• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTV Vranje

15.08.2024

16:38

Ni brzina, ni upaljena rotacija nisu pomogli da stignu pre bebe! Žena se porodila kod kuće

Shutterstock

Društvo

Ni brzina, ni upaljena rotacija nisu pomogli da stignu pre bebe! Žena se porodila kod kuće

Podeli vest

Pozivu trudnice čiji je porođaj počeo u kućnim uslovima, pod punom opremom za zbrinjavanje novorođenčeta uputila se tročlana ekipa službe Hitne medicinske pomoći. Iako su išli pod rotacijom koja im omogućava prvenstvo prolaza, radovi na putu su usporili njihov dolazak.

- Oko 10 do 8 tehničar je primio poziv da je krenuo porođaj u selu Zlatokop. Poneli smo pribor i krenuli pod rotacijom, ali zbog radova na putu smo čekali. Usput smo zvali članove porodice da neko izađe da nas sačeka. Sačekao nas je čovek ispred mesta gde su radovi, jer je taj deo puta blokiran, pa smo nekim alternativnim, makadamskim putem došli do porodilje - priseća se doktor iz Vranja Nenad Blagojević.

Kada su stigli, mogli su samo da konstatuju da je na svet stigla - zdrava i prava devojčica.

- Podvezali smo pupčanik, spakovali placentu, otvorili vensku liniju, prebacili ženu na naša nosila i vozilom Hitne pomoći opet alternativnim putem, prebacili do ginekologije. Usput smo javili da nas sačekaju i hvala Bogu sve je prošlo kako treba - dodaje Blagojević.

Naime, majka je osetila bolove, ali nije očekivala da će porođaj krenuti brzo. Sa njom je u kući bilo i starije dete, a suprug je stigao uporedo sa ekipom Hitne pomoći. Služba Hitne pomoći odreagovala je brzo i pružila i porodilji i bebi svu neophodnu pomoć.

 - Ništa lepše od dolaska novog bića na ovaj svet - opisuje doktor ovu nesvakidašnju intervenciju.

Dodaje i da se na terenu susreću sa različitim slučajevima, a da slučaj porodilje iz Zlatokopa nije usamljen pokazuje situacija od prošle godine, kada se jedna žena porodila u kolima Hitne pomoći.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija