• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.04.2021

10:48

Vesić: Cilj je u Beogradu vakcinisati najmanje 750.000 ljudi!

Beograd

Vesić: Cilj je u Beogradu vakcinisati najmanje 750.000 ljudi!

Podeli vest

Naš cilj je da se u Beogradu protiv korona virusa vakciniše najmanje 750.000 ljudi, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i istakao da ubrzana vakcinacija znači brži povratak normalnom životu

Srećan sam što je u Beogradu do sada vakcinisana skoro trećina punoletne populacije, a za koji dan biće revakcinisan svaki četvrti Beograđanin. To je velika pobeda građanki i građana Beograda koji su, kada je vakcinacija u pitanju, najbolji u Srbiji, rekao je Vesić.

U intervjjuu za list "Alo", on je podsetio da će građanima koji su revakcinisani biti na raspolaganju određene beneficije i izrazio mišljenje da se ne radi ni o kakvoj diskrimanciji onih koji, iz nekog razloga, još nisu vakcinisani.

Imamo pravo da stimulišemo ljude koji su potpuno vakcinisani. Namera nam je bila da od sledeće nedelje omogućimo 30 posto popusta na pozorišne karte i za karte za festivale koje grad organizuje. Tokom leta pripremamo koncert na Tašmajdanu gde će biti podeljene besplatne karte samo revakcinisanima. Onima koji nisu vakcinisani nije zabranjeno da učestvuju u normalnom društvenom životu, ali je činjenica da će zato što su izabrali da ne prime vakcinu da će, dok traje pandemija, živeti pod drugačijim uslovima, kazao je Vesić.

Navodi da je medicinski deo Kriznog štaba ocenio ove mere kao izuzetne, ali su predložili da ih odložimo do trenutka dok svi koji su se prijavili za vakcinu ne budu cepljeni, preneo je Beoinfo.

Foto: printscreen

Goran Vesić

U ovom trenutku je to oko 350.000 ljudi. Prihvatili smo njihovu sugestiju tako da će Beograd najavljene mere stumilacije odložiti do tog trenutka. Nadam se da će tada našim primerom poći tada i druge lokalne samouprave i državni organi kada dođe taj trenutak, naglasio je Vesić.

Na pitanje kada očekuje popuštanje mera, uprkos činjenici da je broj zaraženih koronavirusom i dalje jako visok, Vesić je rekao da odluka da se od sutra dozvoli da rade bašte, da od srede rade tržni centri i da se radno vreme produži do 22 sata, predstavlja razuman kompromis koji je moguć u ovom trenutku.

Zahvalan sam medicinskom delu Kriznog štaba jer su, pored velikog broja zaraženih i teške situacije u kojoj je zdravstveni sistem, imali razumevanje za zahteve privrede i Beograda. Nadam se da ćemo u narednim nedeljema, kako se epidemiološka situacija bude poboljšavala, doći u situaciju da se mere dodatno relaksiraju. Sve odluke su donete jednoglasno jer imamo isti cilj - da pobedimo virus, poručio je Vesić.

Vesić: Očekujemo da će zaključno sa danas broj vakcinisanih punoletnih građana i građanki Beograda biti većI od jedne trećine! 

U Beogradu je zaključno sa jučerašnjim danom vakcinisano 465.142 odnosno 33.03 odsto punoletnih građanki i građana. 

Broj revakcinisanih je 331.992 odnosno 23.57 odsto punoletnih  građanki i građana.
U populaciji starosti između 65 i 74 godine vakcinisano je skoro 62 odsto građanki i građana.
Od vakcinisnih u Beogradu 47 odsto čine muškarci, a 53 odsto žena. Prosečna starost vakcinisanih je 60.3 godina.

U Beogradu je od početka masovne imunuzacije dato 797.134 doza vakcina za vakcinaciju i revakcinaciju. Danas će broj datih doza preći 800 hiljada!

Beograd pobeđuje!

 

Komentarišući sukobe u opoziciji, Vesić, koji je član Predsedništva SNS, složio se sa Vukom Jeremićem, koji je ocenio da Dragan Ðilas želi da kontroliše RTS.

Ne mogu da se ne složim u tome sa Jeremićem, jer jedini Ðilasovi politički zahtevi se tiču REM-a i RTS-a. To je njegova opsesija. Po tome vidite zašto se Ðilas bavi politikom, jer kada je bio funkcioner, upravo u tim institucijama napravio je stotine miliona evra. Inače, mislim da njima u opoziciji treba jedan medijator iz Evropske unije da prvo reše svoje odnose, kazao je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nove kampanje za bezbedno ponašanje u tunelu! Vesić: Obrazovanje vozaca je ključ - ako sačuvamo makar jedan život, onda sve ima smisla
Društvo

Nove kampanje za bezbedno ponašanje u tunelu! Vesić: Obrazovanje vozaca je ključ - ako sačuvamo makar jedan život, onda sve ima smisla

Nove obrazovne kampanje o ponašanju u tunelu promovisane su danas u prisustvu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića koji je istakao da su takve kampanje važne da bi se ljudima ukazalo na to kako mogu da izbegnu nepredviđene situacije u tunelu i sačuvaju svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju.

27.06.2024

18:32

TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba!
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba!

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada!
Live TV

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada!

Juče su održani pregovori u Briselu o Kosovu i Metohiji. Svi su se pojavili, ali se nisu svi sreli. Aljbin Kurti je izbegao susret sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Da li Kurti nije hteo ili nije smeo da se sastane sa predsednikom, ostaje dilema. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji i Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba u Sloveniji.

27.06.2024

16:43

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set