• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

29.07.2024

07:00

Srbija pokazala mnogo, a može još više! Prvo poluvreme protiv Amerike model za dalje

Starsportphoto©

Olimpijske igre

Srbija pokazala mnogo, a može još više! Prvo poluvreme protiv Amerike model za dalje

Podeli vest

Uprkos porazu izabranici Svetislava Pešića ostavili dobar utisak na startu Olimpijskih igara.

Reprezentacija Srbije porazom je otvorila učešće na ovogodišnjim Olimpijsim igrama. Američki "drim-tim" predvođen najvećim zvezdama svetske košarke savladao je Pešićeve izabranike u Lilu sa 110:84. Istina, bolje bi bilo da su "orlovi" pobedom otvorili turnir na stadionu "Pjer Moroa", ali ni poraz od Amerikanaca ne treba shvatai previše tragično. Tek sada slede ključne borbe za ono najvažnije - nokaut fazu. 

Optimizma među navijačima nije manjkalo ni uoči utakmice u Lilu, ništa se nije promenilo ni nakon poraza od Amerikanaca. Istina, verovale su pristalice "orlova" da bi naši košarkaši mogli do iznenađenja - nije se desilo, ali dobro prvo poluvreme ogroman je zamajac pred dve presudne bitke u grupnoj fazi za četu Svetislava Pešića. Utisak je da je za povoljniji rezultat Srbiji nedostajao - bolji šut, posebno kada su u svoj "mood" ušli Kevin Durent i Lebron Džejms.

Ni jedna reprezentacija na svetu nema rešenje za ubitačan tandem koji na raspolaganju ima Stiv Ker. Durent je meč počeo bez promašaja, na poluvremenu je već imao 21 poen i to za samo osam minuta na parketu, a kada se, pod naletom srpskih košarkaša, raspalio i Džejms - nije bilo moguće izbeći poraz. 

Foto: EPA

 

Dobra vest za sve u srpskom taboru je činjenica da se Nikola Jokić vrlo brzo adaptirao na ekipu. Centar Denvera propustio je prethodne akcije nacionalnog tima, nije bio na Mundobasketu u Manili prošle godine, ali ga je tim vrlo dobro prihvatio. O njegovoj važnosti nije potrebno mnogo govoriti, a koliko igra "orlova" zavisi od njega pokazai je podatak nakon utakmice sa Amerikancima. Naime, sa Somborcem na parketu Srbija je bila u egalu sa "jenkijima" - 81:81, kada je Jokić odmarao - 29:6 za Ameriku. 

Ništa neočekivano budući na stil igre Nikole Jokića, ali bi njegov loš dan mogao da utiče na ostatak reprezentacije, posebno zbog činjenice da se kompletna ekipa oslanja na trostrukog MVP-a NBA lige. Sa razlogom, bez dileme. As Denvera bio je i najbolji poedinac u sastavu Srbije pošto je meč završio sa 20 poena, Bogdanović je ubacio 14, Dobrić 13, Micić 11 i Aleksa Avramović 10. 

Posebno dobar utisak ostavio je Ognjen Dobrić i to na obe strane parketa. Povratnik u tabor Crvene zvezde bio je pravi motor ekipe, uz standardnog Avramovića, ali je njegov napadački učinak veoma bitan, posebno činjenica da je uspeo da pronađe karakteristične poene iz floutera. Biće to ozbiljno oružje "orlova" u nastavku Olimpijskih igara. 

Ipak, ono što bi moglo da brine selektora Pešića je da Srbija kada kola krenu nizbrdo šutem za tri poena pokušava da ih zaustavi. Protiv Amerike se tako nešto obilo o glavu budući da niko nema kapaciteta da protiv "drim-tima" igra na koš više, a Južni Sudan i Portoriko takođe su kadri da u brzom ritmu rafalnom paljbom zatrpaju koš rivala. 

Foto: Reuters

 

Prva četvrtina jučerašnjeg meča pravi je model kako Srbija može i mora da izgleda na Olimpijskim igrama. Jakom odbranom i brzom tranzicijom "orlovi" su stizali do poena, a u pozicionom napadu Nikola Jokić je magičnim dodavanjima stvarao dobre pozicije svojim saigračima. Između ostalog, na taj način se Aleksa Avramović uveo u utakmicu. Prvo ukradena lopta, a potom lagano polaganje nakon asistencije Nikole Jokića protiv Džoela Embida. 

Dakle, ukoliko Srbija ostane na nivou kao u većem delu meča protiv Amerike, problema ne bi trebalo da bude. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Migranti u Austriji drogiraju se na stanicama, a država im poklanja novac! Besplatan stan, struja, voda i džeparac, a rezultat su narkomani i dileri!
Podkast

Migranti u Austriji drogiraju se na stanicama, a država im poklanja novac! Besplatan stan, struja, voda i džeparac, a rezultat su narkomani i dileri!

Današnji dan je dan ruske mornarice koji je svečano obeležen u Moskvi. Mnogi kažu da je ova svečanost izgledala lepše nego otvaranje Olimpijskih igara. Na sve važne svetske teme u emsiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Dragan Petrović, naučni savetnik i novinar Nebojša Malić. Uživo u program iz Malija javio se novinar i ratni reporter Igor Damjanović koji je govorio o Vagner grupi. Predsednik OLIP organizacije Danijel Panović javio se uživo iz Austrije gde je govorio o tome kako se ova država suočava sa migrantskom krizom. Pred kraj emisije putem vajber uključenja javio se i Mladen Duvnjak, ispred organizacije "Srbi za Trampa" koji je govorio o istorijski dobrim odnosima Srbije i Amerike.

28.07.2024

22:04

Jevreji u Americi drže sve banke i medije! Ko god pobedi na izborima biće na strani Izraela? (VIDEO)
Live TV

Jevreji u Americi drže sve banke i medije! Ko god pobedi na izborima biće na strani Izraela? (VIDEO)

Da li će biti rata ili neće, a ako će biti, pod kojim uslovima? Ako pitate Donalda Trampa, on zna da će doći do velikog rata na Bliskom istoku ako on ne dođe na vlast. Ako izaberu Trampa, navodno, rešiće se svi svetski problemi, ali ako on ne bude izabran, čovečanstvo će se suočiti sa Trećim svetskim ratom. Na ovu temu u "Info danu" govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i filozof, prof. dr Boris Bratina.

28.07.2024

16:39

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija