• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.08.2024

17:19

Da li ste to uradili zbog mene ili beogradskih tablica?! Amerikanac poludeo, uništili mu automobil u Zagrebu: Ovo je jedini grad u kome sam se susreo sa nasiljem

printskrin

Društvo

Da li ste to uradili zbog mene ili beogradskih tablica?! Amerikanac poludeo, uništili mu automobil u Zagrebu: Ovo je jedini grad u kome sam se susreo sa nasiljem

Podeli vest

Amerikanac Džestus Rejd koji se preselio na Balkan, i učestvovao u hrvatskom Supertalentu, doživeo je veliku neprijatnost u Zagrebu.

Naime, kako je naveo, njemu su dva u šest meseci uništili auto, pa se jedno pita: Da li je to zbog tablica beogradske registracije ili zato što su znali da je auto njegov?

 

- Osobi koja mi je probušila gume automobila ovde u Zagrebu: Gadiš mi se! Ne znam jesi li to učinio zbog toga što si znao da je auto moj ili si video beogradske tablice... Možda si samo čudovište koje voli da povređuje ljude, ali obećavam ti... Imaš sreće što je to bio moj automobil, jer da se ovo dogodilo nekom od mojih komšija, naterao bih te da platiš na bilo koji način. Mogu si da platiš popravak, ali ovo je mogao biti automobil nečije majke, siromašnog studenta ili penzionera s malom penzijom... Sramotiš Hrvatsku! Putovao sam Bosnom, Srbijom, Bugarskom, doslovno u sve zemlje u okruženju u poslednjih šest meseci i bio sam u nebrojeno gradova i jedini grad u kojem sam se susreo s nasiljem je Zagreb.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Justus Reid (@justus_reid)

 

- Pre šest meseci uništili su mi drugi auto i sada ovo... Ljudi pokušavaju da mi kažu da je ovo najsigurnija zemlja u Evropi, ali je izgleda to samo tako za njih. Ne za mene. Ne želim da ogovaram Hrvatsku. Prelepa je zemlja i Zagreb je neverovatan, ali ne mogu da dopustim da ovo samo tako prođe. Sviđa mi se da živim ovde, ali jednostavno nešto nije kako bi trebalo biti. Mislim da je ovo simptom mnogo većeg problema i mislim da nema veze sa mnom. Dublje je to nego što neki stranac može da razume, ali mogu reći ovo: Pazite jedni na druge, ponašajte se prema svima s poštovanjem i bunite se protiv mržnje i dekonstrukcije - rekao je ljuti Rejd dok je pokazivao kako mu izgleda automobil.

U komentarima je dobio i puno podrške te osude ovog sramnog čina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

Za mržnju u Srbiji nema mesta! Ženi koja je pretila vlasniku poslastičarnice "Pelivan" određeno zadržavanje!
Hronika

Za mržnju u Srbiji nema mesta! Ženi koja je pretila vlasniku poslastičarnice "Pelivan" određeno zadržavanje!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, Posebnim odeljenjem za borbu protiv visokotehnološkog kriminala uhapsili su Lj. K. (1968) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

21.08.2024

17:24

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Kapitulacija Kijeva znači rat sa "Blekrokom"! Putin i Rusija se spremaju za ključnu bitku, ali ne sa Ukrajinom i Zapadom!
Nimalo naivno!

Kapitulacija Kijeva znači rat sa "Blekrokom"! Putin i Rusija se spremaju za ključnu bitku, ali ne sa Ukrajinom i Zapadom!

Jedno od najvažnijih pitanja koja muče ne samo naše zaklete zapadne prijatelje, već i masovnog Rusa, jeste šta su tačno planovi Kremlja za Ukrajinu. Jer od toga će zavisiti trajanje Specijalne operacije, broj novih regiona, prihodi stanovništva, obim izgradnje za obnovu infrastrukture uništene ratom i ukrajinskom vlašću i još mnogo, mnogo toga.

21.08.2024

18:30

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija