• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.10.2024

10:49

Ovo je suština licemerstva! Brnabić reagovala na jezive pretnje Informeru i Vučićeviću: Neka novinarska udruženja otvoreno kažu da štite samo prava novinara Šolakovih medija!

Tanja Andric

Vesti

Ovo je suština licemerstva! Brnabić reagovala na jezive pretnje Informeru i Vučićeviću: Neka novinarska udruženja otvoreno kažu da štite samo prava novinara Šolakovih medija!

Podeli vest

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić reagovala je na stravične pretnje koje je samozvani ekološki taliban Aleksandar Jovanović Ćuta uputio našoj redakciji i glavom uredniku Informera draganu J. Vučićeviću.

- Prinuđena sam da reagujem i osudim pretnje koje je Informeru uputio narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta, jer je izostala bilo kakva reakcija onih koji su dužni da na to reaguju. Ovakve pretnje su apsolutno neprihvatljive u demokratskom društvu koje mora da štiti slobodu medija, bez obzira na uređivačku politiku medija, ili lični afinitet prema nekom mediju ili novinaru. 

Ovaj slučaj osvetljava suštinu licemerstva, jer nijedno novinarsko udruženje ili sindikat nije reagovao, a oni su ti koji treba da budu prvi koji staju u zaštitu novinara - uvek i neselektivno. 

Ipak, čini se da za njih postoje isključivo oni koji rade za medijske kompanije čiji je vlasnik Dragan Šolak. Ako je to njihov stav, onda bi bilo pošteno da to jasno i otvoreno kažu i da navedu da sindikati i udruženja zapravo štite samo prava novinara Junajted medije, jer je očigledno da druge kolege ne tretiraju kao jednako vredne zaštite i podrške. 

Licemerje u pristupu podršci novinarima ne sme da postoji, jer pravo na slobodu i zaštitu mora biti univerzalno i mora važiti za sve jednako bez obzira o kojem mediju je reč - napisala je Brnabić na Iksu.

Podsetimo, lažni ekolog i predvodnik opozicije Aleksandar Jovanović Ćuta uputio je juče monstruozne pretnje glavnom i odgovornom uredniku Informera, Draganu J. Vučićeviću, kao i njegovim saradnicima.

- Ovo što ti i ja sad izgovaramo, onaj zmijarnik tamo sa onim kratkonogim, bradatim Vučićevićem i njegovom ekipom samo čeka, prati, prati i bićemo naravno deo njihovog programa. Dakle, da ima pravde u ovoj zemlji, evo ja mu obećavam, ako se budem ikad išta pitao on je prvi na spisku! On i taj njegov zmijarnik i trovačnica Informer, koji će da bude lustriran. Takvi ljudi nemaju šta da traže, to truje sve živo, znači to je nešto što kao kancer kad imaš, to mora da se sklanja, to mora da se operiše, to mora da se operiše - ovo su reči poremećenog čoveka, koji se tu nije zaustavio već nastavio u prljavom maniru:

- Neko mora da skloni ove trovače, ove nakaze, ovog Vučićevića i tu njegovu ekipu. To ne sme više da zagađuje javni prostor, to mora da se skloni iz naših života. To se mora raditi brutalno, sistematski, ako treba i na silu - izjavio je lažni ekolog Ćuta.

Na ove stravične pretnje nije reagovalo nijedno novinsko udruženje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Nebojša Bakarec: Ćuta, lider opozicije želi da ubija novinare i naprednjake!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Ćuta, lider opozicije želi da ubija novinare i naprednjake!

Slava je, Sveta Petka, slava moje Srpske napredne stranke, em je Slava, em je nedelja, em sam bolestan, virus me pogodio. I onda vidim, lider opozicije, jedan od sedam opozicionih dahija, Ćuta, baš danas, na dan Slave Svete Petke, poručuje Srbiji, obećava da će on lično likvidirati novinare, čitave redakcije, đuture sve zaposlene u medijskoj kući „Informer“, koja ima TV redakciju, redakciju novina, i redakciju portala. I ne samo novinare, već sve iz „kartela“ SNS-a. I sve će to Ćuta, kako kaže, da eliminiše, da ukloni, kao kancer da odstrani, odstreli, da operiše na živo, on će kaže to lično, brutalno, sistematski, na silu, bez milosti, i poručuje dahija Ćuta - Svaki svoga ubijte subašu! Tako su postupale samo dahije i ustaše.

27.10.2024

16:08

sledeća vest

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Gujaničić: Korporativnim obveznicama NIS diversifikuje izvore finansiranja
Društvo

Gujaničić: Korporativnim obveznicama NIS diversifikuje izvore finansiranja

Emitovanjem korporativnih obveznica u obimu od 50 miliona evra kompanija NIS planira da diversifikuje izvore finansiranja, ali i da istovremeno iskoristi aktuelne pogodnosti državne strategije razvoja tržišta, rekao je Nenad Gujaničić, glavni broker u investicionom društvu “Momentum Securities” povodom najave emitovanja emisije korporativnih obveznica NIS-a.

28.10.2024

13:43

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set