• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.06.2024

10:44

Zločin protiv Srbije koji se krije od javnosti! Bivša vlast bez saglasnosti vodu dala strancima, a sada glume ekologe i borce za životnu sredinu!

Rina.rs

Politika

Zločin protiv Srbije koji se krije od javnosti! Bivša vlast bez saglasnosti vodu dala strancima, a sada glume ekologe i borce za životnu sredinu!

Podeli vest

Srbija, pod vođstvom bivše bivše vlasti, još 2002. godine počela je da rasprodaje izvorišta, kasnije nastavila, a sada isti ti koji su raspordali glume borce za životnu sredinu i vajne ekologe.

Naime, baš kao što piše inudokumentu koji objavljujemo, Srbija je u tušini prodala izvorišta bez javne rasprave i saglasnosti za 60 miliona evra!

Kako je navedeno, gotovo 80 odsto flaširane vode iz srpskih izvora proizvode fabrike koje su u rukama stranih kopanija.

Sa rasprodajom izvorišta krenulo se još 2002. godine kada je slovenačka "Kolinska" kupila "Palanački kiseljak.

Tiha prodaja se nastavila 2004,, 2005, 2007, 2008. godine, a u priloženom dokumentu pročitajte podatke o iznosu i kupcima.

Foto: printscreen

 

 

Podsećamo, predsednica Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić govorila je o ovoj temi gostujući na televiziji Pink:

- Što vi prodaste sva naša vodoizvorišta dok ste bili na vlasti? Bez javne rasprave i saglasnosti građana su za 60 miliona evra, kikiriki, prodata naša vodoizvorišta. E takvi su oni bili veliki biznismeni. "Nego da ja stavim sebim koju stotinu hiljada evra sebi u džep, pa šta me briga šta će uzeti država i koliko ostaje našem narodu!" Gotovo 80% flaširane vode iz srpskih izvora nalaze se danas u rukama stranih kompanija. Jel to uradio Aleksandar Vučić? - upitala je ona. 

- Ne, uradili su oni koji su juče bili u Loznici! To je reč o strateškoj sirovini. Mi nismo to uradili, mi gledamo kako da zaštitimo naše vode. Sve što imamo u Srbiji uradili smo mi - rekla je Brnabićeva i iščitala ugovore kojima su u vreme onih koji su danas u opoziciji prodavali vodoizvorišta u Srbiji - od Knjaz Miloša do Vlasinke. 

- I šta ćemo sad? Ubiste se od čuvanja naših strateških resursa. I onda je Vučić kada je narodu bilo dosta toga, 2012. rekao dosta je toga - istakla je ona i navela da je tek tada uvedeno da Rio Tinto plaća naknadu za istraživanja koja sprovodi. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija