• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.11.2021

10:13

OPROŠTAJNA POSETA Vučić sa ambasadorom Republike Koreje: Jačati ekonomske veze dve zemlje!

Tanjug/Dragan Kujundžić

Politika

OPROŠTAJNA POSETA Vučić sa ambasadorom Republike Koreje: Jačati ekonomske veze dve zemlje!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Koreje Hjong-ćen Čea i zahvalio mu što je, svojim posvećenim radom, doprineo unapređenju bilateralnih odnosa dveju zemalja, a posebno na tome što je veći deo svojih diplomatskih aktivnosti posvetio privlačenju korejskih investitora u Srbiju

Vučić i ambasador Če su se saglasili da treba nastaviti sa intenziviranjem političkog dijaloga i jačanjem ekonomskih veza dveju zemalja, s obzirom na velike mogućnosti za privrednu saradnju, saopštila je pres služba predsednika.

I ovom prilikom je konstatovano da se sve više korejskih kompanija interesuje za uslove investiranja na srpskom tržištu, zahvaljujući i radu kancelarije KOTRA (Korejska agencije za promociju trgovine i izvoza).

Dvojica sagovornika su se saglasili da postoje velike mogućnosti i za saradnju u drugim oblastima, poput obrazovanja, kulture i sporta, kao i projektima "pametnih gradova", elektronske uprave i zaštite životne sredine.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ambasador Če je rekao da mu je bila čast da predstavlja svoju zemlju u Srbiji i zahvalio na podršci koju je predsednik Vučić pružao njegovom radu, posebno u oblasti ekonomske saradnje. On je, takođe, rekao da će i na novoj dužnosti nastaviti da radi na promovisanju Srbije kao odlične destinacije za investicije korejskih kompanija.

Predsednik Vučić je ambasadoru Čeu poželeo mnogo uspeha na novoj dužnosti, uveren da će i dalje doprinositi saradnji dveju zemalja.

Vučić je podsetio da predsednik Republike Koreje ima otvoren poziv da poseti Srbiju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Toma

pre 2 godine

Meni je prva asocijacija na ambasadora S. Koreje donacija maski koju smo dobili u decembru 2020. godine u trenutku kada je maska bila "misaona imenica". I tada, i pre toga, a i kasnije ova dalekoistočna azijska zemlja nam je pokazala da nam je prijatelj!

Boris

pre 2 godine

Republika Koreja i njen ambasador su uvek bili tu za našu zemlju. Pohvale predsedniku za ovo viđanje, zaslužio je. Treba poštovati istinske prijatelje.

Milica

pre 2 godine

Nadam se da će ambasador Republike Koreje Hjong-ćan Čea poneti lepe uspomene iz Srbije.

tijana

pre 2 godine

Verujemo da je korejski ambasador bio zadovoljan prijemom i saradnjom sa našom zemljom i da odavde nosi lepe utiske i da će i njegov naslednik nastaviti dobre diplomatske odnose sa Srbijom.

Dejan

pre 2 godine

Nadamo se da je ambasador Koreje uživao u Srbiji i da nosi lepe trenutke.

Stefan

pre 2 godine

Srbija i Koreja su oduvek imali dobre odnose, posle ovoga mogu biti samo bolje!

Dusan

pre 2 godine

Кореја и Србија имају све бољу пословну сарадњу и пријатељске односе, верујемо да ћемо и са будућим амбасадором имати добру сарадњу као и са одлазећим.

Milica

pre 2 godine

Koreja je nas veliki prijatelj i svaki susret sa njima ce doneti neki boljitak.

andrijana

pre 2 godine

Svaki ambasador iz nase zemlje odnosi kuci samo najlepse uspomene, tako ce biti i u buducnosti.

Nena

pre 2 godine

Održavamo dobre odnose sa Korejom i poštujemo ambasadore.

Maša

pre 2 godine

Zemlja Srbija poštuje dobre prijatelje i ceni ih, hvala Koreji.

Maki

pre 2 godine

Odnosi sa Korejom su u dobrim odnosima i nastavljamo tako.

Sandra

pre 2 godine

Srbija je uvek bila dobar domacim pa ce sigurno i sada!

VladimirU77

pre 2 godine

Sa Republikom Korejom smo uvek imali dobre odnose , nadam se da ce tako i ostati !

Lara

pre 2 godine

Pa gradjani Srbije su zahvalni na divnoj saradnji koju smo imali sa ambasadorom Koreje. Svaki vid saradnje sa drugim stranim drzavama od velikog znacaja je za nasu drzavu.

Mila

pre 2 godine

Nadamo se da će biti još više korejskih investitora u Srbiji.

Monika

pre 2 godine

Koreja je bila tu za nas,što predsednik Vučić ceni.

Boris

pre 2 godine

Nadam se da će ambasador poneti lepe uspomene iz Srbije

Nada

pre 2 godine

Koreja je jedna od izuzetno prijateljskih zemalja prema Srbiji i to se najbolje vidi u poslednjih nekoliko godina u podizanju nivoa saradnje na svim poljima za šta deo zasluga ima i odlazeći ambasador Če.

Željko

pre 2 godine

Hvala ambasadoru Republike Koreje na saradnji, spremnosti za rad i želji da se bude uz srpski narod. Odnos Srbije i Koreje znatno je poboljšan i razvijen u odnosu na prethodni period. Srbije je spremna da sa svakom državom gradi bolje bilateralne odnose i unapređuje dijalog.

Dejan

pre 2 godine

Srbija i Koreja imaju odlicne odnose i saradnju posebno u pogledu ekonomije i investicija koja ce se nastaviti i jos vise unapredjivati u mnogim oblastima u buducnosti.

Helena

pre 2 godine

Iskreno se nadam da je ambasadoru Koreje za vreme mandata bilo prijatno boraviti u Srbiji.

Milaa

pre 2 godine

Srbija je otvorena zemlja za saradnju sa svima koji misle dobro nasoj zemlji i nasem narodu

Milaan

pre 2 godine

Zahvaljumo se dosadašnjem ambasadoru na uspešnoj saradnji.

Milaana

pre 2 godine

Srbija je uvek raspoložena za saradnju sa prijateljski nastrojenim državama kao sto je to i Koreja.

Maja

pre 2 godine

Korejske kompanije imaju najnapredniju tehnologiju u mnogim visokotehnoloskim industrijama. Sigurna sam da ce iz nase odlicne saradnje proisteci jos puno vrednih investicija u Srbiji. Mnogo je oblasti u kojima mozemo da napravimo znacajan napredak.

Aleksandra

pre 2 godine

Dosadasnja saradnja sa Republikom Korejom imala je dobre rezultate. Nadamo se i u buducnosti dobrom prijateljstvu i sklapanju poslova sa Korejom.

Nikola

pre 2 godine

Odlazeci ambasador Koreje znacajno je doprineo produbljivanju prijateljstva, medjusobnih odnosa i cvrste bilateralne sveukupne saradnje izmedju nase drzave i Republike Koreje. Nadamo se da ce novi ambasador isto raditi na unapredjenju medjusobnih veza na obostranu korist.

Simic Dusica

pre 2 godine

Svakako da nije slucajno predsednik odvojio vreme za satanak sa odlazecim ambasadorom.

Grada

pre 2 godine

Bilateralni odnosi Koreje i Srbije su bolji nego ikada pre. Nadamo se mnogim zajedničkim uspesima i investicijama u budućem periodu!

Ana

pre 2 godine

Hvala mu na dosadasnjoj saradnji, zelimo mu puno uspeha u daljem radu bivsem ambasadoru Severne Koreje.

ana

pre 2 godine

Mnogo srece u daljem radu. Hvala ambasadoru Koreje na dosadasnjoj saradnji.

Dragan

pre 2 godine

Saradnja Srbije i Koreje je do sada bila na solidnom nivou, nadam se da će biti još bolja u budućnosti.

Gaga

pre 2 godine

Dobra saradnja sa Korejom nastaviće se i u buducnosti a odlazećem ambasadoru želimo puno sreće u daljoj diplomatiji.

Mina

pre 2 godine

Koreja i Srbija imale su odličnu saradnju i dobar odnos koja će se nastaviti i sa novim ambasadorom.

Izbori 2024

TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija