• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: G. S.

18.02.2023

07:00

TEMPERATURNI ŠOK! Pred nama najtopliji vikend u februaru

printscreen

Vesti

TEMPERATURNI ŠOK! Pred nama najtopliji vikend u februaru

Podeli vest

Zimi je definitivno došao kraj jer, prema rečima meteorologa, više nema ledenih dana u našoj zemlji. Prema najnovijoj vremenskoj prognozi, narednih dana biće relativno toplo i uglavnom suvo vreme, sa temperaturama i do 19 stepeni. Sa zapada nam dolazi osetno topliji vazduh, koji će doneti temperature iznad proseka za februar. Nalazimo se na granici visokog i niskog vazdušnog pritiska, što će uzrokovati samo manja prolazna naoblačenja sa padavinama.

Meteorolog Ivan Ristić kaže za Informer da je pred nama najtopliji vikend u februaru i da se usled porasta temperature očekuje pojačano topljenje snega na planinama.
- Za vikend će doći do razvedravanja u celoj zemlji, pa se očekuje vedro i sunčano vreme. Minimalne temperature za danas biće od dva do sedam stepeni, a maksimalne od 13 pa sve do 19 stepeni u pojedinim mestima centralne Srbije. U nedelju uveče sa severa stiže jače naoblačenje sa kišom, pojačanim severozapadnim vetrom i blagim padom temperature - kaže Ristić.

Rekord

Pred nama je najtopliji vikend u februaru
Ivan Ristić



Prolećne temperature nastaviće se i tokom sledeće nedelje, a prema rečima stručnjaka, idemo u susret periodu "mirovanja", odnosno periodu bez većih promena u temperaturama.
- U ponedeljak, 20. februara, vreme će biti pretežno oblačno, sa mogućom kišom i malim padom temperature. Prestanak padavina se očekuje pre podne, i to prvo na severu, a do kraja dana i u ostalim delovima zemlje. Duvaće umeren severozapadni vetar. Najviša dnevna temperatura biće u blagom padu i kretaće se od pet do deset stepeni. Od utorka, 21. februara, do petka, 24. februara, očekuje se stabilizacija vremena, smena sunca i oblaka i postepeni porast dnevnih temperatura, koje će u četvrtak biti ponovo iznad 15 stepeni. Duvaće slab i umeren južni vetar - ističe Ristić i dodaje:
- Prema dugoročnim prognozama, rano je reći da li se potpuno završio zimski period, ali ledeni dani se neće vraćati.


Od subote, 25. februara, sledi promenljiv period sa čestim padavinama, kišom u nižim, a susnežicom i snegom u planinskim predelima. Duvaće umeren severozapadni vetar. Temperatura će biti u postepenom padu i krajem februara najviša dnevna biće između tri i osam stepeni. Sa daljim padom temperature početkom marta očekuje se poneka pahulja i u nižim predelima, ali i dalje će temperature biti iznad nule.

Prognoza za narednih pet dana

Dan        min. temp.    maks. temp.
subota         6           19 pretežno sunčano
nedelja       7            17 promenljivo oblačno
ponedeljak  6            15 moguća kiša
utorak         6            18 promenljivo oblačno
sreda           5            16 pretežno sunčano




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Šiptari zbijaju redove posle terorističkog napada u Beogradu! Kurtijevac zapretio: Mi smo spremni...
Politika

Šiptari zbijaju redove posle terorističkog napada u Beogradu! Kurtijevac zapretio: Mi smo spremni...

Šiptarski ekstremista Glauk Konjufca, jedan od najbližih saradnika "premijera" Aljbina Kurtija i takozvani predsednik "kosovskog parlamenta", poručio je da su "institucije jedinstvene po pitanju tri uslova koje je Kurti postavio u Briselu" - priznanje nezavisnosti "Kosova", izručenje Milana Radoičića Prištini i povlačenje pisma koje je Beograd poslao u Brisel.

01.07.2024

14:29

Momirović: Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom unaprediće investicionu saradnju
Politika

Momirović: Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom unaprediće investicionu saradnju

Sporazum o slobodnoj trgovini između NR Kine i Srbije, koji je danas stupio na snagu, predstavlja veliki korak za budućnost srpske ekonomije jer ćemo povlašćenim pristupom proizvodima srpskog porekla značajno unaprediti izvozne mogućnosti i konkurentnost kompanija iz Srbije, što će doprineti proširenju investicionih i proizvodnih kapaciteta u našoj zemlji, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović tokom predstavljanja Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i NR Kine u Novom Sadu.

01.07.2024

14:29

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set