• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

18.07.2022

08:04

SKANDALOZNA ODLUKA ZAGREBA PROVOCIRA NOVI SUKOB U REGIONU! Ustaše zabranile Vučiću da ode u Jasenovac!

fotoilustracija

Politika

SKANDALOZNA ODLUKA ZAGREBA PROVOCIRA NOVI SUKOB U REGIONU! Ustaše zabranile Vučiću da ode u Jasenovac!

Podeli vest

Neoustaška hrvatska vlast zabranila predsedniku Aleksandru Vučiću da ode u privatnu posetu Spomen-području Jasenovac! Kao jedan od razloga navodi se skora godišnjica "Oluje"!?! Zašto EU i svet ćute?! Ovo bi bilo isto kao kad bi Nemci zabranili predsedniku Izraela da poseti Aušvic!


Antisrpski režim u Zagrebu zabranio je juče predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da privatno poseti Spomen-područje Jasenovac, gde su ustaše tokom Drugog svetskog rata počinile genocid i pobile više od 700.000 Srba, Jevreja i Roma.

 

Najveći skandal

Ovaj postupak Hrvatske najveći je skandal u modernoj istoriji dve zemlje

Ana Brnabić, premijerka Srbije

Kao jedan od razloga ove skandalozne zabrane navodi se i skora godišnjica zločinačke vojne akcije "Oluja", a hrvatski mediji tvrde da je Vučić planirao da posetom 'izazove haos' (!?!) iako je samo hteo da položi cveće na mestu na kome je pobijeno najviše Srba u istoriji. Da skandal bude veći, niko od zvaničnika Evropske unije, čija je Hrvatska članica, nije reagovao na ovu jezivu provokaciju Zagreba!

Javnost u Srbiji je zgrožena politikom Hrvatske, ali i glasnim ćutanjem Evrope. Stručnjaci ističu da je ovo isto kao kada bi Nemci zabranili predsedniku Izraela da poseti Aušvic!?!

Orkestrirana kampanja

Vest o zabrani Vučiću da poseti Jasenovac, kao po komandi, preneli su redom svi važniji zagrebački mediji, i to pod identičnim naslovom da je predsednik Srbije hteo da "izazove haos uoči godišnjice Oluje"!?!

"U Vladi Hrvatske su ostali konsternirani načinom na koji je srpski predsednik planirao da napravi haos u Hrvatskoj. Ovde je očito bila namera da se isprovocira hrvatska strana uoči godišnjice "Oluje", a da onda srpski predsednik može u svojoj zemlji da glumi žrtvu jer mu Hrvati nisu dopustili ulazak u zemlju", navodi se u tekstovima hrvatskih medija koji su, očigledno, pisani na istom mestu.

Foto: printscreen

Da bruka bude veća, hrvatski šef diplomatije Gordan Grlić Radman optužio je Vučića za "provokaciju"!?!

- Za njegovu posetu Jasenovcu saznali smo nezvaničnim kanalima. Izostanak diplomatske procedure smatramo neprihvatljivim i nedobronamernim. Smatramo to provokacijom. Ovo nije odlazak na more. Predsednik države je štićena osoba, on ne može samo tako da prelazi granicu - izjavio je Radman.

Foto: FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ LANA SLIVAR DOMINIC

Gordan Grlić Radman

I dok niko od zvaničnika Evropske unije, po već viđenom običaju 'pravimo se gluvi i slepi', nije reagovao ovim povodom, predsednik Aleksandar Vučić juče je na Instagramu objavio fotografiju spomenika Kameni cvet u Jasenovcu uz poruku: "Samo vi radite svoj posao! Živeće srpski narod i nikada neće zaboraviti."

Pupovac: Nije smelo da se desi

Lider SDSS Milorad Pupovac istakao je da nije smelo da dođe do zabrane Vučiću da poseti Jasenovac.

- Postojala je u dva navrata komunikacija kad bi to trebalo da se dogodi, pa je odloženo. Ovog puta nije bilo komunikacije, moj pokušaj za tu komunikaciju je propao. I to je ozbiljan problem. Bojim se da zbog ove situacije ionako loši odnosi Hrvatske i Srbije mogu biti pogoršani - upozorava Pupovac.

 

Predsednik Vučić, kako je najavljeno, danas će odgovoriti hrvatskim vlastima na ovu skandaloznu odluku, ali i na strašne laži i optužbe da je hteo da izaziva haos i provokacije.

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da je postupak Hrvatske najveći skandal u modernoj istoriji dve zemlje.

- To je brutalno gaženje slobode kretanja! Vučić je hteo privatno da poseti mesto gde je ustaški režim zverski pobio stotine hiljada Srba, tamo je bio i jedini logor za decu na tlu Evrope... Predsednik je hteo samo da tamo položi cveće. I to su mu zabranili!?! Pa to je isto kao kada biste predsedniku Izraela zabranili da poseti Aušvic! Vučić će sada tražiti i službenu posetu, pa da vidimo te evropske vrednosti, da vidimo šta će biti odgovor zemlje članice EU - ističe Brnabićeva.

Mihajlovićeva otkazala službenu posetu Zagrebu

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović otkazala je službenu posetu Zagrebu zbog odluke Hrvatske da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću ne dozvoli da privatno poseti Jasenovac. Mihajlovićeva je sutra u Zagrebu trebalo da se sastane sa ministrom održivog razvoja Hrvatske Davorom Filipovićem, a glavna tema razgovora trebalo je da bude regionalna saradnja i povezivanje gasnim interkonekcijama.

- Umesto da pokažemo poštovanje prema svim žrtvama, ovakvim potezima se samo vraćamo u prošlost - rekla je Mihajlovićeva.

Šef diplomatije Nikola Selaković upozorava da je odluke Zagreba "zastrašujuća i skandalozna".

- Srbija je uputila notu Ambasadi Hrvatske u Srbiji, koju je otpravnica poslova odbila da primi! Šokirani smo protivpravnom, antievropskom i anticivilizacijskom odlukom Hrvatske. Namera predsednika Vučića bila je samo da položi cveće i zapali sveću. Zamislite "haos" koji bi nastao polaganjem cveća - ironičan je Selaković.

Poseban režim

Ministar policije Aleksandar Vulin najavio je da će svi funkcioneri hrvatske države, nosioci službenih ili diplomatskih pasoša, ubuduće morati da najave i obrazlože posetu ili prolazak kroz Srbiju.

- Unuku jasenovačke žrtve odlukom Vlade Andreja Plenkovića nije dozvoljeno da obiđe najveće srpsko stratište Jasenovac. Zato će svi hrvatski državni funkcioneri i nosioci službenih ili diplomatskih pasoša biti pod posebnim režimom kontrole. Tako će biti sve dok Hrvatska ne počne da se ponaša kao da nije NDH - kategoričan je Vulin.

Čekajte, bre!

DEJAN RISTIĆ, MUZEJ ŽRTAVA GENOCIDA

Formulacija kojom je Hrvatska obrazložila to što nije pustila predsednika Vučića da poseti Jasenovac, jer je stranim zvaničnicima zabranjena privatna poseta, skandalozna je. U Hrvatskoj je na delu oživljavanje ustaštva.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marko

pre 1 godinu

Ničega se oni ne stide, zadojeni mržnjom ne vide ništa

Kiko

pre 1 godinu

Jadan je antisrpski režim u Hrvatskoj. Njihovoj mržnji nema kraja. Čim se rode uče ih da mrze Srbe,jadno i bedno.

Rex

pre 1 godinu

Ovo bi bilo isto kao kad bi Nemci zabranili predsedniku Izraela da poseti Aušvic!

Jelena

pre 1 godinu

Primitivno, jadno, necivilizovano... To samo govori o tome da u Hrvatskoj buja ustaštvo i to nije dobro za stabilnost regiona. Evropa bi na ovo trebala da odreaguje, ali oni su deo te iste Evrope i mislim da ovo Evropa i podržava. Bruka živa.

Icko

pre 1 godinu

Javnost u Srbiji je zgrožena politikom Hrvatske

Brale

pre 1 godinu

Ovo je velika sramota, pobili su toliko naših i sada ne dozvoljavaju Vučiću da ode u Jasenovac!

Dragan

pre 1 godinu

Potpuno nediplomatski i nerazumljiv je ovaj potez i odluka Hrvatske.

Mare

pre 1 godinu

Za njih je polaganje cveća izazivanje haosa, to samo bolesni mozgovi mogu da smisle.

Mina

pre 1 godinu

Jasenovac je veliko stradalište nevinih žrtava, naročiti srpskih a zabranom ulaska Vučića i polaganja venaca nevinim žrtvama neće opravdati svoje grehove.

Roki

pre 1 godinu

Da skandal bude veći, niko od zvaničnika Evropske unije, čija je Hrvatska članica, nije reagovao na ovu jezivu provokaciju Zagreba!

Neca

pre 1 godinu

Uzasne prokacije Hrvacke da se ovako ponasaju i zabrane posetu nasem predsedniku!

Gagi

pre 1 godinu

Još jednom je javno Hrvatska pokazala da je puna mržnje prema Srbiji.

Gaga

pre 1 godinu

Hrvati su samo oživeli počinjene zločine nad našim narodom u Jasenovcu, velika bruka i sramota.

Mare

pre 1 godinu

Eto šta su Hrvatsku evropske vrednosti, po svakom normalnom i zdravorazumnom čoveku ovo je skandalozno. Čine zločine i u ratu i u miru i od toga neće odustati nikada. Evropa je svojim ćutanjem još jednom pokazala svoje neviđeno licemerje.

Mina

pre 1 godinu

Velika bruka za hrvatsko ministarstvo njihovu diplomatiju i njihovu zemlju.

Stefan

pre 1 godinu

Ono što nam se desilo nikad nećemo preboleti!

ljubica

pre 1 godinu

Mržnja je njihov pokretač. To je ono što ih hrani i drži u životu. Ne mogu da sakriju netrpeljivost koju gaje prema nama.

Vojko

pre 1 godinu

Nije Vučić hteo ići na neku proslavu ili držati miting,ili na more ,nego odati počast žrtvama nasilja.Po meni to je duboko ponižavanje žrtava od strane hrvatske države.

Predrag

pre 1 godinu

Malo je reći da hrvatske vlasti treba da se srame i stide zbog svojih postupaka.

Jelena

pre 1 godinu

Ustaška politika u Hrvatskoj nikada neće nestati i to je strašno. Ovim potezom su to još jednom pokazali.

Mare

pre 1 godinu

Ništa to nje bez podrške Evrope, što celu stvar čini još užasnijom.

Stefan

pre 1 godinu

Treba ih biti sramota svoje odluke i mrznje prema nama!

VesnaP

pre 1 godinu

Nikada sramniji čin Hrvatske prema Srbiji i predsedniku Vučiću. Pokazali su svoju sramotu, svoju nemoć, pokazali su koliko ne žele dobre odnose sa Srbijom. Sramota !

Dragana

pre 1 godinu

Nista drugo ne mozemo ocekivati od Hrvata ,koji javno pokazuju mrznju prema Srbima !

Dragana

pre 1 godinu

Hrvatska ne prestaje da pokazuje mrznju prema nama !

stevo

pre 1 godinu

Ovo je licemerno i skandalozno sto Hrvati rade..

sasa

pre 1 godinu

Gnusan pokušaj Hrvata da ne može biti gnusniji.Jadno

Njanja

pre 1 godinu

Predsednik Vučić će se snaći džaba njima provokacije svakog tipa kad je našem predsedniku cilj da očuva mir i stabilnost u Srbiji.

stefan

pre 1 godinu

Koliko god da se Hrvati trude da prikriju svoje zločine u Jasenovcu, Srbija im to neće dozvoliti.

Patak

pre 1 godinu

Ovo su besmisleni izgovori. Misle da ce se na taj nacin zaboraviti sve sto su uradili.Hrvati su pokazali svoje pravo lice

Pavlovic

pre 1 godinu

Uvek su bili svaciji, a nikad svoji. Rastrzana i lazna nacija. Mi smo im najveci trn u oku.

Dane

pre 1 godinu

Zalosno je da Hrvati jednom predsedniku drzave ne dozvole da poseti spomen kosturnicu svog naroda.

Mile

pre 1 godinu

Hrvati si ovim jos jednom pokazali svoje pravo lice i svakako diplomatsi odnosi dve drzave mraju biti svedeni na minimum.

Milena

pre 1 godinu

Ovo samo govori koliko Hrvati i dan danas mrze sve sto je Srpsko i cak zele ovim cinom da zataskaju svoje zlocine.

Milena

pre 1 godinu

Građani u Srbiji su zgroženi politikom Hrvatske, ali i glasnim ćutanjem Evrope koji nemo ćute na ponašanje člana EU.

MILA

pre 1 godinu

Ako Hrvatska ovim sramnim i skandaloznim činom misle da će sakriti istinu o Jasenovcu neće biti sprečena Srbija postupkom hrvatskih vlasti. Ovo je samo još jedan njihov nečuven čin, time što su sprečili posetu Aleksandra Vučića i polaganje cveća.Uvek će se čuti srpski glas, koji podseća na stradalnike u Jasenovcu. Mogu da zabrane ulazak u Hrvatsku, ali ne mogu da izbrišu iz sećanja žrtve iz Jasenovca.

mia

pre 1 godinu

Srbija će uvek poštovati žrtve koje su stradale u Jasenovcu, jer u budućnost možemo da gledamo samo ako pamtimo prošlost.Istina o Jasenovcu neće biti sprečena postupkom hrvatskih vlasti. Ovo je samo još jedan njihov nečuven čin, time što su sprečili posetu Vučića i polaganje venca.

Marko

pre 1 godinu

Треба сасути сву истину у лице, да хрватско руководство не би доводило у заблуду милионе људи који читају и гледају медије, срамотна одлука да се не дозволи одлазак председника Србије у Јасеновац да положи цвеће хиљадама и хиљадама невиних жртава од којих су већина деца и жене

Mimi

pre 1 godinu

Valjda Hrvati misle da ce ovako da sakriju svoja zlodela od sveta? Ipak, treba da budu svesni, ma koliko bili samozivi zlovinci, da je nemoguce sakriti njihovu mrznju i zlocin prema Srbima.

Hana

pre 1 godinu

Iz postovanja prema zrtvama nije trebalo da se zabranjuje odlazak Vucica u Jasenovac, ali nismo ni ocekivali da ce Hrvatska rasiriti ruke i jos jedan dokaz da boli istina sta se zapravo desilo u Jasenovcu!

asdfad

pre 1 godinu

ustaše su zabranile jer ne žele da civilizovani svet još jednom vidi i čuje ko je zapravo genocidan narod i čija je država nastala na genocidu

Kaya

pre 1 godinu

Srbija je privrzena miru i saradnji, ali isto tako, necemo dozvoliti da se teski zlocini ikada zaborave, a Jasenovac je jedan od tih. Uprkos svemu, Srbi su opstali i jaci nego ikada, a mrzitelji slobodno mogu da nastave sa niskim potezima, to sve o njima govori.

Hana

pre 1 godinu

Doslo je vreme da predsednik Vucic kaze ono sto misli, nestrpljivo ocekujemo danasnje ukljucenje predsednika.

Marijana

pre 1 godinu

Dokle ide ta mržnja Hrvata prema Srbima?! Ništa im nije sveto!

Ela

pre 1 godinu

Док је Србији успостављање мира и стабилности један од главних приоритета, Хрватска тежи да нам на сваки начин нанесе зло својим срамним одлукама .

Ana

pre 1 godinu

Ovo je još jedan u nizu događaja kojima Hrvati pokazuju, ne samo svoju mržnju prema Srbima, već i to da nemaju nameru da rade na poboljšavanju odnosa u budućnosti.

dusko

pre 1 godinu

dovoljno je pogledati slike iz jasenovca kako se ustaški bolesnici slikaju sa ljudima koje su mučili i ubijali, sakatili i posle toga više ništa ne treba dodati, pa neka neko kaže da su civilizovani.

Andrijana

pre 1 godinu

Vučiću nije bila namera da bilo koga provocira niti da izazove haos.

tvrtko

pre 1 godinu

nije problem što su hrvati genocidan narod i genocidna država, problem je što svet nije znao o kome se radi, ko su preci hrvata, sve sami koljači. ali će sada čuti i videti njihovo pravo lice, jer ta ubilačka crta im je u genima

Marko

pre 1 godinu

Zagreb je taj koji unosi nemire u regionu i produbljuju razdor između država

Milana

pre 1 godinu

Neviđena bruka za jednu navodno demokratsku zemlju.

Nenad

pre 1 godinu

Zabranom Vucicu da poseti Jasenovac, Hrvatska jos vise produbljuje i potvrdjuje svoju negativnu ulogu u istoriji.

Mila

pre 1 godinu

Sram bilo sve koji podrzavaju odluku Hrvata da onemoguce Vucicu posetu Jasenovcu.

Boban

pre 1 godinu

Kome smeta sto Srbija ne dozvoljava da se zaborave ustaski zlocini?

momcilo

pre 1 godinu

Mrznja je takodje bolest.Poznato je da kod suseda hrvata ustaša, vec davno vlada pandemija mrznje. Mnoooogo, pre korone.

Jana

pre 1 godinu

Hrvatska vlada ovom odlukom samo pokazuju kakvi su ljudi i da bas mrze Srbiju!

Zoran

pre 1 godinu

Decenijama se stidljivo govorilo o ustaskim zlocinima u Jasenovcu i ostalim ustaskim logorima smrti na podrucju NDH.

Mila

pre 1 godinu

Nerazumljivo ponasanje Hrvatske, govori samo o njima... Srbija nikada nece zaboraviti!

Jovan

pre 1 godinu

Hrvatska se uvek na pogresan nacin dodovorava EU i Zapadu.

Goran

pre 1 godinu

Hrvatskoj ne odgovara da se pominju ustaski zlocini i Jasenovac i to pokazuje na direktan nacin.

Miloš

pre 1 godinu

Hrvati moraju da prihvate prošlost i da se što pre okrenu budućnosti. Guranje problema pod tepih nikome ne donosi dobro.

Dušan

pre 1 godinu

Hrvati i dalje žive u prošlosti. Država koju su stvorili srpski dželati,Tuđman i Luburić i dalje živi o prošlim vremenima,današnja vlast povezuje Jasenovac i Oluju ,dva velika stradanja Srba od strane hrvatske ruke. Nisu oni i dalje raskrstili sa sramnom prošlošću.

Dragan

pre 1 godinu

Da nas Hrvati mrze,to nije ništa novo ali da zabrane Vučiću da upali sveću i položi venac na najveće srpsko stratiše na Balkanu, na mestu gde su mu i rođaci stradali u najmanju ruku je skandal i velika sramota i za EU koja mudro ćuti a čija je Hrvatska član!

Mile

pre 1 godinu

Zabrana odlaska Vucica u Jasenovac neće promeniti ono što su Ustaše radile!

Dejan

pre 1 godinu

Hrvatska je ovom zabranom Vucicu dokazala da njima smeta istina o tome sta je ucinjeno Srpskom narodu u Jasenovcu.

Dušan

pre 1 godinu

Sramota je da tajkunski mediji čekaju da spinuju i pljuju Vučića i na taj način otvoreno rade protiv svoje drzave.

Dragan

pre 1 godinu

Srbi sad nastavite da letujete kod njih i da im ostavljate pare!

Persa

pre 1 godinu

Sramna odluka Hrvatske jer na ovaj način pokušavaju da prikriju zločin koji su ustaše počinile na nedužnim srpskim narodom.

Persa

pre 1 godinu

Zabranom odlaska Vučića u Jasenovac ništa neće promeniti ono što su ustaše uradile nedužnim žrtvama.

Persa

pre 1 godinu

Niko i nikada pa ni hrvati neće promenuti istinu o srpskim žrtvama koji su nastradali od ustaške ruke u Jasenovcu.

Persa

pre 1 godinu

Ovo je skandalozno ponašanje hrvatskih vlasti nepuštajući Vučića u Jasenovac.

Persa

pre 1 godinu

Zabranom Vučića da ide u Jasenovac neće umanjiti ustaška zlodela koja su počinili nad nedužnim narodom.

Maja

pre 1 godinu

Ovakvo ponasanje hrvatskih vlasti samo govori o njima ko su zapravo, hoce da puknu od muke sto Srbija napreduje i sto sigurnim koracima koraca u bolju buducnost a oni kaskaju u mestu godinama.

Sandra

pre 1 godinu

Polaganje cvece na spomenik samo Hrvati mogu da shvate kao provokaciju i povod za sukobe,a mi kao postovanje i zaljenje za zrtvama koje im necemo oprostiti.

Kujundzic

pre 1 godinu

Hrvatske vlasti, svom narodu nude nove netrpeljivosti, ratove, tenzije, sukobe, stradanja, ubijanja komsija ako su Srbi...

Marija

pre 1 godinu

Skandalozna odluka Hrvatske podatice nove sukobe u regionu.

Svetlana

pre 1 godinu

Neka celoj Srbiji zabrane da odemo u Hrvatsku, sramotno!!!!!!

Ina

pre 1 godinu

Predsednik Vucic i jaka Srbija u svakom pogledu su trn u oku slaboj Hrvatskoj i njenim ustaskim liderima.

Vesna

pre 1 godinu

Sibicarske fore i fazoni. Muka mi je od ovolikog bednog i jadnog nastupa hrvatskih predstavnika, prodanih duša, znam da običan svet tamo ovo prezire ali nekima je u interesu razbuktavanje mržnje i nipodastavanje srpstva i pravoslavlja. Svaka čast Vucicu na strpljenju i mudrosti. Jer onaj ko istinu govori, uvek je smiren i ne naseda na provokaciju.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak
Beograd

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak

Najmasovniji međunarodni sportski događaj na ulicama našeg glavnog grada - Beogradski maraton, održava se u nedelju 28. aprila sa već tradicionalnim startom kod Crkve Svetog Marka i ciljem na Terazijama. Beogradski maraton ove godine okupiće rekordnih preko 13.000 učesnika, i to na distancama od 10, 21 i 42 kilometra, a u Beograd dolazi i 2.500 stranaca iz 72 zemlje širom sveta.

27.04.2024

09:14