• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.09.2024

10:50

KOLUMNA DRAGUTINA MATANOVIĆA: Antisrpska opozicija i politička zloupotreba jadarita

Zoran Sinko

Kolumne

KOLUMNA DRAGUTINA MATANOVIĆA: Antisrpska opozicija i politička zloupotreba jadarita

Podeli vest

Miroslav Aleksić, lider Narodnog pokreta Srbije, u izjavi za N1 izmišlja da postoje rudnici litijuma u Keniji i Nigeriji, tvrdeći čak da su neki ljudi iz Kenije i iz Nigerije rekli da imaju loše iskustvo sa rudnikom litijuma.

Kenijske hijene Miroslav i Bojan

Laž dostojna ponavljača iz Trstenika! Čak se i CIA sigurno stidi ovakvog učenika neznalice.

Tačno je da u Nigeriji ima litijuma, ali rudnika nema i rudarenje je tek u planu. Slično je i u Keniji - tamo je tek otkriven depozit važnog minerala koltana. 

Akademik Nenad Kostić, poznat po tome što je najuren sa fakulteta u SAD zbog seksualnog zlostavljanja studentkinja, kaže da će Rio Tinto potrošiti celu reku Drinu! 

Ogavna laž koja predstavlja čak i krivično delo. 

Opozicionar Bojan Pajtić upućuje kataklizmičnu poruku da je pitanje litijuma "pitanje života i smrti". Nemoguće je biti toliko glup - Pajtić je samo pokvaren do srži, kao svaki dosovski prvoborac.

Litijumska provizija iz 2001. godine

Nadmašuje ih budalaštinama i izmišljotinama opozicionar Srđan Milivojević, koji je svojevremeno pravio pljeskavice u Kruševcu i ubacivao u njih pseće meso.

Kaže on da Vučić "nema vremena da ode do Gornjih Nedeljica da obiđe osnovnu školu i toj deci objasni da će njihov životni vek biti skraćen za 15 do 20 godina zato što on ne odustaje od litijumske provizije".

Gornje Nedeljice nemaju osnovnu školu. Glupost o skraćenju životnog veka zbog litijuma je iz gebelsovskih formula i priručnika za obojene revolucije.

Zašto bi onda rudarili litijum Finci, Francuzi, Nemci, Česi, Portugalci? A litijumska provizija vezana je isključivo za njegove dosovske kolege. Generalni direktor Rio Tinta je izjavio: "Došli smo kad su nas zvali, 2001. godine".

A zvala ih vlada Zorana Đinđića. 

Dosovci su im dali 2004. sva istražna prava, a 2006, izmenom Zakona o rudarstvu, i eksploataciona prava. Ne verujem da je to moglo da prođe bez debele provizije. A ne verujem ni da je tada portir u Nemanjinoj uzeo tu provizuju, već neko drugi.

Zašto opozicija protestuje

Jedan meštanin iz Ljubovije kaže da je kod njega došao Zlatko Kokanović i da je iz razgovora sa njim zaključio da nisu u pitanju rudarenje i Rio Tinto već da je u pitanju pokušaj da se preuzme vlast. Ništa novo ili nepoznato.

Zato Kokanović i ostali organizatori protesta nisu ni došli u Ljuboviju na razgovor sa Vučićem. Njih razgovor i interes Srbije ne zanima.

Oni su spremni samo da blokiraju saobraćajnice, pruge i trgove, da bi destabilizovali Srbije i zagorčavali život građanima. Da na ulicama prave haos. Jadarit im je u dalekom drugom planu, jedva da se nazire kao tema. Njih ne zanima Rio Tinto, zanima ih kako da se dokopaju vlasti bez demokratskih izbora.

Dobro znamo da opozicija uvek nepogrešivo koristi svaku muku koja zadesi narod - od poplava, korone, do tragičnog događaja u školi "Vladislav Ribnikar" - da bi preko takvih događaja pokušavali silom da preuzmu vlast.

Zato pametuje Hrvat Zdravko Ponoš, koji je hteo da za račun NATO i njegove stvarne domovine Hrvatske uništi svu tehniku Vojske Srbije, da opozicija treba da vidi kako da proteste kanališe i to "upotrebi politički za smenu ove vlasti".

Opozicionar Pavle Grbović to potvrđuje rečima „nije naša borba usmerena protiv rude".

Cilj je jasan - srušiti Vučića i uništiti Srbiju

Antilitijumska kampanja u Srbiji je odlično organizovana, sa ogromnom podrškom u Šolakovim medijima i na društvenim mrežama. Zloupotrebljava se na perfidan način ljudska briga za sopstvenu budućnost i budućnost dece, i na najpokvareniji način šire se izmišljotine, panika i argumentacija iz arsenala onih koji veruju da je Zemlja ravna ploča. 

Cilj je jasan - Vučić se mora politički oslabiti ili srušiti. Ili, što je za njih najbolje rešenje, fizički eliminisati. Srbija se na taj način baca na kolena i zaustavlja njen ekonomski razvoj i nacionalno jedinstvo. Iza ovakvog plana stoje moćni antisrpski zapadni centri koji bi Srbiju da svedu na poslušni beogradski pašaluk.

Kurti im je u tome verni saborac. 

Srpska opozicija i srpske NVO koje se finansiraju desetinama miliona evra iz inostranih izvora samo su korisni idioti. Izvođači radova protiv sopstvene države.

P.S. Aleksandar Vučić: "Mene zanima da vidim kakve su mere zaštite, kakva će nam biti životna sredina. Hoću to da čujem i od stranih i domaćih stručnjaka da bih mogao da idem u narod i kažem šta je najbolje za zemlju".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Umrla Katerina Valente
Showbiz

Umrla Katerina Valente

Pevačica Katerina Valente preminula je 9. septembra u svojoj 93. godini, navedeno je na njenoj Fejsbuk stranici.

12.09.2024

09:45

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ko se još ovako igra? Ima ih...
Srbija

Ko se još ovako igra? Ima ih...

Prvi učitelji se nikada ne zaboravljaju i dobro se pamte njihove lekcije. A inicijativu jednog učitelja iz Kovina pre deceniju i po tamo su rado prihvatili i odrasli, i evo šta svake godine rade.

12.09.2024

10:45