• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.05.2024

16:38

Besplatni preventivni pregledi širom Srbije: Ovo je detaljan spisak ustanova!

Shutterstock

Društvo

Besplatni preventivni pregledi širom Srbije: Ovo je detaljan spisak ustanova!

Podeli vest

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da u nedelju, 26. maja nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda građana u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije.

Građani mogu bez zdravstvenog osiguranja, zakazivanja i uputa  u nekoj od 200 zdravstvenih ustanova da provere krvnu sliku i hormone štitaste žlezde, izmere krvni pritisak, obave pulmološki pregled i urade tumor markere prostate.

Pacijenti kod kojih se uoče nepravilnosti prilikom pregleda ili u rezultatima, biće u toku naredne nedelje upućivani na dalju dijagnostiku i preglede.

- Protekle nedelje je 23.000 građana obavilo preventivne preglede, a kod njih 1.800 uočene su zdravstvene nepravilnosti i poslati su na dalju dijagnostiku i lečenje - podseća Ministarstvo.

Lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji sa vrstom pregleda koji će biti obavljani u svakoj ustanovi možete pogledati ovde.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija