• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.06.2021

16:34

DOKAZ PRIJATELJSTVA SRBIJE I ČEŠKE! Babiš zahvalio Vučiću na vakcinama

Politika

DOKAZ PRIJATELJSTVA SRBIJE I ČEŠKE! Babiš zahvalio Vučiću na vakcinama

Podeli vest

Predsednik Vlade Češke Andrej Babiš uputio je pismo zahvalnosti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom donacije 100.620 vakcina.


„Izuzetno cenim ovaj čin solidarnosti koji doživljavam kao još jedan dokaz tesnih veza i prijateljstva između naših zemalja i istovremeno kao doprinos Srbije globalnoj saradnji u borbi protiv pandemije“, naveo je Babiš u pismu, saopštila Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.


Babiš je posebno pohvalio brzu realizaciju ponude i efikasnu komunikaciju između radnih timova dve zemlje koja je to omogućila.

"Uveren sam da će Vaša poseta Češkoj, kao i ovaj konkretan ishod Vaše posete, ponovo ojačati odlične odnose između naših zemalja i poslužiti kao podsticaj za dodatno produbljivanje naše međusobne saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa", naveo je Babiš.

On je ponovio i kontinuiranu podršku Češke evropskim integracijama Srbije, navodi se u pismu predsedniku Vučiću.

Srbija je u ponedeljak isporučila Češkoj 100.620 vakcina protiv korona virusa američko-nemačkog proizvođača Fajzer-Bajontek, kao pomoć u borbi protiv pandemije.

Avion "Czeć Air Force" su na aerodromu "Nikola Tesla" ispratili premijerka Ana Brnabić i ambasador Češke u Srbiji Tomaš Kuhta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponudio je tokom zvanične posete Češkoj 19. maja donaciju premijeru te zemlje Andreju Babišu, a Vlada Srbije je na sednici 20. maja odlučila da Srbija pokloni Češkoj 100.000 vakcina Fajzer-Bajontek.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ivana

pre 3 godine

Ovo je velika stvar za Srbiju, i naravno da će Srbija uvek pomoći Češkoj oko vakcinaciji. Hvala našem predsedniku na svemu što radi za našu državu.

Petar

pre 3 godine

Srbija je uvek uz Cesku nadam se nastavku saradnje.

Petar

pre 3 godine

Srbija je uvek uz Cesku nadam se nastavku saradnje.

sledeća vest

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama!
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama!

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

(ANKETA) Ko osvaja EURO?
EURO 2024

(ANKETA) Ko osvaja EURO?

Evropsko prvenstvo u fudbalu ulazi u završnu i najuzbudljiviju fazu, navijači iz osam zemalja strepe i sanjaju da će se baš njihovi ljubimci popeti na krov Evrope, a šta vi mislite, kome će pripasti laskavo priznanje?

05.07.2024

10:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija