• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92

26.08.2024

09:01

Uskoro nova fabrika u Srbiji: Sve se sprema za nemačkog investitora

Shutterstock

Društvo

Uskoro nova fabrika u Srbiji: Sve se sprema za nemačkog investitora

Podeli vest

Kako bi se u potpunosti sprovela procedura za gradnju nove fabrike u Priboju potencijalnog nemačkog investitora, lokalna samouprava preduzima zakonom prediviđene korake.

Nakon dodele zemljišta Opštini Priboj, od strane Direkcije za imovinu Republike Srbije, na lokaciji dela Mašinske obrade FAP-a prema Mostini, nephodno je da nadležni organi Opštine, donesu odgovorajuće odluke, pa se ova tačka tako našla i na dnevnom redu 11. sednice Opštinskog veća.

"Veliko hvala državi Srbiji, koja nam je preko Direkcije za imovinu, prenela veliku površinu zemljišta u vlasništo Opštine Priboj, koje sutra treba da ponudimo potencijalnom nemačkom investitoru za gradnju fabrike, gde bi bilo zaposleno najmanje 100 radnika. Pored toga, i FAP će, kroz ovu investiciju, dobiti sedam ipo miliona evra, za gradnju farabare i peskare, koje do sada nije imao, što će u značajnoj meri proširiti kapacitete i podići potencijal ovog kolektiva", rekao je Lazar Rvović, predsednik Opštine Priboj, prenosi eKapija.

Podsetimo, kako je ranije najavljeno, Priboj će uskoro dobiti novog investitora i novu fabriku, saopšteno je iz ove lokalne samouprave. Nova fabrika gradiće se u delu pogona Mašinske obrade FAP-a, a proizvodiće delove za autoindustriju.

U pitanju je zemljište na nekoliko katastarskih parcela, a kod dve se mora promenita i namena, da bi se zemljište moglo staviti u promet, odnosno ponuditi potencijalnom investitoru.

"Dve parcele od 3.600 kvadrata imale su do sada javnu namenu, koje su imale komunalnu funkciju, i kao takve nisu mogle biti stavljene u promet. Promena njihove namene, iz javne u ostalo građevinsko zemljište, omogućiće stavljanje u promet i ovih parcela", ističe urbanista Ekrem Hodžić.

Rok za izmenu ovog Plana je tri meseca, a pribojski većnici utvrdili su i predlog odluke o redovnom usklađivanju Prostornog plana Opštine Priboj sa Zakonom o planiranju i izgradnji, za šta je ostavljen rok od šest meseci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Tramp brutalno iskren!  "Idemo ka trećem svetskom ratu!"
Planeta

Tramp brutalno iskren! "Idemo ka trećem svetskom ratu!"

Bivši predsednik SAD i republikanski kandidat na predstojećim izborima Donald Tramp ocenio je da administracija predsednika Džozefa Bajdena, posebno demokratska kandidatkinja Kamala Haris, vodi Ameriku ka Trećem svetskom ratu.

26.08.2024

08:51 >> 11:12

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija