• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

31.01.2023

19:47

ŠTA SE DEŠAVA SA FRISTAJLEROM?! Splav i dalje pod vodom, do njega mogu samo ronioci, svi čekaju potez vlasnika

Informer

Beograd

ŠTA SE DEŠAVA SA FRISTAJLEROM?! Splav i dalje pod vodom, do njega mogu samo ronioci, svi čekaju potez vlasnika

Podeli vest

Prošlo je mesec od potapanja splava Fristajler, a ovaj plovni objekat i dalje je "zaronjen" u Savu

Pristup splavu je, takođe, potopljen, a sam objekat je nagnut, tako da je veliki deo ostao ispod površine reke i u njega bi mogli da uđu samo ronioci.

Treće osnovno javno tužilaštvo naložilo je uklanjanje splava još sredinom meseca. To je bila obaveza vlasnika i proces je trebalo da nadgleda Lučka kapetanija.

Međutim, vlasnik se nakon ovog ozbiiljnog incidenta tokom novogodišnje noći najpre našao u pritvoru, a potom je pušten na slobodu uz meru. Uhapšeni su i menadžer D. V. (46) i direktor M. R. (51), a njima je određeno zadržavanje do 30 dana.

Sumnja se da su počinili teško delo protiv opšte sigurnosti.

"Fristajler" je počeo da tone ubrzo posle ponoći. Prvi rezultati istrage ukazali su da je Novu godinu na njemu čekalo oko 700 ljudi, a splav ima dozvolu za 220.

Srećom, niko nije povređen prikikom evakuacije, koja je izvršena dok je voda uveliko prodirala u objekat.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set