• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir.rs

06.03.2022

07:00

PANČEVAC U ŠOKU! TEHNIČKI ZA KOLA MU NAPLATILI 9.000 iako je država rekla da ne može skuplje od 6.020 dinara

Ministarstvo finansija

Društvo

PANČEVAC U ŠOKU! TEHNIČKI ZA KOLA MU NAPLATILI 9.000 iako je država rekla da ne može skuplje od 6.020 dinara

Podeli vest

Tek što je država pokušala da spreči još jedno u nizu poskupljenja koje donosi inflacija i aktuelna kriza, pojavile su se prevare na računima tehničkih pregleda. Cena tehničkih pregleda odlukom Vlade minimalno može da košta 3.070 dinara a maksimalno 6.020 dinara. To jednom auto-centru u Pančevu nije smetalo da klijentu naplati čak 3.000 dinara više. Nemanja svoj novi auto sada može samo da otera na otpad, jer mu je tehnički pregled nepremostiva prepreka iako ima potvrdu iz fabrike.

Foto: Shutterstock

Prevare na računima za tehnički pregled automobila

Na računu auto-kuće, koji je na društvenim mrežama objavilo udruženje potrošača "Efektiva", stoji da je cena tehničkog pregleda 6.000 dinara, ali navedene su još tri stavke koje koštaju dodatnih 3.000 dinara. Tako obrasci za tehnički pregled i za registraciju koštaju ukupno još 500 dinara, dok izvesna usluga FIZ staje 2.400 dinara.

"Sveukupno, ovog vozača je tehnički pregled izašao 9.000 dinara. Osim ovog, dobili smo informaciju da su se svi tehnički pregledi u Boru dogovorili da im cena bude 7.000 dinara, ne obazirući se na odluku Vlade Srbije. Ovakve slučajeve odmah prijavite Tržišnoj inspekciji u svom gradu, a mi smo već obavestili Ministarstvo trgovine. Pozivamo građane da bojkotuju tehničke preglede koji krše ograničenje cene", objavila je "Efektiva".

Blic je pozvao navedeni auto-centar u Pančevu kako bi dobio odgovor zbog čega su prekršili ograničenje maksimalne cene i šta znači usluga FIZ, ali kako navodi ovaj list, direktor te kuće nije želeo ni da sasluša pitanje, već je odmah spustio slušalicu pod izgovorom "da ne može time da se bavi".

Ni u Asocijaciji tehničkih pregleda ne znaju šta bi mogla da znači usluga FIZ.

"Stvarno prvi put čujemo za tu uslugu. Deluje nam kao usluga što bi naš narod rekao 'ako prođe - prođe'. S druge strane, auto-kuće naplaćuju obrasce za tehnički pregled i registraciju kada preko eUprave kreiraju uplate i popunjavaju podatke u vezi sa uslugama", kažu u ovom udruženju za Blic.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 2 godine

Na pumpi u jasenovu, opština bela crkva, evrodizel 195 dimnara. Što se čudiš za tehnički. On je jednom godišnje a na pumpi smo svaki dan.

TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija