• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

14.10.2020

10:52

Reč nutricioniste: Celulit nije samo letnja boljka

Društvo

Reč nutricioniste: Celulit nije samo letnja boljka

Podeli vest

Piše mr ph Dragana Lošić, specijalista nutricionizma.

Neuravnotežena ishrana i gladovanje nisu preporuka za eliminisanje celulita, jer organizam na smanjen unos hrane reaguje pojačanim nakupljanjem masti na kritičnim mestima, naročito kod žena

Čak 85 odsto žena starijih od 20 godina ima celulit, a poslednja istraživanja govore da se on sve češće javlja već od 12. godine. Reč je o pojavi koja je zastupljenija kod žena, zbog njihovog specifičnog hormonskog statusa, dominacije estrogena zbog kojeg žene imaju više masnog tkiva, i to posebno na kritičnim zonama (bokovi i zadnjica), te slabijeg vezivnog tkiva u poređenju sa muškarcima.
Razlog pojave ovog, ne samo estetskog već i medicinskog problema krije se u našem načinu života, hroničnom stresu, slabom kretanju, nutritivno siromašnoj ishrani i nasleđu. Za redukciju i prevenciju celulita ne postoji jedan tretman već kombinacija nekoliko njih kako bi se delovalo na sve uzroke njegovog nastanka. Najbolji rezultati postižu se pravilnom ishranom, adekvatnim unosom tečnosti, svakodnevnom fizičkom aktivnošću, masažom i redovnom upotrebom kvalitetnih anticelulit preparata.

Foto: Promo

 


Dokazano je da ishrana bogata rafinisanim namirnicama (gotova i polugotova jela) izaziva nagli skok insulina, koji podstiče stvaranje masnog tkiva, jer ovakvu ishranu odlikuje visok unos prostih šećera. Baš zato je važno izbegavati prženu, pohovanu i konzerviranu hranu, so, suhomesnate prerađevine, gazirane napitke, voćne sokove, alkohol i slatkiše. Dokazano je i da mediteranska ishrana ne uklanja, ali utiče na prevenciju celulita. Takođe, poremećaj crevne flore zbog nepravilne ishrane ili unosa toksina dodatno podstiče stvaranje masnog tkiva. Upravo se loša probava sve više dovodi u vezu s celulitom. Nedovoljna fizička aktivnost i dugotrajno sedenje slabe cirkulaciju i limfnu drenažu, te je zato neophodno bar tri sata sedmično provesti upražnjavajući neku aerobnu aktivnost poput vožnje bicikla ili trčanja.

Foto: Promo

 


Na celulit je, kao što vidimo, važno delovati iznutra, ali podjednako je značajno delovati i spolja odgovarajućim anticelulitnim preparatom kao što je Thiomucase gel. Ovaj medicinski proizvod odlikuje jedinstven sastav na tržištu i klinički dokazana efikasnost. Zahvaljujući prisustvu aktivnog principa mukopolisaharidaze, redovnom upotrebom ovog preparata ujutro i uveče redukujemo postojeći i preveniramo nastanak novog celulita.
Thiomucase gel ima prijatan miris, lako se nanosi na kožu, brzo se upija, ne ostavlja tragove na odeći i ne izaziva crvenilo niti druge lokalne iritacije. Pride, ovaj preparat smanjuje i obim na kritičnim tačkama, što posebno raduje dame.
Sve navedeno ukazuje da celulit nije sezonski problem koji se rešava početkom letnje sezone. Zato je u borbi protiv njega važna i promena u shvatanju ove pojave - naime, zdravi stilovi života treba da budu aktuelni tokom cele godine. Sa takvim dugoročnim životnim usmerenjem celulit će biti lakše rešiv u pripremama za naredno leto.

Proizvod je dostupan u svim bolje snabdevenim apotekama i u Zdravotekama Mercator, Idea i Roda

Foto: Promo

 

Foto: Promo

 

Foto: Promo

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija