• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir.rs

06.01.2022

12:07

ŠTA SE STVARNO KRIJE IZA KUPOVINE SAUTEMPTONA! Najbogatiji Srbin Šolak pokušava da poništi ugovor Telekoma s Premijer ligom!

Informer/Wikipedia

Politika

ŠTA SE STVARNO KRIJE IZA KUPOVINE SAUTEMPTONA! Najbogatiji Srbin Šolak pokušava da poništi ugovor Telekoma s Premijer ligom!

Podeli vest

Namera kontroverznog srpskog milijardera Dragana Šolaka je da preko Sauteptona postane suvlasnik Premijer lige i stekne pravo glasa u asocijaciji najmoćnijih engleskih klubova. Tu poziciju namerava da iskoristi za lobiranje i pritisak na menadžment Premijer lige s ciljem da bude poništen ugovor sklopljen s Telekomom

 

Kako piše Kurir, s obzirom na to da je Premijer liga organizovana kao kompanija čiji su suvlasnici klubovi koji učestvuju u planetarno najpopularnijoj nacionalnoj ligi koja nosi njeno ime, Šolak će preuzimanjem većinskog vlasništva u jednom premijerligaškom klubu steći pravo glasa u skupštini akcionara te asocijacije. 

U sveopštoj kuknjavi mediji koji su deo mehanizma za zaštitu interesa Dragana Šolaka isticali su kako su prava za najatraktivnije fudbalsko takmičenje na planeti koštala čak 10 puta manje, sve vreme dovodeći javnost u zabludu da Telekom rasipa novac poreskih obveznika i da je sve učinjeno bez ikakve finansijske računice. Istovremeno, ti isti mediji nijednog trenutka nisu otkrili koliko je iznosila kontraponuda njihovog vlasnika u trci s Telekomom, za šta su imali i dobar razlog.

Ova kompanija je izgubila u nadmetanju za prenose Premijer lige za oko 30 miliona evra, što znači da su Šolak i njegovi partneri za šest godina emitovanja ovih utakmica ponudili između 560 i 580 miliona evra, odnosno samo pet do šest odsto manje.

Oni su u prvom krugu ponudili 35 miliona, a u drugom oko 95 miliona evra po sezoni, za šta su direktori SBB mislili da je više nego dovoljno. Ta računica se ispostavila kao pogrešna i posao je izgubljen za oko 30 miliona evra u ukupnom iznosu za svih šest godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Radojica

pre 2 godine

Zutaci nista ne rade,a da nisu prethodno isplanirali. Imaku dobru taktiku.

Dragoljub

pre 2 godine

Srpski biznismen? Čekaj te pa zar on nema maltesko drzavljanstvo? Džabe sto je kupio Sautempton kad ce se Premier liga od sezone 2022/23 gledati na Areni sport.

Ana

pre 2 godine

Ovog Solaka bi prvenstveno trebalo ispratiti, mislim na drzavne organe, prvenstveno gde su nase pokradjene pare, pa onda sve ostalo!

Nešo N

pre 2 godine

Nadam se da će konačno nadležne službe ispitati kako Šolak ne plaća porez na ostvarenu dobit, a on kupuje fudbalski klub u Engleskoj.

Milica Milicic

pre 2 godine

Solak i Djilas misle iskljucivo o svom interesu.

Žigolo

pre 2 godine

Upravo to sam i ja prvo pomislio na vest da je Šolak kupio Sautmpton ali moj mozak ne prihvata da je taj (uprkos svemu) uspešan bitnismen i tajkun, toliko glup da očekuje da će time ostvariti toliki uticaj u Premijer ligi da bi poništio ugovor RTS (Arena sport) za prenose. Narodna poslovica kaže "koja ptica visoko leti nisko pada" pa u tom smislu mislim da je UG i SBB blizu pucanja jer ovakvi potezi vlasnika samo to naslućuju.

Mikica

pre 2 godine

Iza ovoga se kriju najmutnije najprljaviju radnje poput pranja novca Djilasa i Solaka.

Sabina

pre 2 godine

Solaku I Djilasu je bas stalo do unistavanja svega i svakog pred sobom.

Sanja

pre 2 godine

Istina lezi u tome da su Djilas i Solak pokrali sav taj novac od naroda i sada kupuju klub.

Daliborka

pre 2 godine

Dragan Šolak je kupovinom da preko Sauteptona postane suvlasnik Premijer lige i stekne pravo glasa u asocijaciji najmoćnijih engleskih klubova. Ali veoma brzo će on tamo biti pročitan.Dragan Šolak i Dragan Djilas misle isključivo o svom interesu.

Romanija

pre 2 godine

Lako je biti bogat kada se opljačkaju građani Srbije.

Glasinac

pre 2 godine

Vrlo brzo će se i u Engleskoj uveriti o kakvom se prevarantu radi.

Nena

pre 2 godine

Pa sigurno ga nije kupio u korist Srbije!!Sve je to mafija i prevarant do prevaranta!

Nena

pre 2 godine

Djilas I Šolak ne prestaju sa iznenadjenjima i lopovluka,nikako!

Nena

pre 2 godine

Pa ovog Djilasa I njegove tajkune nikad i nista ne moze zaustaviti!

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija