• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.07.2024

11:34

Toliko o životnoj sredini! Branko Pavlović o privatizaciji cementara u vreme Đinđićeve Vlade i laganju građana: Podigli su zagađenje četiri puta!

printscreen

Politika

Toliko o životnoj sredini! Branko Pavlović o privatizaciji cementara u vreme Đinđićeve Vlade i laganju građana: Podigli su zagađenje četiri puta!

Podeli vest

Advokat i narodni poslanik Branko Pavlović govorio je u emisiji "Govornica" o privatizaciji cementara u vreme Vlade Zorana Đinđića i laganju građana u Beočinu i Kosjeriću.

Pavlović je govorio o periodu pre nego što je postao direktor Agencije za privatizaciju, dakle o vremenu prvih privatizacija koje je uvela Đinđićeva Vlada. 

- Šta mi sve prodajemo u toj ceni... Od cementare "Beočin", mi smo po ugovoru prodali i životnu sredinu. Tamo je Lafarž rekao da će sa gasa, koji je iz Miloševićevog vremena pošto se nalazi u Nacionalnom parku Fruška gora, preći na ugalj, što je, naravno, mnogo jeftinije. Agencija za privatizaciju uopšte nije zatražila da se detaljno definiše nakon kojih instaliranja filtera, sa kojim merenjima zagađenja i tako dalje, će se to eventualno dozvoliti u nekom budućem periodu. Pošto su oni rekli "preći ćemo na ugalj", tako stoji u jednom od njihovih dokumenata, a ti nisi ništa uradio, oni su prešli na ugalj odmah, podigli zagađenje četiri puta. I dok si je došlo do toga da sad stvarno više inspekcija nema kud nego mora za dve godine da ih zatvara, oni su već izvukli 60% cene koju su dali samo na razlici između cene regenta gas, ugalj - kaže Pavlović koji je od aprila do jula 2004. godine bio .

- Recimo kod Kosjerića, oni su investirali iz sopstvenih centa cementare privatizacije investirali iz sopstvenih sredstava. Sad ja tražim kontrolu kako se radi, oni me izveste i kažu "oni tamo investiraju iz sopstvenih sredstava". Ja zovem odmah vlasnike i kažem "pozovite vaše advokate da dođu ovde na razgovor, imamo problem sa izvršenjem ugovora, a on kaže "jeste vi čitali ugovor na srpskom ili na engleskom" - rekao je Pavlović i naveo da je ono što je u ugovoru na srpskom zabranjeno -  "zabranjuje se investiranje iz tekućih prihoda samog Kosjerića", tog pasusa nema na engleskom, a na engleskom u slučaju spora važi verzija na engleskom.

- Dakle, to nije greška u prevodu, to je namerno izostavljen pasus i onda ga kažete "pa, evo objavljen je ugovor na sajtu, svako može da vidi". Potpuno zavaravanje.

Toliko o životnoj sredini za vreme vlasti ovih kojima su danas puna usta tobožnje zaštite životne sredine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21