• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. PAUNOVIĆ

06.06.2024

08:37

Neočekivani haos! "Trgovci smrću" se žestoko posvađali - zaratili oko novca za "genocid" u Srebrenici!

Beta

Politika

Neočekivani haos! "Trgovci smrću" se žestoko posvađali - zaratili oko novca za "genocid" u Srebrenici!

Podeli vest

* Direktor Memorijalnog centra u Potočarima Emir Suljagić prijavio predsednika Upravnog odbora i člana Komisije za izbor direktora tog centra Hamdiju Fejzića da mu je pretio smrću i tražio njegovo razrešenje sa funkcije * Fejzić prethodno Suljagiću poručio da će da ga 'odradi'

 

Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra u Potočarima, žestoko je zaratio sa svojim kolegom Hamdijom Fejzićem, predsednikom Upravnog odbora i članom Komisije za izbor direktora tog centra!

Suljagić je, naime, Fejzića prijavio policiji zbog toga što mu je pretio smrću i zatražio je njegovu hitnu smenu sa funkcije. Sarajevski mediji spekulišu da se iza ovoga krije svađa oko para koje stranci daju Memorijalnom centru, ali i zbog toga što se Fejzić navodno protivio izboru Suljagića na funkciju direktora.

Prizemni animoziteti

Suljagić je na društvenim mrežama objavio da je nedavno dobio 'ozbiljne pretnje' od Fejzića, koje je prijavio nadležnim institucijama kako bi preduzele odgovarajuće pravne mere.

- Želim da naglasim da očekujem da predsedavajući Upravnog odbora, gospodin Fejzić, bude uklonjen sa svog položaja. Niko od mene, niti od nas ne može očekivati da radimo u okruženju u kojem su psovke i pretnje normalizovane - poručio je Suljagić, dodavši da Fejzić 'nosi vatreno oružje i da je sklon verbalnim i fizičkim okršajima'.

Na osnovu Suljagićevih navoda, Direkcija za koordinaciju policijskih tela BiH sačinila je dve službene zabeleške o pretnjama koje je Fejzić uputio Suljagiću 8. aprila i 31. maja, upotrebivši, između ostalog, reči: 'Gde se nalaziš sada? Da dođem da te odradim!'

Politički filozof Dragoljub Kojčić, komentarišući ove navode, kaže da se izglasavanjem rezolucije o navodnom 'genocidu' u Srebrenici otvorila ne samo Pandorina kutija već su počeli da ispadaju i 'kosturi iz ormana'.

- Sponzori rezolucije doprineli su da podzemni animoziteti izbiju na videlo dana i ovo je jedan od tih slučajeva. Sasvim je jasno da će čak i minimalne razlike koje postoje u okviru istog etničkog korpusa dovesti do pucanja. Bez obzira u čemu se razlikuju Fejzić i Suljagić, problem je što je prekvalifikacija ratnog zločina u 'genocid' i izigravanje istine dalo prostora da se ta šarada nastavi u beskonačnost. Ako su sponzori za rezoluciju za cilj imali da uznemire nekoga, onda su očigledno u tome uspeli - ističe Kojčić.

Foto: Zoran Sinko

Dragoljub Kojčić

Unosan biznis

Aleksa Grubešić iz Centra za društvena istraživanja ocenjuje da razlog sukoba Fejzića i Suljagića leži u novcu kojim se finansira agenda o takozvanom 'genocidu' u Srebrenici.

- Memorijalni centar Potočari očigledno je postao unosan biznis, koji je izazvao sukob Suljagića i Fejzića. Bošnjački političari i protagonisti lažnog genocida u Srebrenici svesni su da je agenda o takozvanom 'genocidu' u toj opštini potkrepljena ozbiljnim finansijama i verujem da je to razlog njihovog sukoba i pretnji koje međusobno upućuju. Ovo nije prvi put da Suljagić bude u centru raznih afera, a podsetiću da je najveća od svih činjenica da je svog oca Sulju Suljagića, koji je poginuo 1992. godine u okolini Bratunca, sahranio u Potočarima kao žrtvu takozvanog 'genocida' u Srebrenici - zaključuje Grubešić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Aleksa Grubešić

Suljagić: Fejzić je najveća štetočina!

U javnoj polemici između kandidata za načelnika Opštine Srebrenica Hamdije Fejzića i Muhameda Avdića, kritikama se pridružio i Emir Suljagić, koji je za Fejzića na mreži Iks napisao da je 'najveća štetočina koja je sa Alijom Tabakovićem pogodila Srebrenicu'.

- Do njegove kandidature mislio sam da se i ovaj put prijavim za glasanje na izborima za Srebrenicu. Ali ne pada mi na um da dajem svoj glas ili legitimitet potpunom podjarmljivanju Bošnjaka u Srebrenici. Jedini sam vodio uspešnu kampanju za načelnika Srebrenice po sadašnjim pravilima i veoma dobro znam o čemu govorim - istakao je Suljagić.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50