• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

01.08.2024

10:10

Krcato na svim graničnim prelazima: Smena turista u svim pravcima, čeka se i po četiri sata

Prinscreen

Društvo

Krcato na svim graničnim prelazima: Smena turista u svim pravcima, čeka se i po četiri sata

Podeli vest

Početak avgusta obeležiće pojačan saobraćaj koji će u narednim danima biti još intenzivniji zbog tranzita turista, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Za nama je pakleni vikend zbog smene turista, a gužve na granicama se nastavljaju i tokom ove nedelje, evo trenutnog preseka.

Na graničnom prelazu Horgoš vozila čekaju četiri sata da izađu iz zemlje."

Preševo" krcato

Da je smena turista i dalje u punom jeku najbolje svedoče snimci gužvi sa graničnog prelaza "Preševo" sa Severnom Makedonijom koji naši turisti koriste kada idu i vraćaju se iz Grčke.

Prema poslednjim zvaničnim informacijama iz AMSS, na Preševu se na izlaz iz zemlje čeka najmanje 40 minuta. Na ulaz se čeka oko 30 minuta.

Gužve i na "Gradini"

Velike su kolone na prelazu "Gradina" sa Bugarskom u oba smera.

Prema zvaničnim podacima sa sajta AMSS, odnosno granične policije, na ulaz u Srbiju se čeka 40 minuta, a na izlaz pola sata.

Međutim, treba uzeti u obzir i zadržavanje na susednoj granici, odnosno čekanje u međuzoni, što u ovom trenutku nije poznato koliko traje.

Na "Batrovcima" se kolone u oba smera

Na graničnom prelazu "Batrovci" sa Hrvatskom u oba smera ima vozila, a sudeći po kamerama AMSS čeka se na prelazu u oba smera.

Zvanično, čeka se pola sata u oba prava, ali kako podseća AMSS, "ovom vremenu zadržavanja potrebno je dodati i vreme koje se provodi na hrvatskim terminalima, a koje je uvek dosta duže od onog na našim terminalima".

Korisno je da znate kako da izbegnete gužve i višesatna čekanja na graničnim prelazima, a više o tome pročitajte u našoj odvojenoj vesti.

Pre nego što krenete na putovanje van Srbije, obavezno proverite da li se nalazite na ovom spisku, kao i zbog čega sve mogu da vas vrate sa granice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21