• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.08.2024

16:14

Ako nemaš para, imaš srce i dušu! Amerikanac Džibri rasplakao Srbe: Ostani sa nama zauvek

Printskrin video

Društvo

Ako nemaš para, imaš srce i dušu! Amerikanac Džibri rasplakao Srbe: Ostani sa nama zauvek

Podeli vest

Zbog svojih plemenitih dela i nesebične pomoći ljudima kojima je to najpotrebnije, Džibri Bel, jedan od najomiljenijih Amerikanaca među Srbima, postao je prava inspiracija i uzor mladima u našoj zemlji.

Odvojivši nedavno vreme za jednu baka Anku koja je prodavala cveće u Knez Mihailovoj u Beogradu, Džibri je još jednom prikupio brojne simpatije Srba.

- Prelep trenutak na ulicama Beograda sa bakom Ankom. Video sam da prodaje cveće od jutra do kasno uveče, pa sam želeo da je iznenadim. Volim ovu zemlju - napisao je Džibri u opisu videa.

Kako se vidi na snimku, šetajući Knez Mihailovom, Džibri je ugledao stariju gospođu kako prodaje cveće na ulici. Prišavši i upitavši je kako se zove, Anku je potom upitao i koliko košta cela kofica sa cvećem.

Baka je iznenađena pitanjem, brzo izračunala te mu rekla da sve košta 1.800 dinara.

"Ako nemaš para, imaš srce i dušu"

Tada je Džibri iz džepa izvadio pozamašnu sumu novca a onda je počeo i da broji.

- 40, 50, 60, 100 evra - prebrojao je Amerikanac, a onda Anki upravo toliko novca i dao.

Sa osmehom na licu, baka mu se zahvalila, poslala poljubac, a potom ga i zagrlila.

- Mi smo siromašni, nemamo para, ali duša je važna - rekla je Anka za sebe i svoju porodicu, na šta joj je Džibri odah odgovorio, te rekao;

- Ali imaš srce.

Nakon toga, Amerikanac je kupljeno cveće delio Beograđanima koje je usput sretao u Knez Mihailovoj, nastavljajući da širi osmehe i pozitivnu energiju među prolaznicima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jibri Bell (@jibribell)

 

"Džibri, ostani ovde sa nama zauvek"

Video je izazvao veliku pažnju i oduševljenje kod Srba.

"Srpsko državljanstvo za tebe brate", "Zamisli Amerikanac si, imaš lovu i možeš da putuješ gde god hoćeš i uživaš i ti dođeš u Srbiju. Hvala ti što pomažeš našem narodu, iskreno za ovo vreme koliko te pratim izreklamirao si više našu zemlju maksimalno", "Džibri, ostani ovde sa nama zauvek", "Rasplakao si me, hvala ti", bili su samo neki od komentara ispod videa


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

Za mržnju u Srbiji nema mesta! Ženi koja je pretila vlasniku poslastičarnice "Pelivan" određeno zadržavanje!
Hronika

Za mržnju u Srbiji nema mesta! Ženi koja je pretila vlasniku poslastičarnice "Pelivan" određeno zadržavanje!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, Posebnim odeljenjem za borbu protiv visokotehnološkog kriminala uhapsili su Lj. K. (1968) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

21.08.2024

17:24

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Terzić zagrmeo! Očekivao sam bolju Zvezdu!
Crvena zvezda

Terzić zagrmeo! Očekivao sam bolju Zvezdu!

Očekivao sam bolju igru Crvene zvezde, a sve priče o teškom gostovanju u Bodeu su se ispostavile kao tačne, poručio je Zvezdan Terzić, generalni direktor crveno-belih nakon što je Bode Glimt savladao izabranike Vladana Milojevića.

21.08.2024

11:18

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija