• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jelena Rafailović

21.09.2023

07:15

Ponos! Osam devojčica i jedan sin - Upoznajte jedanaestočlanu porodicu iz Starčeva! (FOTO/VIDEO)

Informer

Društvo

Ponos! Osam devojčica i jedan sin - Upoznajte jedanaestočlanu porodicu iz Starčeva! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Svaka pomoć ovoj poštenoj porodici bi dobro došla!

Ekipa Informera je posetila bračni par iz Strčeva kod Pančeva, Miloša Novakova (34) i njegovu suprugu Mariselu (32) sa kojom ima osam ćerki starosti od godinu do 13 godina i samo jednog sina koji je najstariji i sada ima 15 godina. 

Za pomoć ovoj porodici obratio nam se Zoran, čovek koji je slučajno upoznao Novakove, dok je Miloš radio kod njega građevinske poslove. Prema njegovim rečima, shvatio je da je on pošten i vredan otac i odlučio da im pomogne, pa je došao kod nas u redakciju.

- Žao mi je što ja ne mogu mnogo da im pomognem, a reč je porodici koja zaslužuje pomoć. Miloš se trudi, radi po ceo dan teške poslove ali se ne žali. Vidim da ne može sam da se izbori da deci pruži sve što im je neophodno. Iskreno voleo bih da imaju svoj krov nad glavom, sa malo više prostorija. Sa druge strane on svoju decu školuje, a nema dovojno sredstva ni za garderobu - kaže Zoran.

Porodica Novakov žive kao podstanari u iznajmljenoj kući koja ima dve prostorije. Na vratima kuće dočekala su nas nasmejana i vesela deca, jedno drugom do uveta, najmlađa Teodora (1), zatim Marija (2), Nursena (4) koja najviše liči na oca, Ksenija (6) Melisa (7), Nevena (9), Sofija (11), Anastasija (13) i najstariji sin Robert (15).

Ponosni otac devetoro dece napominje da su svi dobri đaci i da vole da uče i dodaje da bi voleo kada bi mogao da deci priušti više prostora i bolje uslove za život. 

- Izdržavamo se tako što primamo socijalnu pomoć, ali ni ja nisam lenj borim se koliko mogu za svoju decu. Radim na građevini, znam mnogo toga, borim se kako znam i umem da decu izvedem na pravi put. Nažalost to nam nije dovoljno, pogotovo zbog toga što želim da mi sva deca završe školu. Želim da se obrazuju i da sutra imaju svoj posao - priča Miloš koji jedini radi u kući.

Prema njegovim rečima, sin Robert je odličan fudbaler i živi za fudbal, dok bi najstarija ćerka Anastasija volela da bude kozmetičar i da ulepšava žene. 

- Deca su mi zdrava i zadovoljna sa onim što mogu da im pružim, pa kako nam bude. Nažalost, nisam u prilici da sinu platim da trenira. Iskreno verujem da bi bio odličan u fudbalu - ističe Miloš.

On je inače bivši bokser, a suprugu je upoznao dok je trenirao ovaj sport i takmičio se. 

- Pitaju me ljudi, zašto imam toliko dece. Iskreno ja i supruga se volimo kao prvog dana ljubav i deca nas čine srećnima. Možda sam sada u situaciji da ne mogu da im pružim sve što bih želeo ali se kolo sreće okreće. Verujem da će doći dan kada ću i ja moći nekome da pomognem. Tačno je da meni sada treba pomoć dok su oni još mali ali boriću se da oni jednog dana imaju sve što im je potrebno. Za mene ne postoje reči ne mogu i neću. Voleo bih kada bi nam neko ustupio kuću da imamo više prostora, ja bih radio i sredio sve - iskreno priča Miloš Novakov. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Slobodan

pre 9 meseci

Ja imam kuću i nešto zemlje u blizini Valjeva rado bih im poklonio ako su zainteresovani kuća je useljiva ali nije završena bolje da neko živi tu nego da propada

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija