• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

03.08.2024

14:53

Španija bolja od Srbije! Naše devojke izbegle katastrofu...

profimedia

Olimpijske igre

Španija bolja od Srbije! Naše devojke izbegle katastrofu...

Podeli vest

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od Španije 62:70 u grupnoj fazi Olimpijskih igara.

Srbija i Španija uoči meča imale su isti broj bodova u grupi A , a pošto su imale maksimalan broj pobeda, ovo je ujedno bila borba za prvo mesto koje je pripalo našim rivalkama.

Nakon 35 minuta delovalo je da će Španija doći do ubedljive pobede, ali su naše devojke pokazale karakter i veliku želju u poslednjih 45 sekundi, kada je bilo 20 poena razlike za protivnice!

Spustile su Srpkinje na samo šest u jednom momentu i izbegle da budu deklasirane! 

Bilo kako bilo, zaslužena pobeda Španije, a pulenke Marine Maljković među najboljih osam na Olimpijskim igrama idu kao drugoplasirane u grupi.

 

 

SRBIJA - ŠPANIJA  62:70  (13:16, 15:21, 10:18, 15:24 ) 

Dvorana: "Pjer Maurej"

Grad: Lil

Sudije: Kato Takaki, Girogi VIola, Davidson Jan

Srbija: Raca, Čađo, Jovanović, Anderson, Stanković, Nogić, Janković, Katanić, Dugalić, Krajišnik, Đorđević, Samilbegović

Trener: Marina Maljković

Španija: Ortiz, Hil, Torens, Arauho, Kasas, Romero, Rodrigez, Kazorla, Vilaro, Gustafson, Ginzo, Konde

Trener:Miguel Mendez

 

 

UŽIVO:

Četvrta četvrtina

40. minut - Gotovo!  Poentirala je Ivon Anderson i u tom momentu bilo je svega šest poena prednosti za Španiju (62:68). Pogađa nakon toga naš rival za dva, potom je Nogić promašila trojku i tu je kraj - 62:70.

39. minut - Tek sada je Srbija dala gas! Maša Janković spušta prednost na svega devet poena prednosti (57:66), ali nije Srbija iskoristila novi napad da dodatno smanji prednost Španije, pa Ortiz na drugoj strani pogađa za dva.

Krajišnik odgovara sa poenima uz faul 59:68

38. minut - 55:66 - Spustila je Srbija prednost rivalki na ispod 20 poena, ali slaba je to uteha. Viđen je odličan potez Ivon Anderson, lepo je proturiala loptu ka kapitenki Krajišnik, koja je zabeležila nove poene...

Španija traži tajm-aut.

35. minut - Uspela je sada Ivan Anderson da ukrade loptu, dodala do Jovane Nogić, ali ona nije bila precizna i propala je kontra Srbije! Ipak, Maša Janković je ubrzo pogodila za dva...

 

Foto: profimedia

 

 

 

34. minut - Mučno je gledati kako se naše košarkašice muče, imaće svašta da im kaže Marina Maljković nakon ovog susreta.
33. minut - Želeće naše devojke što pre da zaborave ovaj meč! Španija nastavlja da povećava prednost, 41:61....
32. minut -  Ništa od poena za Srbiju. Saša Čađo je krenula u kontru, ali nije poentirala, pa je lopta pripala protivnicama...

 

Treća četvrtina

30. minut - Nogić nije uspela da pogodi trojku, pa Španija sa penala vraća 20 razlike (35:55), a 

za kraj treće deonice, Ivon Anderson pogađa uz faul za 38:55.

29. minut -  Novi poeni za Stankovićevu, ali Srbija je podbacila u ovom meču, a naše devojke prosto nemaju ideju kako da pariraju rivalkama (35:53)...

 

Foto: profimedia

 

 

 

27. minut - Dvadeset poena više za Špankinje (33:53), i nema naznaka da Srbija može da unese reuzultatsku neizvesnost... 

26. minut - Sada Saša Čađo prekida katastrofalnu seriju našeg tima. Pogodila je trojku za prve poene Srbije u drugom poluvremenu - 31:49.

25. minut - Bledo izdanje izabranica Marine Maljković. Ivon Anderson se nije dobro snašla u napadu, a Konde je to kaznila na novom trojkom -  28:49!

 

Foto: profimedia

 

 

 

23. minut - Nije dobro! Povećava se prednost Španije, koja imadvocifrenu prednost! Faul u napadu pravi Dugalić, Konde je pogodila i došla do 12 poena - 28:44

21. minut - 20:40 - Nisu Srpkinje dobro ušle u drugi deo meča. Trojka Maite Kasorle povećala je prednost Špankinja na startu drugog poluvremena, a naše košarkašice već minut i po ne mogu da dođu do koša...

 

POLUVREME

Druga četvrtina

20. minut - Promašaj Španije za tri poena, a zatim je Anderson nažalost igrala nogom. Tajm-aut je zatražila Marina Maljković. Ponovo je bila precizna Marija Kunde (26:35). Prvi poeni Ivon Anderson na meču na sedam sekundi pred kraj druge četvrtine. Nakon toga je napravila faul nad Maite Kazorlom. Pogodila je Špankinja oba slobodna bacanja (29:36). 

19. minut - Dobro se postavila Ivon Anderson, ali pogodila Konde preko njeg (26:33).  U napadu Srbije promašaj Andersonove...

Foto: profimedia

 

 

 

18. minut  - Ponovo je bila precizna Anđela Dugalić (26:29). Pravi sada Dugalić faul nad Hil. Iskusna košarkašica je pogodila oba slobodna bacanja (26:31).

17. minut  - Kazorla je poslal lopta do Hil, a zatim je usledila asistencija do Torens koja je bila efikasna, s druge strane pogađa Raca (24:29)

16. minut - Dugalić ponovo pogađa i smanjuje prednost Španije (22:27). Promašila je Arauho za tri poena.

15. minut - Tina Krajišnik je napravila faul nad Kasas. Pogodila je košarkašica Valensije oba slobdna bacanja (17:25). Uhvatila je Dugalić loptu, krenula je na koš, a onda je faulirana prilikom šuta. Centar naše reprezentacije je promašila prvo, ali je pogodila drugo slobodno bacanje. Anderson je prosledila loptu ka Čađo, a zatim je ona asistirala Dugalić za poene. Pogađa Konde s druge strane.

 

Foto: profimedia

 

 

14. minut - Šutirala je nesupešno Arauho za tri, nakon toga je Krajišnik uhvatila loptu, međutim Srbija nije iskoritila napad. Napravila je Tina Krajišnik faul nad Albom Torens. Nekada najbolja evropska košarkašica je promašila oba slobodna bacanja.

13. minut - Probila je odbranu Kasas i tako povećala prednost Španije (15:23). Kapitenka Srbije Tina Krajišnik je upisala prve poene na meču (17:23)

12. minut - Ponovo su Torens i Ginzo imale Kombinaciju, ali Gonzo je promašila. S druge strane pogađa Saša Čađo (15:18). Nakon toga trojka Torens za Španiju (15:21)

11. minut - Gubi loptu Dragana Stanković, pokušale su Špankinje za tri poena, ali lopta nije ušla u koš. Imale su potom reprezentativke Španije sjajan napad, Torens je elegnanto spustila loptu za Ginzo koja je poentirala ispod koša.

Foto: profimedia

 

 

 

Prva četvrtina

10. minut - Sjajno se snašla Dragana Stanković za dva poena, ali vraća odmah Kasas sa druge strane. Gubi loptu Čađo, ali nije Španija iskoristila svoj napad (13:16)

9. minut -  Faulirana je pri šutu Aleksandra Katanić, a zatim je bila precizna sa linije slobodnih bacanja. Nogić je promašila za tri poena, uhvatila je loptu Janković, ali promašila. Stiže kazna sa druge strane u vidu trojke Arauho (11:14)

8. minut - Krajišnik je probila protivničku odbranu, ipak nije uspela da bude precizna. Krajišnik je faulirala Torens pri šutu. Iskusna reprezentativka Španije je nakon toga pogodilka oba slobodna bacanja (9:11). Katanić je prosledila loptu Maši Janković, ali ona je promašila.

7. minut - Nakon dva promašaja naših devojaka, lopte se dokopala Maša Janković i pogodila za dva poena (9:9).

Foto: profimedia

 

 

6. minut - Pokušala je bez uspeha Ivon Anderson da izvede polaganje, zatim je sa druge strane reprezentativka Španije Gustfson promašila za tri poena (5:7). U napadu Srbije Gustafson je napravila faul nad Ivon Anderson. Naš plejmejker je pogodila oba slobodna bacanja (7:7). Uspela je Gustafson da poentira preko nogo (7:9).

5. minut - Sada je Nogić pogodila za dva poena. Dobila je loptu od Ivon Anderson, a onda izvela efikasno polaganje.

4. minut - Kradu loptu naše devojke, krenula je u prodor Raca, ali odlično je reagovala odbrana Španije. U napadu "crvene furije" potom je bila precizna Marija Konder (3:7).

3. minut - Kunde je bezuspešno pokušala za tri poena. Rodrigez je pogodila, za tri poena, ali vraća Nogić sa druge strane istom merom (3:5).

2. minut - Prvi pogodak za Španiju. Ušla je u reket Konder, a zatim je poentirala Rodrigez pod obručem.

1. minut - Imala je Španija prvi napad. Lopta je bila kod Konde, ipak istekao je napad i nisu iskoristile svoju šansu. Imala je Srbija posle auta samo tri sekunde za šut, pokušala je Anderson, ali lopta je bukvalno izašla iz obruča.

13.16 - Selektorka Srbije Marina Maljković tvrdi da se ova utakmica ne razlikuje od drugih.

- Nastavljamo dalje potpuno isto, bez ikakve promene, velikih ciljeva i bilo koje vrste ometanja, dan za danom, trening za treningom, utakmica za utakmicom, da ne stajemo. Da vidimo šta je maksimum maksimuma -zaključila je Marina Maljković.

13.00 - Naša košarkašica Maša Janković je optimistična pred ovaj meč.

- Fenomenalan je osećaj. Svaka devojka je odradila svoj posao i veoma sam ponosna. Imaju dva dominantna centra, koja u prvom poluvremenu nismo toliko zatvorili, ali u drugom smo odradili šta nam je rečeno, koji smo imali plan i zatvorili smo ta dva centra, što je najbitnije i to se pokazalo kao dobro. Uvek smo bili poznati po odbrani, tako dobijali utakmice, nikad napadom. Sledi borba sa Španijom za prvo mesto, veoma bitna utakmica. Nadam se još jednoj pobedi - rekla je Janković za sajt KSS.

12.50 - Srbija je u prvom meču savladala Portoriko rezultatom 58:55, a zatim su je savladana i Kina sa 81:59.

12.35 -  Španija je po kladionicama favorit sa kvotom 1,62, dok na Srbiju koeficijent iznosi 2,18.

 

Foto: Tanjug

 

 

 

12.30 - Dobro došli na blog portala Informer.rs posvećen meču Srbije i Španije na Olimpijskim igrama u Parizu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija