• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.05.2024

16:26 >> 16:31

Ministarka Đedović Handanović o vanserijskom prosperitetu: Ne mogu da zaboravim naše rudare, pre svega želim da iskažem veliku zahvalnost!

Zoran Sinko

Društvo

Ministarka Đedović Handanović o vanserijskom prosperitetu: Ne mogu da zaboravim naše rudare, pre svega želim da iskažem veliku zahvalnost!

Podeli vest

Ministarka energetike Dubravka Đedović Handanović, gostovala je u emisiji "Info jutro" televizije Informer, a tokom medijskog istupanja govorila je razvoju energetskog sektora Srbije, ali i rudarima.

Foto: Zoran Sinko

 

- Ne mogu da zaboravim naše rudare, pre svega želim da iskažem veliku zahvalnost njima, na trudu i radu. Sigurna sam da ćemo imati bolju proizvodnju u budućnosti. Imali smo izazove, ali smo se u jeku energetske krize uhvatili u koštac s tim, država je pomogla Elektroprivredi Srbije da pokrene jedno o najvećih ulaganja u rudarsku opremu, kako bismo našim rudarima omogućili da imaju adekvatnu opremu, pre svega mehanizaciju. Grade se nova dva bagera, ove nedelje sam posetila jedan u Kolubari, montažni plac, to su ogromne mašine, preko 3 i po tone teške, dužine preko 140 metara. Sprovodi se ogroman posao da bismo mogli da otvaramo nove kopove 2026. godine i to svi radnici u Kolubari znaju. Svesni su koliko je važno da posvećeno završimo i potrošimo taj novac koji je država obezbedila. Govorimo o 450 miliona evra, to su ogromna ulaganja koja se nisu dešavala ranije, ni pre deset, ni pre dvanaest i petnaest godina, a potrebe su bile tu. Mi smo započeli bolne reforme Elektroprivrede Srbije, koliko god to bilo dobro za sistem, ima raznih otpora, ljudi koji ne razumeju i ne vole promene. Zamerali su nam zašto to radimo. A pre toga su kritikovali kako se ništa ne menja. Želela bih da izrazim zahvalnost svim zaposlenima, da ih ohrabrim, niko neće biti oštećen, ima mogućnosti za sve, za one koji veruju, koji žele i motivisani su da rade. Nastavićemo da stvaramo investicioni okvir koji će omogućavati i da se investicije lakše realizuju, ali i da obezbedimo energetski sigurnost i bezbednost - istakla je ministarka tokom gostovanja. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija