• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.10.2024

13:03

Brnabić otvorila manifestaciju "Radost Evrope" u Beogradu

FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIĆ/

Društvo

Brnabić otvorila manifestaciju "Radost Evrope" u Beogradu

Podeli vest

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić rekla je danas na otvaranju manifestacije "Radost Evrope" u Narodnoj Skupštini da su deca najbolji ambasadori mira i saradnje u svetu, kao i da odrasli treba da se ugledaju na to u ovim izazovnim vremenima.

Ona je na svečanom prijemu povodom 55. Međunarodnog susreta dece Evrope poželela dobrodošlicu svoj deci i rekla da se oseća počastvovano, što kao predsednica Skupštine i ujedno kao predsednica Skupštinskog odbora za prava deteta ima priliku i privilegiju da otvori manifestaciju "Radost Evrope". 

- Kao što znate 'Radost Evrope' je najveći i nastariji festival dečjeg stvaralaštva na evropskom kontinentu. Od svog osnivanja 1968. godine je simbol igre, pesme i drugarstva, razumevanja drugog i drugačijeg. Ovaj festival omogućava deci da bolje upoznaju jedni druge, da međusobno predstavljaju običaje zemalja, kako bi se u nekom idelanom svetu u budućnosti bolje razumeli, više cenili i poštovali, gradili mostove među zemljama i narodima - poručila je Brnabić. 

Foto: FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIĆ/

 

 

Ona je dodala da ove godine susrete posebno čini dragocenijim to što su u Srbiju došla i deca iz Namibije, čime se šire granice ove manifestacije van Evrope. 

- Imajući u vidi kompleksnost sveta u kojem živimo i sve izazove sa kojima se suočavamo, potrebno je da sačuvamo mir i uspostavimo dijalog u svetu. Gledajući vas ovde i manifestacju koja vas spaja, meni deluje da je ovakva manifestacija potrebna i nama odrasima, pre svega u politici - rekla je ona. 

Brnabić je poručila da su deca pravi ambasadori mira i saradnje u svetu sa svojom energijom i kreativnošću.

- I zato bi bilo dobro kada bi mi odrasli uspeli tako nešto da uspostavimo. Želim da vam zahvalim što ste danas u ovaj radni dan uneli vašu energiju i pamet od koje toliko toga možemo da naučimo. Želim vam da uživate u svakom trenutku ovog festivala i da kroz igru, pesmu i druženje stvorite uspomene i prijateljstva koja će trajati čitav život. Neka radost Evrope bude sa svima nama - istakla je ona.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!
Kultura

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!

Šopenovi dani, trinaesti po redu, posvećeni jednom od najvećih kompozitora svih vremena, Frederiku Šopenu, počeće večeras koncertom trija Amon, koji će izvesti Klavirski trio u g-molu, kao i koncertom pijaniste Dinka Blagojevića koji će svirati dela Šopena i Baha, saopštili su danas organizatori.

02.10.2024

13:06

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija