• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.05.2024

08:42 >> 09:45

Pomodarstvo uzelo maha, mlade sve bahatije! Drugarice besne zbog troškova, daju i po 400 evra za devojačko veče!

Shutterstock

Društvo

Pomodarstvo uzelo maha, mlade sve bahatije! Drugarice besne zbog troškova, daju i po 400 evra za devojačko veče!

Podeli vest

U našoj zemlji je zavladao novi trend gde je uoči venčanja obavezna proslava devojačke večeri i to ne bilo kakvo slavlje već gala žurka koju organizuju i plaćaju mladine drugarice i kuma.

Iako većina drugarica sama želi da pripremi luksuznu proslavu ipak ima i onih devojaka koje zahtevaju od kume i prijateljica da organizuju sve i plate proslavu, a to neretko bude i papren iznos.

O ovom trendu pokrenula se i polemika na društvenoj mreži X gde su se neke korisnice požalile na iznose koje moraju da daju kako bi udovoljile budućim mladama i ulepšale im njen bitan dan.

- Devojačko veče po novom traje dva dana i održava se u iznajmljenoj vili s bazenom, drugaricine plate od 70.000 rsd koje to finansiraju na aparatu - navodi se u objavi koja je pokrenula lavinu komentara.

Foto: Shutterstock

 

- Momačko takođe. Znam jednu koja kumi priča sta hoće, a kuma u grupu na Vacapu prenosi. Mlada ima toliko želja da njenih 12 drugarica treba da skupe 1.200 evra, svaka po 100. Kad je jedna predložila da svaka od njih da do 50 evra, izbacili je iz grupe - piše u prvom komentaru, dok u drugom stoji:

- Nije problem ni kako ni gde slave, ali da to moraju drugarice da plate.

 

 

Međutim, neki smatraju da devojačko veče i treba da plate drugarice.

- Pa dobro, devojačko i organizuju drugarice, kume, izvode buduću mladu u još jedan divlji provod pre braka... I do sad su plaćali... Bar što ja znam.. I za momačke isto - dodao je jedan korisnik.

Pojedini korisnici su se osvrnuli na to kako se nekada slavilo devojačko veče.

- Nekad, dok nismo imali sve te zapadne "vrednosti", devojačko se organizovalo u mladinoj kući, momačko u mladoženjinoj, da bi se u neko doba slavlja spojila tako što su mladini donosili venac ispleten od cveća, za mladoženjinu kapiju, vrata. Bio je to lep običaj - prisetili su se korisnici ove mreže:

- Kako je to meni dosadno zašto fino ne izađu u grad na neku svirku, gostovanje i lepo se provedu...Treba pare da daju na bazen i dekoricaiju, a niti će plivati, niti će popiti dekoricaiju, pare uzalud bačene.

Jedna devojka je dodala i da je pozvana na devojačko koje se održava u Barseloni.

- Moram da platim 400 evra za avionske karte i smeštaj i poklon mladoj.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija