• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.03.2022

18:55

VUČIĆ RAZGOVARAO SA MAKRONOM!

Politika

VUČIĆ RAZGOVARAO SA MAKRONOM!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom

- Razgovarao sam danas telefonom sa @emmanuelmacron o situaciji u Ukrajini, bilateralnim vezama Srbije i Francuske, posebno ekonomskoj saradnji, uz očekivanje da će se ona još snažnije razvijati u budućnosti - piše na Instagramu.

 

Nakon razgovora, izdato je saopštenje.

U dugom, otvorenom i nadasve iskrenom razgovoru predsednik Makron je potvrdio suštinsko prijateljstvo Srbije i Francuske i najotvorenije pružio podršku Srbiji i evropskim integracijama naše zemlje. 

Predsednik Makron je pozdravio način na koji je Srbija glasala u Ujedinjenim nacijama. 

Predsednik Makron je, takođe, pružio ličnu podršku predsedniku Vučiću zbog načina na koji vodi Srbiju u budućnost. On je predsedniku Vučiću nedvosmisleno saopštio da, bez obzira na geopolitičke promene u Evropi i svetu, Srbija ostaje ključni prioritet i prva zemlja za ulazak u Evropsku uniju. 

Dvojica državnika su razgovarali o situaciji u Ukrajini, a takođe su razmotrili sve bilateralne veze Srbije i Francuske, posebno ekonomsku saradnju, uz očekivanje da će se ona još snažnije razvijati u budućnosti.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Neda

pre 2 godine

Подршка Макрона у овој ситуацији нам пуно значи , а размена ставова , идеја и мишења је увек добро дошла!

Primus

pre 2 godine

Makron: Mi Evropljani smo mnogo naivni... Gospodine Makron, imam pitanje za vas: DA LI JOŠ UVEK STOJITE IZA TE KONSTANTACIJE..?? Lično mislim da su se samo ukrajinske vlasti bolje pozicionirale po tome.

Izbori 2024

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija