• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

31.07.2024

10:57

Fali nam bezobrazluk, niko osim Jokića da se pobije... Gurović "orlovima": Pokažite da ste braća, budite pesnica

Peđa Milosavljević

Olimpijske igre

Fali nam bezobrazluk, niko osim Jokića da se pobije... Gurović "orlovima": Pokažite da ste braća, budite pesnica

Podeli vest

Čuveni srpski košarkaš Milan Gurović smatra da naši košarkaši nisu smeli previše da respektuju Amerikance i da moraju u nastavku takmičenja na Olimpijskim igrama da pokažu više energije i samoupzdanja, da igraju kao braća.

"Orlovi" su u prvoj utakmici na Olimpijskim igrama poraženi od Amerike sa 110:84. Američki "drim-tim" predvođen najvećim zvezdama svetske košarke pokazao je protiv izabranika Svetislava Pešića zašto su prvi favoriti za zlato. Ali, ne bi trebalo poraz shvatiti previše tragično, tek slede ključne borbe sa Portorikom i Južnim Sudanom za ono najvažnije - nokaut fazu. 

Gurović zamera košarkašima što su se uplašili, što se nisu "pobili" sa Amerikancima.

- lako je govoriti sa strane, kao navijač, ali mislim da smo prvi deo odigrali dobro, korektno poluvreme, i onda veliki pad u drugom delu. Da li zbog respekta prema Lebronu i ekipi, što je suludo po meni. Kad igraš  protiv njih onda treba da pokažeš više energije i da uđeš u kontakt, da se ne bojiš. Videli smo da smo odustali, a pojedini NBA igrači su gestikulirali prstima i ponižavali naše igrače. Nisam video rekaciju osim Jokića, da je neko hteo da se pobije, da uđe u meso. Durent, nije realno da postigne osam od osam iz igre. Da toga nije bilo mogli smo da budemo u egalu. Od Bogdana očekujem više, nije više lepi dečkić, talentovani klinac. Očekujem da povuče uz Jokića - kazao je za TV Informer Milan Gurović. 

Foto: Starsportphoto©

Košarkaši Srbije

 

Čuveni srpski košarkaš kaže da našim igračima nedostaje malo više hrabrosti i samopouzdanja, pa je podsetio kako je Bodiroga peckao Milera.

- Na poluvremenu smo bili u egalu, ali nerazuman pad u trećoj četvrtini, previše poštovanja prema njima. Ne bih da poredim moju sa ovom generacijom, koja je sjajna, ali mislim da im fali, ne svima, doza bezobrazluka, samopouzdanja. Ko se seća pre 20 godina, kada je Bodiroga povukao Mileru peškir da se obriše. Bilo je još situacija, koje nisu za javnost, ja, Stojaković, Jarić... Imali smo ozbiljan duel sa njima, "treš tok". Sa Portorikom je meč izuzetno bitan, ne daj Bože, u slučaju poraza bićemo u problemu. Ali, spremiće Kari ekipu. Ne poznajem igrače Portorika, a mladi su, stil im je trči i pucaj, ako im krene,  zna da bude teško za našu ekipu. Osim jednog svi šutiraju za tri, treba ih respektovati, dati značaju i muški ići na pobedu. Kvalitetniji smo ako budemo koncentrisani dobićemo.

Naš tim je savim drugačiji sa Jokićem u timu i bez njega. 

- Totalno druga ekipa sa i bez Jokića, on je najbolji na svetu. Ameri su se fokusirali na njega što je trebalo ostalima da olakša da pogode neki šut. Od Bogdana najviše očekujem. Izgleda da Nikola mora da igra 40 minuta, što je nemoguće. U NBA je navikao da igra, ali mora malo da predahne. Milutinov... Bilo je situacija kada se nije snašao, uplašio se,  ne znam čega, nadam se da će promeniti. Danas neće imati strah od Portorika i kasnije Južnog Sudana. Pričam samo o Amerikancima, ne vidim da treba da imaju respekt. Ne bih nikada obu

Foto: Reuters

Vasilije Micić

 

o Lebron Džejms patike.

 

Portoriko moramo da pobedimo, poraz bi bio ravan katastrofi.

- Danas će biti rasterećini. Bitno je jako da budemo među prve dve ekipe i u nastaku takmičenja moraju da pokažu energiju, zalaganje. Pokažite da ste braća, budite pesnica, da biste uspeli. To sam naučio od starih naših trenera, pesnica je udarna, pet igrača kad se skupi, ne može im  niko ništa.

 

Ne volim tenis

Milan Gorović voli Novaka Đokovića, ali ne gleda njegove mečeve. Srpski teniser od 12 časova igra u trećem kolu olimpijskog turnria sa Dominikom Kepferom.

- Novaka ne gledam ali pročitam. Nemam vremena, a i ne volim tenis - iskren je bio Milan. 


Imali smo tokom meča sa Amerikancima problema sa realizacijom. 

- Ako hoće da pobediš moraš da pogodiš kako kaže Sale Đorđević. Moraš da daš koš više ako hoćeš da pobediš. To se uči, a rađa se karakter, radna etika... Karakter ne može da se promeni, ostalo se vežba, to su milioni šuteva, verovanje u sebe... 

Gurović je prvi čovek Reala iz Beograda, a kaže da međšu klincima ima talentovanih košarkaša. 

- Ima posebno u juniorskoj selekciji, trebalo je da budu u reprezentaciji do 18, ali nismo jer nismo Zvezda i Partizan. Menadćeri mešetare, počeli smo kao u fudbalu, guraju svoje trenere i igrače. Ali doći će sve to na naplatu 

Nada se Milan da će košarkaši doneti Srbiji zlatnu ili srebrnu medalju. Ipak, ako budu u finalu neće biti u Parizu.

- Ne idem u Pariz, nemam vremena, radim s klincima, bodriću ih preko TV-a. Strastven sam navijač volim sve naše sportiste, košarkaše prvenstveno. Imam dva interesa zašto bih voleo zlato ili srebro. Prvo, jer pripadam ovom narodu, a  kod mane ima stranaca klinaca pa bi bilo lepo da znaju da su u zemlji olimpijskih šampiona, bila bi to velika reklama za klub i državu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Najefikasnije u zemlji: Pohvala izvestioca Višem javnom tužilaštvu u Beogradu
Društvo

Najefikasnije u zemlji: Pohvala izvestioca Višem javnom tužilaštvu u Beogradu

Nacionalni izvestilac za oblast trgovine ljudima u svom prvom Izveštaju u ovoj oblasti za 2023. godinu pozdravio je aktivnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu tokom izveštajnog perioda, kao i lično zalaganje glavnog javnog tužioca Nenada Stefanovića koji je, kako se navodi u Izveštaju, pokazao odlučnost i spremnost za saradnju i primenu svih međunarodnih standarda u borbi protiv trgovine ljudima.

31.07.2024

11:45

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21