• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.07.2024

07:32

PAO MRAK U BEOGRADU! Nevreme se sručilo na prestonicu: Gromovi paraju nebo, sevaju munje, pljušti kiša! (VIDEO)

TANJUG FOTO STA Deniel Novakovic

Beograd

PAO MRAK U BEOGRADU! Nevreme se sručilo na prestonicu: Gromovi paraju nebo, sevaju munje, pljušti kiša! (VIDEO)

Podeli vest

Jak pljusak sa grmljavinom ponovo je počeo u Beogradu. Nebo nad prestonicom se zacrnilo, a kiša je od rane zore krenula da lije.

Kako je već najavio Republički hidrometeorološki zavod Srbije, novo jako naoblačenje sa kišom, plјuskovima, grmlјavinom, padom temperature i lokalnom pojavom grada već je zahvatilo zapadne delove Vojvodine i zapadnu Srbiju, a sada je stiglo i do prestonice.

Ponovo se očekuje velika količina padavina za kratko vreme, između 20 i 40mm ponegde i više, kao i jak i olujni vetar u zoni intenzivnih padavina. Tendencija premeštanja je ka Banatu, širem području Beograda i Šumadiji, upozorio je RHMZ rano jutros.

Temperatura pada i do 13 stepeni!

U većini mesta pašće između 20 i 40 mm, a u delovima Vojvodine, zapadne i centralne Srbije i do 80 mm kiše za 24 h, lokalno i više, upozorava RHMZ.

Dnevna temperatura će u većini mesta biti u padu za 10 do 13 stepeni.

Cela Srbija pod upozorenjem

Danas je na teritoriji cele Srbije upaljen meteoalarm. U većini zemlje na snazi je crveno upozorenje, dok je samo u Istočnoj Srbiji i Bačkoj upaljen narandžasti meteoalarm. Upozorenje se odnosi na pljuskove i grmljavinu.

Foto: TANJUG FOTO STA Deniel Novakovic

 

Crveni meteoalarm znači da je vreme vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

Podsetimo, nevreme je sinoć napravilo haos u celoj Srbiji. Olujni vetar čupao je drveće iz korena, a grad veličine teniske loptice tukao je širom zemlje.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set