• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

11.01.2022

07:30

MISTERIJU NESTANKA MATEJA PERIŠA REŠAVAJU DRUGOVI?! Znaju sa kim je pričao, da li je imao neprijatelja!

Instagram

Društvo

MISTERIJU NESTANKA MATEJA PERIŠA REŠAVAJU DRUGOVI?! Znaju sa kim je pričao, da li je imao neprijatelja!

Podeli vest

Drugovi nestalog Mateja Periša (27) mogli bi dati odgovor na mnogobrojna pitanja i time odgonetnuti zbog čega je mladi Splićanin napustio beogradski klub "Gotik" i otrčao u nepoznatom pravcu u noći između 30. i 31. decembra, kaže za Telegraf.rs kriminolog Aleksandar Stevanović iz Instituta za kriminološka istraživanja

- Prošlo je 11 dana od kada je nestao mladić iz Hrvatske. Njegovi drugovi bili su ti koji su ga poslednjeg videli i sa njim komunicirali. Oni verovatno znaju sa kim je Matej pričao na mobilni telefon, da li je u Beogradu možda imao poznanika, da li je možda imao neprijatelja, da li ga je nešto mučilo, kako se ponašao od kada je došao u klub kao i to šta je pio to veče - kaže Stevanović.

Foto: printscreen

- Uveren sam da bi se u ponovnom razgovoru sa njima moglo saznati nešto više o Perišu. Možda postoji nešto što su zaboravili da kažu i što se njima čini običnim stvarima, a što bi istragu možda pomerilo sa mrtve tačke. Svaka informacija verujem da bi inspektorima mnogo pomogla. Ovo se može definisati i ako apel svima njima da ponovo razmisle o komunikaciji i ponašanju njihovog prijatelja pre nestanka - tvrdi kriminolog za Telegraf.rs.

Stevanović je uveren da se telefon mladog Splićanina nalazi u vodi i da je iz tog razloga bez signala.

- Samo u slučaju kada se mobilni telefon nalazi u vodi, on je onesposobljen da šalje signale. O tome da li je i on upao sa njim u Savu ne bih mogao da govorim jer ne postoje dokazi za tako nešto - tvrdi Stevanović.

U svojoj karijeri Aleksandar Stevanović nije imao sličan slučaj kao što je nestanak mladog Splićanina.

Foto: Instagram

- Sećam se da je pre desetak godina dva tri dana trajala potraga za Francuzima. Njihov avion pao je u oblasti Homoljskih planina. Kako je predeo bio nepistupačan trebalo nam je vremena da ih lociramo i dođemo do njih - tvrdi Stevanović.

Matej Periš (27) je nestao u noći između 30. i 31. januara nakon što je to veče bio u klubu “Gotik” na savskom šetalištu u centru Beograda. Potraga za mladićem traje već 11 dana. Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da je od ministra unutrašnjih poslova Davora Božinovića zatražio da u Beograd uputi ekipu hrvatske policije, koja bi pomogla u potrazi za nestalim Splićaninom Matejem Perišem i dodao da su oni na putu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 2 godine

I DALJE SAM UBEĐEN DA JE I DRUŠTVO IZ ZADRA JAKO BITAN ŠRAF I DA IH TREBA ISPITATI.

sledeća vest

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)
Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)

Operativci kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su A. S. (26), zaposlenu u jednom privrednom društvu za proizvodnju digitalnih igara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, kao i P. S. (26) i D. S. (26) koji se terete za isto delo u pomaganju.

02.07.2024

08:55

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija