• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

03.06.2024

11:40

Vidić pričao Englezima o srpskoj reprezentaciji! Ovo su vrline i mane "orlova"

Starsportphoto

EURO 2024

Vidić pričao Englezima o srpskoj reprezentaciji! Ovo su vrline i mane "orlova"

Podeli vest

Nekadašnji kapiten našeg državnog tima se u razgovoru za "Skaj sport" dotakao Evropskog prvenstva u Nemačkoj (od 14. juna do 14. jula).

Poznato je koliko je dubok trag Nemanja Vidić (42) ostavio na Ostrvu, gde je devet sezona bio uzdanica odbrane Mančester junajteda, pa zato i ne čudi što su britanski mediji želeli da čuju i njegovo mišljenje kada je reč o predstojećem EP.

S obzirom da su Engleska i Srbija zajedno u grupi C i snage će odmeriti već na startu (16. juna) na stadionu u Gelzenkirhenu, legendarni defanzivac je analizirao "orlove" i izneo svoja očekivanja od kontinentalnog turnira.

- Srbija je napred dobra, opasna, postižemo veliki broj golova u poslednje vreme. Na Svetskom prvenstvu smo dali čak pet u grupi. Međutim, i primamo mnogo pogodaka. Dve godine su prošle od Katara, a nismo se mnogo poboljšali u pogledu odbrane. To je nešto što moramo da popravimo - rekao je Vidić, a potom dodao:

- Mnogo toga treba da se sredi pred Evropsko prvenstvu, a nadam se da će selektor Piksi to učiniti. I mislim da bi za nas bio uspeh da prođemo grupnu fazu.

Foto: Starsportphoto

Nemanja Vidić

Čuveni štoper i bivši kapiten "crvenih đavola" dotakao se napadačkih kvaliteta našeg državnog tima, ali izrazio i zabrinutost.

- Imamo nekoliko odličnih pojedinaca, ali problem je što nastupaju u Saudijskoj Arabiji i Turskoj. Ne znam kakvog će fizičkog stanja biti pred EURO, ali to su jako važni igrači za nas, oni koji kreiraju igru i postižu golove - objasnio je Vidić.

Kada je reč o imenima, Nemanja je posebno izdvojio ofanzivce "orlova".

- Naši aduti su definitno Mitrović, Vlahović, Jović, Tadić, Kostić... To momci koji mogu svakome da zatresu mrežu, uvek idu napred. Imamo igrače koji mogu da nanesu ozbiljnu štetu protivnicima - zaključio je Vidić, koji je za srpsku reprezentaciju odigrao 56 utakmica i postigao dva gola.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija