• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

27.06.2024

11:50

Pao negativan rekord u Nemačkoj! Sudija pogubio konce pa podelio 18 kartona

EPAIMAGES

EURO 2024

Pao negativan rekord u Nemačkoj! Sudija pogubio konce pa podelio 18 kartona

Podeli vest

Dva crvena za Čehe, čak 11 žutih za Turke.

Svako ko je sinoć rešio da makar na nekoliko minuta prati duel Češke i Turske imao je šta da vidi. Doduše - najmanje je tu bilo fudbala, iako se radi o Evropskom prvenstvu, ali je utakmica odigrana u Hamburgu ponudila veliku borbu na obe strane. Četa Ivana Hašaka je nakon 20ak minuta ostala sa igračem više pošto je dva žuta kartona dobio Antonin Bahar, već tada bilo je jasno da glavni arbitar Ištvan Kovač gubi konce. 

Iako je, iskusnog Rumuna, UEFA delegirala kao jednog od najboljih svetskih arbitara, Ištvan Kovač i njegov tim nisu se proslavili. Istina, imali su težak zadatak da drže disciplinu na utakmici gde je, stiče se utisak, bilo mnogo više tuče nego fudbala, ali su na testu zrelosti Rumuni pali. 

O tome dovoljno govori drugo poluvreme budući da je Ištvan Kovač imao nekoliko očiglednih grešaka. Bunili su se iz oba tabora, a Rumun je, bez mnogo razmišljanja delio žute kartone. Na kraju - totalni haos. Turci su golom Čeniga Tosuna došli do pobede i plasmana u osminu finala, a nakon svega što se desilo na meču bilo je i za očekivati da dođe do opšte tiče među igračima oba tima.

Foto: EPAIMAGES

 

Kokču i Souček prvi su se sukobili, vrlo brzo su se uključili i ostali igrači iz obe reprezentacije, a Ištvan Kovač je nastavio da deli kartone iako je utakmica već bila završena. Na kraju, Rumun je ispisao nove stranice fudbalske istorije budući da je na jučerašnjem meču oboren rekord po broju podeljenih kartona - bilo ih je čak 18 (16 žutih i dva crvena). 

Oba crvena kartona zaradili su Česi, prvo Barak, a potom i Tomas Čori zbog svađe sa Turcima. Sa druge strane, čak 11 fudbalera Vinćenca Montele dobili su javne opomene .

Vred napomenuti da se ovaj rekord ne odnosi samo na Evropska prvenstva već na sva velika takmičenja. Prethodni rekord držao je Valentin Ivanov. Ruski arbitar je na Mundijalu, takođe u Nemačkoj, 2006. godine na utakmici Portugala i Holandije podelio čak 16 javnih opomena. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija