatnu podršku naših ljudi, oni su nam davali vetar u leđa. Ništa se od tada nije promenilo, tako da očekujemo veliki broj navijača i u Nemačkoj - prisetio se Hjulmand prethodnog turnira i nagovestio da će njegovi puleni i sada imati ogromnu podršku.

 

Foto: EPA Images

 

 

Selektor poručuje da su zajedništvo i međusobno poverenje neizostavni deo karaktera danskog naroda i da se to prenelo na nacionalni tim.

- Društveni model koji je izgrađen u Danskoj bazira se na povezanosti među ljudima. Znamo kako se pravi tim i uvek stavljamo kolektiv ispred pojedinca. Još jedna ključna reč jeste poverenje. Verujemo u naše igrače, kao i u trenere. Tu je i hrabrost, koja nam je potrebna kada igramo protiv velikih timova. Na kraju, uvek smo ambiciozni i ne želimo da nas ljudi gledaju kao autsajdere - dodao je Hjulmand.

 

Foto: EPA Images

 

 

Selektor Danske prokomentarisao je i rivale njegovog tima u grupi C. Na startu turnira, Danska se sastaje sa Slovenijom 16. juna u Štutgartu.

- Očekuju nas tri kvalitetna protivnika. Slovenija je slična nama po kvalitetu, igrali smo dva puta sa njima u bliskoj prošlosti i jednom je bilo nerešeno, dok smo drugi put pobedili sa 1:0. Radi se o dobroj ekipi koja je posebno opasna nakon prekida. Imaju odličnog trenera i nekoliko fudbalera svetske klase, pre svega u odbrani i napadu - nije štedeo sa pohvalama na račun "zmajčeka" selektor Danske.

 

Foto: EPA Images

 

 

Svakako najteži rival očekuje Dance u drugom kolu 20. juna u Frankfurtu. Englezi su veliki dužnici Dancima, s obzirom na to da su ih na prethodnom EP eliminisali u polufinalu posle produžetaka.

- Englezi su mnogo napredovali u taktičkom smislu pod vođstvom Gereta Sautgejta. Sa kvalitetom i talentom koji poseduju, siguran sam da će osvojiti nešto u narednih nekoliko godina. Neće biti lako, ali igrali smo egal sa njima u prethodnih nekoliko godina - dodao je on.

 

Foto: EPA Images

 

 

Na samom kraju selektor reprezentacije Danske osvrnuo se i na Srbiju, sa kojom će verovatno u poslednjem kolu 25. juna u Minhenu voditi direktan duel za plasman u osminu finala. Skandinavci su u svoju korist rešili prethodna tri međusobna susreta, ali Hjulmand ističe da se "orlovi" ne smeju potceniti.

- Srbija je nezgodan protivnik, sa velikim brojem talentovanih igrača, pogotovo u napadačkom delu tima. Radi se o ekipi koja je u stanju da savlada bilo koga ukoliko ima svoj dan i nikako ih ne smemo potceniti - zaključio je Kasper Hjulmand.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Selektor Slovenije poručuje: Možemo da prođemo grupu!
EURO 2024

Selektor Slovenije poručuje: Možemo da prođemo grupu!

Selektor fudbalske reprezentacije Slovenije Matjaž Kek (62) istakao je u intervjuu za sajt UEFA kako nema razloga da njegovi igrači ne veruju u to da mogu proći u osminu finala na predstojećem Evropskom prvenstvu! Popularni "zmajčeki" igraće ovog leta na smotri najboljih timova Starog kontinenta drugi put u svojoj istoriji, a Kek se prisetio i čuvenog meča koji su odigrale reprezentacije Jugoslavije i Slovenije na Evropskom šampionatu 2000. godine, koji je završen remijem 3:3.

05.06.2024

16:56

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija