• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.04.2023

21:40

"NEKA RADOST NASTUPAJUĆEG VASKRSA ISPUNI DUŠU SVAKOG HRIŠĆANINA!" Prenosimo čestitku Patrijarha Porfirija u celosti

Tanjug/Miloš Milivojević

Društvo

"NEKA RADOST NASTUPAJUĆEG VASKRSA ISPUNI DUŠU SVAKOG HRIŠĆANINA!" Prenosimo čestitku Patrijarha Porfirija u celosti

Podeli vest

Patrijarh srpski Porfirije čestitao je svim vernicima koji sutra slave praznik Vaskrsenja Hristovog.

Poglavar Srpske pravoslavne crkve u vaskršnjoj čestitci poželeo je da "radost nastupajućeg Vaskrsa ispuni dušu i srce svakog hrišćanina", saopšteno je iz SPC.

- Kako svedoči Sveti jevanđelist Luka, apostoli Luka i Kleopa ushićeno hitaju za Jerusalim kako bi podelili sa jedanaestoricom i drugim učenicima Hristovim ono što doživeše na putu za Emaus. U Jerusalimu ih dočekuju ništa manje ushićeni oni koji zbog straha od Judejaca (Jn 20,19) behu na skriovitim mestima, sa rečima zaista ustade Gospod, i javi se Simonu (Lk 2,34) - navodi se u čestitki.

Patrijarh Porfirije dalje poručuje:

- Šta preostaje nama, deci ovog veka, osim da sa istim oduševljenjem svedočimo ono što posvedočiše apostoli, a posle njih sva hrišćanska pokolenja: Gospod naš Isus Hristos vaskrse iz mrtvih radi nas i radi našega spasenja. Neka radost nastupajućeg Vaskrsa ispuni dušu i srce svakog hrišćanina i da širom prolećem okupane Božje tvorevine gromko odjeknu reči prazničnog pozdrava: Hristos vaskrse – Vaistinu vaskrse - istakao je Patrijarh.

Foto: SPC

Čestitka Patrijarha Porfirija za Vaskrs

Čestitao je praznik Papi rimskom Franji, Arhiepiskopu kenterberijskom Justinu Velbiju, Apostolskom nunciju nadbiskupu nadbiskup Santu Ganđemiju, Nadbiskupu beogradskom i predsedniku Međunarodne biskupske konferencije Svetog Ćirila i Metodija Ladislavu Nemet, Nadbiskupskom koađutoru zagrebačkom i predsedniku Hrvatske biskupske konferencije Draženu Kutleši, Nadbiskupu ljubljanskom Stanislavu Zoreu, biskupima i velikodostojnicima crkava reformacije i svoj braći i sestrama koji sutra slave "Praznik nad praznicima".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija