• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.05.2024

10:05

U Briselu počeo trojni sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine!

Reuters

Politika

U Briselu počeo trojni sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine!

Podeli vest

U Briselu je danas počeo trojni sastanak delegacije Beograda koju predvodi direktor Kancelarije za KiM i glavni pregovarač Petar Petković sa svojim ekspertskim timom i delegacije Prištine od posredstvom EU.

Sastanak je počeo malo pre 10 časova.

Do ovih razgovora dolazi nakon zabrane Prištine da Patrijarh Porfirije poseti Pećku Patrijaršiju, kao i ukidanja tranzicionog perioda za upotrebu dinara na KIM, odbijanja Prištine da formira ZSO i drugih jednostranih poteza Prištine o kojima će Petković govoriti na sastanku.

Prethodni sastanak, na kojem se razgovaralo o odluci Prištine da ukine dinarski platni promet na KiM, održan je krajem aprila u Briselu, ali je završen bez konkretnih rezultata. 

Petković je tada rekao da je Beograd pokazao konstruktivnost i izneo svoje predloge za pronalaženje rešenja, ali da Priština ne želi rešenje.

Uredba tzv. CBK kojom se evro uvodi kao jedina službena valuta za gotovinsko plaćanje na Kosovu i Metohiji stupila je na snagu 1. februara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija