• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.08.2024

10:46 >> 11:26

Namerno rušite svoju zemlju! Predsednik Vučić o lažima tajkunskih medija o poseti Emanuela Makrona (VIDEO/FOTO)

Tanjug

Politika

Namerno rušite svoju zemlju! Predsednik Vučić o lažima tajkunskih medija o poseti Emanuela Makrona (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić položio je kamen temeljac za izgradnju novog objekta za smeštaj i obuku pripadnika Odreda vojne policije specijalne namene "Kobre" u kasarni "Vasa Čarapić" u Beogradu.

- Vojvoda Vuk je primajući regrute u svoju četu rekao o hrabrosti neću da vam govorim jer čim ste ovde znam kakvi ste. Nema potrebe posebno da se obraćam jer znam kakvi ste, cenim vaš rad, hrabri ste i odgovorni i odani otadžbini. Danas imam zadovoljstvo da najavim početak izgradnje objeka. Odavno zaslužujete najsavremenije uslove za rad i obuku. Pitao sam gotovo svakog pripadnika "Kobri" da li ste zadovoljni ovim i svaki mi je rekao da je to ono što je čekao. Objekat će obujvatati sve ono što je neophodno, moderna streljana, specijalizovani prostori, kapaciteti za smeštaj i rekreaciju - istakao je predsednik i dodao:

Foto: Printscreen

 

- Što se tiče vojske, ulagaćemo mnogo, biće i novo povećanje plata u narednim mesecima. Povećanje plata je veće nego ranije, osnovica je danas veća i 5 i 10 odsto je više nego nekadašnjih 20, 30 odsto. Na vas, kada je u pitanju odbrana otadžbine uvek računamo. Želim vam mnogo uspešnih vežbi, dobrih treninga, da znanje i ratničke veštine nikad ne morate da upotrebite. Hvala vam na posvećenosti i ljubavi prema otadžbini. I 15.000 kvadrata koliko ćemo ovde da gradimo, verujem da će zadovoljiti vaše potrebe i usavršavanju vaše sposobnosti. Hvala i neka vam je sa srećom, živela Srbija - rekao je Vučić.

Foto: Printscreen

 

O poseti Makrona i nuklearnom otpadu

- O skladištenju nuklearnog otpada, reč je o još jednoj brutalnoj laži. Unose pometnju, zablutu, sluđuju ljude. Rekli su da to, nemaju dokaze, nemaju ništa, kažu da li je možda najava saradnje sa francuskim EDF, da li to znači da Francuska mora da smesti otpad. Bezobzirno, bezobrazno, to sa namerom rade protiv sopstvene zemlje. Problem je što namerno ruše svoju zemlju besmislenim lažima. Moja je ideja bila da razgovaramo sa EDF koja je Francuskoj uspela da obezbedi mnogo energije zahvaljujući nuklearnoj energiji. Uvek smo imali ljude koji su malo znali, izbegavali smo, važno je da smo bili protiv. Zato danas zaostajemo mnogo. Ovakve laži, ostanete bez teksta - bio je jasan predsednik, a potom nastavio:

Foto: Printscreen

 

- Što se tiče činjenice da bi trebalo da se lečim, valjda ću uskoro i da obavim sistematski pregled, ne mislim da mi je stanje fantastično. Ne mislim da imam problem u glavi, nemam problem da me svako vređa. Problem je što u četiri reči, nije bio sposoban da ih napiše, već je u te četiri reči pogrešio, nije znao gde da stavi zapetu. Što se lečenja tiče, u pravu je, mnogi mi to govore. Nije trebalo da se leče oni koji su mislili o svojim bankovnim računima... Trebalo je da penzije budu dva puta manje, plate tri puta manje, da bih bio uspešan kao oni i da ne bi trebalo da se lečim. Bilo je zabranjeno da se ponosite time da ste deo vojske Srbije, ono što smo imali od svog naoružanja smo uništavali, topili. U pravu je, ja sam za lečenje, nisu oni.  Kada pitate kakvo je moje obraćanje, ne mora moje obraćanje da ima jednu temu. Mogu da ih naučim šta je taktika premošćavanja, kako i na koji način obraćate pažnju... U prvom delu mog obraćanja, to se inače uči, u prvom delu govorio sam ono što je njihova tema svakoga dana, zauzećemo ovo, zauzećemo onu zgradu, plivaćete po Dunavu, Savi... Džabe im je što im kažete da ne mislite nigde da idete, u ovom gradu sam rođen, u ovoj zemlji ću da umrem, nikada nigde neću da idem i ponosan sam na sve što sam uradio za svoju Srbiju. Svakoga dana prete, svaki put se prave naivni i blesavi, nisam ja upao u skupštinu tokom korone kada smo obezbedili respiratore, vakcine... Bili smo krivi što im se nije ostajalo kod kuće i tada je trebalo sprovesti revoluciju... Voljom građana nikada ne mogu da dođu na vlast. Rekao sam da je neuspešno, rekao sam narodu da budu spokojni i da od ta posla nema ništa, i sad vam kažem. Ne znam koliko puta ćete da obmanjujete narod da na ulici rešavate probleme jer program nemate. Neće više biti 5. oktobra u Srbiji - objasnio je Vučić.

 

 

Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg

 

O penzijama, platama, niskim cenama

- Veoma sam srećan zbog angažmana Vučevića i Momirovića, sa njima radi moj kabinet, verujemo da će moći da se pojavi lista proizvoda sa nižim, nikad nižim cenama u sredu, da dodatno pomognemo ljudima. Da penzionerima do 10. januara isplatimo penzije uvećane, koje su uvećane za gotovo 11 odsto. Još razgovaramo oko plata. Vidim da i danas traju pregovori sa radnicima i sindikatima. Mora da se podigne neoporezovani deo zarade, da država preuzme deo na sebe, da se pomogne poslodavcima. Najveće povećanje minimalne zarade bi trebalo da bude. Smanjujemo siromaštvo. Verujem da će doći do dogovora, moja molba vladi je, ako postoji mogućnost da se pokrije minimalna potrošačka korpa sa minimalnom zaradom prvi put u istoriji Srgbije. Preko 53.000 da bude minimalna zarada, ako je to moguće, da vlada to ispuni, a da ne ugrozimo stabilnost javnih finansija.

Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg

 

O optužbama

- Nisam ja iznosio, već ih vi iznosite i to po naređenju Šolaka. Svakoga dana, najprljavijom kampanjom, između ostalog, kako će Francuzi ovde da skladište nuklearni otpad. Između ostalog, nije mi problem kada iznosite uvrede da sam kriminalac, vođa mafije, psihopata, majmun, ludak, đubre, to sve iznosi Šolak svakoga dana na sovjoj televiziji. Nisam rekao da je ubica, nego kukavica, znam da je kukavica. Rekao sam da je kriminalac i tajkun i stojim iza svake izvgovorene reči. Postoji mnogo postupaka, videćemo šta će presuda reći. Ne mislim, nikada nisam rekao da on želi da me ubije, on bi voleo da to neko drugi obavi, da to nije on. Ima mnogo ljudi koji to žele iz kriminalnog miljea. Godinama kdo vas na televiziji slušao sam laži da sam napravio Jovanjicu, to jedna porodica trpi tri godine, sve dok vam vaša koleginica Jelena Zorić nije rekla da je to laž. Koliko ste puta slagali da sam ubio Olivera Jovanovića, Cvijana.Nije mi teško da to ponovim, da li ste razmišljali kakvu ste metu stavljali na čelo moje i članovima moje porodice. Rekli ste, a nemate pravo da tražite bilo koga ni za moju punoletnu decu, moje roditelje, brata, nemate pravo da uzimate njihove matične brojeve. Kako ništa niste našli rekli ste da su dobili zemlju kod Plandišta, a niste rekli da su to dobili jer im je majka umrla, sram vas bilo. Nasledili su to jer im je od pradede ostalo, ne znaju ni gde se to nalazi. Sve to radite svaki dan i vi pričate o optužbama.- Kada pričate o protestima, još jednu lekciju da održim političarima. Gde god postoji problem, ne postoje tehnike, nego morate da se suočite sa problemom. Zato ću uskoro kancelariju predsednika da preselim na zapad Srbije makar na sedam dana i da direktno razgovaram sa ljudima, samo tako možete da čujete. Ne potcenjujem proteste koji su sve manji. Ja ću biti najveći zaštitnik od samovolje Rio Tinta kog su doveli Đilas i Šolak. Kada u ovoj zemlji vodite hajku i objašnjavate kako je normalno da zauzmete železničku stanicu, u kojoj to zemlji na svetu ima. Kako se to tumači? To je napad na šta? Ko ste vi da zabranjujete slobodu kretanja, to je ustavna kategorija - jasan je predsednik.

Foto: Printscreen

 

 

Foto: printscreen

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Kina je najveći rizik za američku ekonomiju! Šta to povezuje Ilona Maska i Donalda Trampa?
Live TV

Kina je najveći rizik za američku ekonomiju! Šta to povezuje Ilona Maska i Donalda Trampa?

Kandidat za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp rekao je da bi bio srećan da Elonu Masku da visok položaj u svojoj administraciji ako pobedi na izborima u novembru. Gosti "Otvorenog studija" Informer TV politički konsultant Vlada Dobrosavljević i ekonomista profesor Bojan Dimitrijević komentarisali su ovu vest, ali i analizirali šta to povezuje ova dva preduzetnika.

23.08.2024

20:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Bomba! Barsa dovodi asa Juventusa!
Fudbal

Bomba! Barsa dovodi asa Juventusa!

Barselona želi, Frederiko Kjeza takođe (28), sada ostaje samo da Juventus aminuje celu priču i da italijanski ofanzivac pojača španskog giganta!

24.08.2024

11:32

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija