• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

31.07.2024

15:09

Sjajna vest za dužnike! Ograničavaju se kamate na ove kredite: Guvernerka Tabaković najavila nove mere

Printscreen, Pngwing

Društvo

Sjajna vest za dužnike! Ograničavaju se kamate na ove kredite: Guvernerka Tabaković najavila nove mere

Podeli vest

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković najavila je izmene zakona koje će omogućiti ograničenje kamatnih stopa na stambene, gotovinske i potrošačke kredite, kao i na dozvoljeni i nedozvoljeni minus.

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković najavila je danas da će se na jesen pred poslanicima naći izmene i dopune Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga.

- Nadam se da ćemo se u toku jesenjeg zasedanja videti sa novim predlogom zakona koji građanima Srbije mnogo znači i da ćemo iskoristiti mogućnost podnošenja zakonskih inicijativa da ograničimo visinu kamatnih stopa na stambene kredite, ali da isto tako i ograničimo visinu negde nominalnu, negde efektivnu kamatnih stopa na dozvoljeni i nedozvoljeni minus, ali isto tako i na gotovinske i potrošačke kredite - poručila je Tabakovićeva u Skupštini Srbije u raspravi o amandmanima na izmene i dopune Zakona o platnim uslugama.

Ona je najavila da će ubrzo biti otvorena javna rasprava i pozvala je sve da učestvuju u njoj. Tabakovićeva je kazala da je reč o zajedničkom naporu Vlade Srbije, predsednika Aleksandra Vučića i Narodne banke Srbije.

Podsetimo, NBS je, zbog rasta euribora i poskupljenja otplate kredita, sa ciljem da zaštiti dužnike, ograničila kamatne stope za građane koji su korisnici prvog stambenog kredita sa promenljivom kamatnom stopom, a čiji ugovoreni iznos ne prelazi 200.000 evra. Ovim dužnicima je privremeno ograničena nominalna kamatna stopa za period od narednih 15 meseci, do kraja 2024. godine.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Masovno hapšenje u Novom Sadu: Razvili mrežu za poresku prevaru, ukrali više do 20 miliona
Hronika

Masovno hapšenje u Novom Sadu: Razvili mrežu za poresku prevaru, ukrali više do 20 miliona

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Poreskom policijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela poreska prevara u vezi sa porezom na dodatu vrednost, pranje novca i davanje neistinitih podataka u nameri da se takav podatak ili dokument u postupku registracije i evidencije upotrebi kao pravi.

31.07.2024

14:45

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21