• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

03.08.2024

16:26

Država daje i do 300.000 dinara: Rok za prijavu 12. septembar, evo ko sve ima pravo na novčanu pomoć

Insajder

Društvo

Država daje i do 300.000 dinara: Rok za prijavu 12. septembar, evo ko sve ima pravo na novčanu pomoć

Podeli vest

Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava mikro i malim preduzećima, preduzetnicima i zadrugama koji su nosioci sertifikata starih i umetničkih zanata i poslova domaće radinosti koje izdaje Ministarstvo privrede otvoren je do 12. septembra.

Ukupno raspoloživa bespovratna sredstva za realizaciju programa su 10 miliona dinara i namenjena su za finansiranje kupovine nove opreme, kao i finansiranje kupovine repromaterijala.

Bespovratna sredstva se odobravaju u visini od 100 odsto nabavne vrednosti, a u rasponu od 80.000 do 300.000 dinara.

U pozivu je navedeno da u slučaju kada je ukupna vrednost opreme koja se nabavlja veća od 300.000 dinara, korisnik preuzima obavezu da finansira razliku sopstvenim učešćem.

Ko ima pravo na prijavu?

Pravo prijave za bespovratna sredstva imaju pravna lica registrovana u APR kao privredna društva ili zadruge do 31. decembra 2023. godine, ali i preduzetnici registrovani u APR-u.

Javni poziv i prateća dokumentacija su objavljeni na internet stranici Ministarstva: www.privreda.gov.rs, kao i na Portalu preduzetništva: www.preduzetnistvo.gov.rs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija