• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.R

21.06.2024

12:29

Kraj: Derbi samo na papiru! Holanđani i Francuzi bez golova! (Video/Foto)

Tanjug/AP

EURO 2024

Kraj: Derbi samo na papiru! Holanđani i Francuzi bez golova! (Video/Foto)

Podeli vest

Ispred nas je osmi dan na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, očekuju nas nova tri meča 2. kola grupne faze. Ukrajina je savladala Slovačku sa 2:1, Austrija Poljsku 3:1 i preostao je još derbi kola između Holandije i Francuske (RTS 1, Arena 1 premijum 21.00).

Uživo pratite osmi dan na Evropskom prvenstvu, pred nama su tri izuzetno zanimljive utakmice, a prvi će na teren reprezentativci Ukrajine i Slovačke (15 časova). Od 18 koplja ukrštaju Poljska i Austrija, dok ćemo za kraj dana, do 21 čas, imati još jedan derbi svetskog fudbala između Holandije i Francuske u Lajpcigu. 

HOLANDIJA - FRANCUSKA 0:0 (0:0)

Grad: Lajpcig

Stadion: Red bul arena

Kapacitet: 40.000

Sudija: Entoni Tejlor (Egleska)

HOLANDIJA(4-3-3): Ferbrugen – Damfris, De Fraj, Van Dajk, Ake – Šouten (od 73. Virman), Simons (od 73. Vajnaldum), Rejnders – Frimpong (od 73. Gertruida), Depaj (od 78. Veghorst), Gakpo

Trener: Ronald Kuman

FRANCUSKA (4-3-3): Menjan - Kunde, Saliba, Upamekano, Teo Ernandes - Čuameni, Kante, Rabio - Dembele (od 75. Koman), Tiram (od 75. Žiru), Grizman

Trener: Didije Dešan

Kartoni: Šouten 31

UŽIVO

DRUGO POLUVREME:

90+5. minut - Upravo tako... Tejlor svira kraj i Holandija i Francuska su prve selekcije koje su odigrale 0:0 ove godine na kontinentalnoj smotri.

90+5. minut - Teče poslednji minut nadoknade i to bez naznaka da će se bilo šta promeniti. 

90+3. minut - Holandija čuva loptu i troši vreme, što je zaista nesvakidašnje. S obzirom da su oba rivala bez golova.

90+2. minut - De Fraj odlično pazi na Žirua i onemogućuje sjajnog skakača da dođe do lopte posle centrašuta.

90+1. minut - Pet minuta će se još igrati na "Red bul areni".

89. minut - Šta učini Rabio?! Imao je mnogo prostora, ali je onda uputio jako loš pas ispred Žirua, pa je sve prošlo bez opasnosti po gol Holandije.

87. minut - Oštar start Damfrisa ad Rabiom. Ostao je igrač Juventusa da leži na travi posle starta.

85. minut - Francuzi sve vreme drže loptu u svojim nogama, ali kombinuju na malom prostoru. To se ne dopada ni njihovim navijačima pa su "nagrađeni" zvižducima sa tribina.

83. minut - Jasno je da oba rivala pristaju na nerešen ishod, nažalost. Ne postoje naznake da bi neko mogao da krene u totalnu ofanzivu, a i umor je sve zastupljeniji kod igrača.

Foto: Tanjug/AP

 

80. minut - Smešila se dobra prilika Holandiji, ali je propala lošim dodavanjem Vajnalduma.

78. minut - Priliku za "lale" dobija i strelac pogotka u prethodnom kolu protiv Poljske, Veghorst. Njemu je mesto ustupio Memfis Depaj.

76. minut - Uprkos nekoliko katastrofalnih reakcija, na terenu ostaje Grizman. Napustili su igru Tiram i Dembele, a na njihovo mesto su ušli Kingsli Koman i Olivije Žiru.

74. minut - Čak tri promene pravi Kuman. Očito nije zadovoljan iskusni stručnjak i želi što više svežih igrača na terenu.

72. minut - Smatra engleski sudija da je Damfris uticao na pogodak iz nedozvoljene pozicije i zbog toga rezultat ostaje nepromenjen.

Foto: Tanjug/AP

 

70. minut - Proverava se situacija sa VAR sobom. Simons je uspeo da dođe do lopte i šutira ka golu posle velike gužve, zatresao je mrežu, ali je Damfris bio u nedozovoljenoj poziciji.

68. minut - Novi udarac ka golu Ferbrugena, ali i ovaj ide preko prečke. Ipak, prete Francuzi i u potpunosti kontrolišu meč.

66. minut - Grizman nestvarne stvari promašuje! Kante je uposlio napadača Atletika, a ovaj ponovo užasno reagovao i promašio loptu.

65. minut - "Lale" igraju kao da čuvaju prednost. Potpuno su zatvorili prilaz svom golu i prepustili loptu u potpunosti protivniku.

63. minutNapokon! Čuameni dobro gađa glavom, tik iznad prečke. Opasno je bilo po gol Holandije. Ponovo je "zakuvao" napad Dembele po desnoj strani, mnogo problema ima Ake sa igračem Barselone.

61. minut - Dobro je šutirao Tiram i za dlaku promašio okvir gola Ferbrugena. Imao je sreće Brajtonov čuvar mreže.

60. minut - Mnogo više učestvuje u napadima svoje selekcije Dembele za razliku od prvog poluvremena. Ipak, to još uvek nije urodilo plodom.

57. minut - Rabio se našao u dobroj prilici! Dobro je centrirao Dembele, ali fudbaler Juventusa nije najbolje zahvatio loptu, pa je ona završila nebu pod oblake.

56. minut - Lavovska borba Frimponga nije urodila plodom. Kreću u napad Francuzi.

55. minut - Probao je Depaj sa 25 metara slobodan udarac, ali se na putu njegovog udarca našao živi zid.

53. minut - Za trenutak su i narandžasti dresovi prodrli u 16 metara Francuske, ali je sve zavšreno lošim prijemom Rejndersa.

Foto: Tanjug/AP

 

52. minut - Prejak je udarac Kantea. Međutim, dobro je da se bilo šta dešava i da je makar upućena lopta ka golu jednog od golmana. 

50. minut - Ukoliko ste na poluvremenu zaspali i sada ste se probudili, ništa niste propustili. Bez udarca ka golu u nastavku.

47. minut - Šteta za Dembelea. Sjajno je prevario Akea, bio je brži, ali je onda u drugom kontaktu sa loptom sebi dao prejak for i izgubio posed.

46. minut - Bez promena oba trenera nastavljaju susret. 

PRVO POLUVREME:

45+1. minut - Kante je povukao napad, ali je Englez odlučio da je dosta za prvu deonicu. Poluvreme,

45+1. minut - Samo će minut produžiti igru Tejlor. Poslednju priliku imaće Francuzi, izvodi aut Rabio.

44. minut - Prošlo je dosta vremena otkako Holandija nije imala ulogu napadača. Pokušava to da promeni Ake.

42. minut - Probao je glavom Grizman, lepo ga je pronašao Rabio. Preslab je bio udarac i lak zadatak za Ferbrugena.

41. minut - Koliko pripreme i varki pri izvođenju slobodnog udarca, da bi Grizman samo pogodio živi zid.

Foto: Tanjug/AP

 

39. minut - Pucaju sami sebi u nogu Francuzi u mnogim situacijama. Teškom mukom je Tiram izgradio poziciju i iznudio prekršaj, samo da bi Upamekano amaterskom greškom predao posed.

36. minut - Vidno je zabrinut Dešan. Ponovo je Simons prelako došao u poziciju da šutira. Ipak, imali su Francuzi sreće pa je udarac bio preslab da bi ugrozio Menjana.

33. minut - Slabo reaguje Dembele. Dobra prilika i loše rešenje za nekada ogromnog talenta planete.

31. minut - Prva javna opomena na susretu pokazana je Šoutenu. Fudbaler PSV-a je zaustavio Grizmanovu kontru i zbog toga je upisan od strane engleskog arbitra.

29. minut - De Fraj i njegov pokušaj hvatanja protivnika u ofsajd zamku je mogao skupo da košta Holanđane. Pobegao je Tiram, ali je šutirao preko gola Ferbrugena.

Foto: Tanjug

 

28. minut - Ponovo pretnja "lala". Ovoga puta prošlo je daleko bezopasnije, zbog pravovremene intervencije Kantea.

26. minut - Upropastio je Gakpo fantastičan napad Holandije. Impresivna kombinacija Frimponga i Depaja okončana je lošim rešenjem Gakpa.

24. minut - Centaršut Depaja završio je na glavi Damfrisa, ali je udarac igrača Intera bio neprecizan. Mirno je u ovim trenucima na "Red bul areni".

21. minut - Bez prave prilike okončan je posed "trikolora". Na potezu je Holandija, ali sporo i teško prenose loptu na protivničku polovinu.

19. minut - Ngolo Kante u svom stilu preuzima kontrolu nad sredinom terena i započinje napade Francuza. 

Foto: Tanjug

 

17. minut - Majstorski driblinzi i nameštanje na šut Gakpoa, ali još bolja intervencija Menjana. Sve pršti u Lajpcigu!

16. minut - Zabrinule su prethodne dve šanse odbranu Holandije i deluje da nemaju više samopouzdanja kao na početku susreta. 

14. minut - Kakav promašaj! Grizmana je proigrao Rabio, napadač Atletika je ostao sam pred golom, ali je promašio loptu.

13. minut - Preuzeli su "galski petlovi" loptu u svoj posed napokon. Centaršut ka Grizmanu je delovao opasno, ipak, dobro interveniše Damfris.

10. minut - Jako dobro igraju Holanđani. Sjajni prodori i dodavanja sa sredine terena već nekoliko puta hvataju odbranu "trikolora" nespremnom.

Foto: Tanjug/AP

Simons u borbi za loptu

 

9. minuta - Ponovo ozbiljna šansa za Holandiju. Simons je doturio loptu do Depaja, ali ovaj nije uspeo da se okrene i uputi udarac. 

7. minut - Pokušao je Simons da probije po levoj strani, ali je naišao na zid u vidu Kundea i ostao bez lopte.

5. minut - Bez veće opasnosti po gol igrača u narandžastoj opremi, ali je i njihov napad brzo propao pa je lopta u nogama Francuza.

4. minut - Pokazuju raskoš svog talenta i Francuzi. Maestralni driblinzi Tiram i Dembelea, a onda i udarac Grizmana. Morao je Ferbrugen da interveniše i izbaci loptu u korner.

2. minut - Kakva šansa na samom startu! Brzonogi Frimpong je pobegao Ernandesu, uspeo da šutira ka golu Menjana, ali je za dlaku promašio!

1. minut - U prvi napad kreće Holandija. Dosta visoko postavljena sredina "lala" što ukazuje da će Kuman insistirati na nešto ofanzivniju igru od svojih igrača.

PRE MEČA:

20.45 - Jako dobrim fudbalerima raspolažu i "lale", a jedan od opasnijih je svakako Memfis Depaj.

Foto: AP/Photo

Memfis Depaj

20.33 - Budući napadač Real Madrida neće početi u prvih 11 "galskih petlova", pa će na njegovo mesto ići Grizman, a Čuameni je dobio priliku u startnoj postavi. Sa druge strane, prilika je ukazana sjajnom igraču Salcburga Ćaviju Simonsu.

20.30 - Najbolji fudbaler Francuske i jedan od najboljih na planeti, Kilijan Mbape biće na raspolaganju Dešanu, ali će na licu nositi zaštitnu masku. On je u duelu sa Austrijom zadobio prelom nosa.

Foto: AP/Photo

Mbape sa maskom

20.25 - Ostanite sa nama i uz poslednji, ujedno i najzanimljiviji duel današnjeg dana na Evropskom prvenstvu između Holandije i Francuske.

POLJSKA - AUSTRIJA 1:3 (1:1) KRAJ

Strelci: Trauner 9, Pjontek 30, Baumgartner 68, Arnautović 78.

Grad: Berlin

Stadion: Olimpija

Kapacitet: 71.000

Sudija: Halil Umut Meler (Turska)

POLJSKA (3-4-1-2): Ščensni - Bednarek, Davidovič, Kivior - Frankovski, Zalevski, Piotrovski (od 46. Moder) - Sliš (od 75. Grosicki), Zielinski (od 87. Urbanjski), Buksa (od 58. Levandovski) - Pjontek (od 58. Šviderski).

Trener: Mihal Probjež

AUSTRIJA (4-2-3-1): Penc - Linhart, Trauner (od 58. Danso), Mvene (od 62. Pras), Poš, Grilič (od 46. Vimer) - Sejvald, Sabicer, Baumgartner (od 80. Šmid), Laimer, Arnautović (od 80. Gregorič).

Trener: Ralf Rangnik

Kartoni: Sliš 53, Vimer 56, Moder 62, Levandovski 64, Arnautović 70.

UŽIVO:

DRUGO POLUVREME:

90+4. minut - Označava kraj utakmice sudija Meler. Dominantna pobeda za Austriju - 3:1.

90+3. minut - Sjajan i snažan prodor Bednareka i jako dobar centaršut. Nažalost, Grosicki nije najbolje zahvatio loptu.

90+1. minut - Pokazuje turski arbitar da će se igrati još četiri minuta u Berlinu.

90. minut - Faul na sredini terena i lopta za ekipu u prednosti. Poljaci verovatno više priželjkuju kraj od Austrijanaca.

88. minut - Poljaci mogu biti srećni ako izbegnu četvrti gol. Apsolutna kontrola i dominacija Austrijanaca u ovim trenucima na "Olimpiji".

85. minut - Milimetri delili Laimera od prvog i Austrijance od četvrtog gola! Sjajan pas u prostor, dribling Laimera, ali onda nije uspeo da usmeri loptu preko mreže.

Foto: Tanjug

Dominacija Austrije

84. minut - Bezopasno je delovao napad Austrije nakon izgubljene lopte Gregoriča, ali onda prava bomba Sabicera i još bolja intervencija golmana Juventusa.

83. minut - Sve u svojim rukama imaju Austrijanci. Smeši im se prva tri boda i odlična uvertira za duel sa Holandijom na istom stadionu za četiri dana.

78. minut - Priliku da izvede najstrožu kaznu dobio je Arnautović i to je Srbin izveo na majstorski način. Potpuno je nadmudren Ščensni.

77. minut - Pobeže Sabicer i sjajnim dribligom vara Ščensnog, koji zbog prekršaja pravi penal i dobija žuti karton!

76. minut - Još jedno dobro poznato lice u dresu Poljske dobija šansu. Romel Grosicki će odigrati prve minute na ovogodišnjem prvenstvu.

75. minut - Kako igra Austrija u ovim momentima. Patrik Vimer je odlično pratio trčanje i Laimera, dobio je pas, ali nije uspeo preciznije da šutira ka golu Ščensnog.

73. minut - Ne žuri Patri Penc sa vraćanjem lopte u igru. Jasno je da će Austrija koristiti svaku priliku kako bi "otkinula" koji minut više.

72. minut - Kreću u napad Poljaci, svesni su da nemaju šta da čekaju. Ponovo su na ivici litice. Pokušaj Zielinskog izblokiran.

69. minut - Ima posla i Penc! Šutirao je Levandovski, ali je lopta išla pravo u golmana Brondbija.

67. minut - Ponovo vodi Austrija! Sjajan pas Prasa, Arnautović majstorski propušta kroz noge, a Baumgartner nemilosrdno gađa i matira Ščesnog!

64. minut - Samo što je ušao u igru, Levandovski je "požuteo". Zbog udarca laktom u lice Laimera sudija Meler pokazuje četvrti žuti karton.

63. minut - Dobra šansa i promašena lopta Dansa ostaće u senci ofsajda, inače bi reprezentativac Austrije imao za čime da žali.

61. minut - Kao što je i najavljeno, ušao je u igru iskusni Levandovski. Videćemo koliko će biti u stanju sjajni golgeter da pomogne svom timu.

58. minut - Žali se na povredu Trauner i neće moći da nastavi meč. Na njegovo mesto ući će Danso, dok se za Poljake sprema Robert Levandovski.

57. minut - Zalevski i Moder odlično igraju po levoj strani i prave velike probleme Austrijancima na tom delu igrališta.

54. minut - Defanzivac Poljske, Bartoš Sliš je prvi igrač koji je dobio žuti karton. 

52. minut - Brza kontra i upozorenje Poljaka na drugoj strani. Pobegao je Pjontek odbrani, ali je neprecizno šutirao.

51. minut - Ponovo je Poš uputio udarac. Ovoga puta iz neposredne blizine i glavom. Na sreću po Poljake, dobro je pozicioniran Ščesni.

Foto: Tanjug

 

50. minut - Pokušao je Poš, ali dobro pozicioniran Moder blokira. Nastaviće sa pritiskom Austrija, iako još uvek nema konkretne šanse.

48. minut - Pod mnogo kontakta je Arnautović svaki put kada dodirne loptu. Robert Levandovski se zagreva pored aut linije.

46. minut - Oba selektora su se odlučila za po jednu promenu. Vimer je ušao na mesto Griliča za Austriju, dok je Piotrovski ustupio mesto Moderu.

PRVO POLUVREME:

45+1. minut - Kakav slobodnjak Zielinskog! Još bolje reaguje Penc i hvata loptu za kraj poluvremena.

45+1. minut - Turski arbitar je odlučio da prvo poluvreme produži za jedan minut. 

45. minut - Fauliran Pjontek u dobroj poziciji. Možda poslednja šansa za Poljake u prvom poluvremenu.

42. minut - Izuzetan šut Sabicera iz velike daljine! Očigledno frustriran zbog propuštene velike šanse par minuta ranije, probao je fudbaler Borusije iz Dortmunda da uhvati Sčesnog nespremnog.

Foto: Tanjug

Jako dobar fudbal u Berlinu

 

39. minut - Sjajno povlači kontru Baumgartner, proigrava Sabicera, ali je mnogo vremena trebalo igraču Borusije da se namesti i uputi udarac, pa je izblokiran.

37. minut - Pokušaj Griliča da proigra Arnautovića osujetio je Davidovič. Mnogo bolje deluje Poljska u ovim trenucima.

35. minut - E, sada je utakmica potpuno otvorena! Poljaci su vidno ohrabreni posle pogotka, dok Austrija želi da se vrati u vođstvo.

31. minut - Ogromnu gužvu u 16 metara Austrije iskoristio je Pjontek. Odbila se lopta, stigla do igrača Herte, a ovaj je sjajno prosledio u mrežu!

28. minut - Pokušaj Zielinskog izblokiran. Odlično Bendarek i Davidovič kontrolišu prostor pred svojim golom.

26. minut - Čak 65 odsto je lopta u nogama Austrijanaca, što dovoljno prikazuje dominaciju Rangnikovih igrača na terenu.

23. minut - Kakva minijatura Arnautovića i Baumgartnera. Kao na terminu su dva asa kombinovala i izborila sjajnu šansu za srpskog internacionalca, ali ipak je dosuđen ofsajd.

Foto: Tanjug

Arnautović glavobolja Poljacima

22. minut - Našao se Baumgartner oči u oči sa Ščesnim, ali je iskusni golman odlično reagovao i na vreme napustio gol liniju kako bi intervenisao.

19. minut - Kakva šansa i kako loša realizacija Zalevskog! Imao je prostora bek Rome da se namesti i šutira, on je pokušao iz prve i daleko prebacio gol Penca.

18. minut - Pogotkom Traunera Austrija je postigla prvi gol na šampionatu i sada je samo Belgija ostala bez učinka na ovogodišnjem prvenstvu.

Foto: EPA

Strelac gola

17. minut - Uspeli su Poljaci da prebace težište igre na polovinu protivnika. Zielinski je šutirao, izblokirao je Mvene, po mišljenju Poljaka rukom. Ipak, nema prekida igre iz VAR sobe, sve je čisto.

15. minut - Opasno je ponovo pred golom Ščesnog. Kombinuju Baumgartner i Sabicer.

13. minut - Potpuno očekivano, Austrija je delimično prepustila loptu rivalu nakon što je postigla gol. Više pažnje je sada usmereno na očuvanje rezultata.

12. minut - Poljaci prete preko Zalevskog i pokušavaju preko leve strane da pronađu rupu u odbrani Austrije.

Foto: Tanjug

 

10. minut - Goool! Maestralan prodor i centaršut Mvenea, a onda još bolja realizacija glavom Traunera!

8. minut - Velike probleme odbrani Poljske pravi Arnautović. Snažni napadač primorava agresivan pristup i tako izvlači prekršaj iz dobre pozicije.

6. minut - Pokušali su belo-crveni da uzvrate, ali je dodavanje Pitrovskog bilo neprecizno.

5. minut - Neoprezni Poljaci gube loptu i otvaraju šansu za rivala. Centrirao je Laimer, u odličnoj poziciji bio je Arnautović, ali ga je iznenadila lopta pa će Austrijanci dobiti samo korner.

4. minut - Prejako je dodavanje Sabicera bilo ka Arnautoviću. Šteta je, delovalo je da akcija Austrije ima potencijal.

2. minut - Žestoko se igra od samog početka i jaki dueli odvijaju se pred 16 metara Poljske. Prvi udarac ka golu uputio je Sajvald. Iz velike je daljine bio pokušaj pa je lako iskontrolisao loptu Ščesni.

1. minut - Loptu sa centra izvode Austrijanci i kreću u prvi napad!

PRE MEČA:

17.48 - Pravi derbi grupe D odigraće Holandija i Francuska, a on je na programu od 21 čas.

17.40 - Ohrabruje navijače Poljske Robert Levandovski na zagrevanju. Ne treba isključiti mogućnost da će ga selektor u nekom trenutku uvesti u igru, ukoliko povreda to dozvoli.

Foto: EPA

Popularni Leva na zagrevanju

17.30 - Ako je verovati svetskim kladionicama, Austrija u susret ulazi kao apsolutni favorit i kvota na njihovu pobedu je 1,85. Daleko manje šanse daju se ekipi Ralfa Rangnika sa kvotom od čak 4.

17.25 - Obe selekcije se bore za goli život, pošto su u prvom kolu neslavno odigrali. Poljake je savladala ekipa Holandije sa 2:1, dok Austrija nije uspela da se odbrani od moćne Francuske (0:1).

17.20 - Pod znakom pitanja za ovaj susret je bio Robert Levandovski do poslednjeg trenutka i čini se da ipak neće biti spreman da pomogne svojim saigračima. Selektor Probjež se nadao da bi iskusni golgeter mogao da se oporavi na vreme za duel sa Austrijom, ali će ipak presedeti susret.

Foto: AP/Photo

Robert Levandovski

17.15 - Reprezentacija Austrije odlučila se za najjači mogući sastav, pa će sve nade u napadu polagati u Marka Arnautovića iza koga će delovati sjajni trojac Baumgartner, Lainer i Sabicer.

 

 

17.05 - Ostanite uz nas i tesktualnim putem ispratite utakmicu između Poljaka i Austrijanaca za nešto manje od sat vremena.

 

SLOVAČKA - UKRAJINA   1:2 (1:0) KRAJ

Strelac: Šranc 17, Šaparenko 54, Jaremčuk 80
Grad: Diseldorf

Stadion: Diseldorf Arena

Kapacitet: 54.600

Sudija: Majkl Oliver (Engleska)

Slovačka: Dubravka - Pekarik, Vavro, Škrinijar, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda - Šranc, Boženik, Haraslin

Selektor: Franćesko Kalcona

Ukrajina: Trubin - Timčik, Zabarnji, Matvijenko, Zončenko - Sudakov, Bražko, Šaparenko, Mudrik - Jarmolenko, Dovbik

Selektor: Sergej Rebrov

 

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

KRAJ

90+5. minut - Stihijski napadaju Slovaci, Ukrajina se odlično brani. Pokušaj Škrinijara blokira Jaremčuk. 

90+2. minut - Imali su Slovaci šansu, ali je Vavro promašio loptu u kaznenom prostoru protivnika. Talovjerov je zamenio Šaparenka u timu Ukrajine.

90. minut - Pokušao je Beneš glavom nakon kornera, ali je bio neprecizan. Trubin ne žuri sa vraćanjem lopte u igru. Igraće se pet minuta nadoknade u Diseldorfu.

87. minut - Izmena kod Slovaka, na terenu je Sauer umesto strelca gola, Ivana Štranca.

86. minut - Oprezan je Rebrov i pojačava defanzivu dvostrukom promenom. U igru ulaze Sidorčuk i Malinovski, izašli su Mudrik i Bražko. 

84. minut - Tek sada arbitar Majkl Oliver pokazuje prvi žuti karton na utakmici i to strelcu gola Jaremčuku. 

80. minut - GOOOOOL! Potpuni preokret Ukrajinaca, Jaremčuk spretno reaguje u šesnaestercu i šalje loptu pored Dubravke u mrežu!

 

 

75. minut - Izgleda da se Mudrik povredio prilikom prethodnog šuta. Ipak, prvotimac Čelzija vraća se na teren nakon ukazane pomoći.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

74. minut - Konačno pritisak Slovaka, ali Ukrajinci se dobro brane i prete nakon kontre. Mudrik pogađa stativu posle brzog kontra napada!

70. minut - Mnogo bolja igra Ukrajinaca od izjednačenja, Slovaci bezopasni u nastavku meča.

67. minut - Menja Rebrov i uvodi Jaremčuka i Zubkova, izlaze Dovbik i Jarmolenko. Hancko je pokušao, ali nije mogao da ostane u igri zbog povrede zadnje lože. Teren je napustio i Harslin, a umesto njih šansu su dobili Adam Obert i Tomaš Suslov.

63. minut - Novi problem za Slovake. Povredo se David Hancko, deluje da neće moći da nastavi utakmicu.

Foto: Tanjug/AP

 

 

60. minut - Vreme je za izmene. Kalcona izvodi Boženika i Dudu, na terenu su Laslo Beneš i David Strelec. Korner za Ukrajinu koja nastavlja da preti.

57.minut - Potpuno se promenio odnos snaga. Ukrajina nakon gola preuzima inicijativu, Slovaci u podređenom položaju.

54. minut - GOOOOOL! Ukrajina stiže do izjednačenja. Zinčenko je asistirao Šaparenku koji je neometan šutirao u kaznenom prostoru Slovačke, Dubravka je bio nemoćan.

51. minut - Prete Ukrajinci! Mudrik je probio po levom krilu i centrirao, Dovbik je zahvatio loptu glavom, ali nije ugrozio Dubravku.

50.minut - Slovaci drže loptu na svojoj polovini, bez želje da previše rizikuju i napadnu. Ukrajina agresivna, ali ne uspeva da dođe do lopte.

47. minut - Odmah na startu prekid! Sudar glavama Zinčenka i Pekarika, na sreću bez ozbiljnijih posledica po dvojicu fudbalera.

46.minut - Počelo je drugo poluvreme u Diseldorfu. Ukrajinici će morati da napadnu, jer će u slučaju novog poraza svoje šanse da se domognu osmine finala svesti na minimum. Slovačku 45 minuta deli od sigurnog plasmana u eliminacionu fazu. Dvojica selektora za sada ništa ne menjaju.

 

PRVO POLUVREME

 

45. minut - POLUVREME! 

44. minut - Nova intervencija Anatolija Trubina, ispatila se promena među stativama u reprezentaciji Ukrajine. Golman Benfike peti put srečava Slovake da povedu... Sada je Boželnik dobio sjajan pas u prostor, lažnjakom je izbacio Timčuka, ali je njegov šut zaustavio Trubin. 

40. minut - Svesna je reprezentacij Slovačke da Ukrajinci prete iz kontre zbog toga su, svesno, prepustili rivalu posed u finišu prvog poluvremena. Četa Sergeja Rebrova nema ideju kako da probije dve linije pred golo, Martina Dubravke. 

34. minut - STATIVA! Mnogo sreće imali su sada Slovaci... Sevnula je kontra Ukrajine, lopta je stigla do Timčuka, a bek Dinamo Kijeva pogodio je okvir gola, ostaje 1:0. 

Foto: EPAIMAGES

 

29. minut - Nakon dugo vremena preti Ukrajina! Dovbik je izbacio jednim potezom Milana Škrinijara, došao do prostora da uputi udarac, vrhuska intervencija Pekarika! 

27. minut - Totalna dominacija Slovaka, sada po levom boku prolazi Haraslin, odlučio se ofanzivac da proigra Ondreja Dudu, ali je uspešno reagovao Sudakov. Mnogo sreće za Ukrajinu... 

21. minut - Mnoge je Slovačka oduševila u prvom kolu protiv Belgije, a četa Franćeska Kalcone nastavlja u istom ritmu i danas. Ništa se Ukrajinci ne pitaju na terenu "Diseldorf Arene". 

17. minut - GOOOOOOOOOOOL! Sada nije bilo spasa, Ivan Šranc je strelac, Slovačka vodi - 1:0!

 

16. minut - Već četiri intevencije sakupio je Anatoli Trubin! Sada je Ukrajinca na muke bacio Hancko koji je gađao iz slobodnog udarca sa dvadesetak metetara. 

13. minut - Još jedna opasnost pred golom Trubina, sada je sa distance gađao Duda, lopta odlazi pored stative. 

11. minut - Opet prete Slovaci! Sada je Ivan Šranc ostao sam na drugoj stativi, ali je vrhunski reagovao Anatoli Trubin. Golman Benfike dobio je šansu ispred Andreja Lunjina koji je protiv Rumunije bio izuzetno slab, ostaje 0:0. 

10. minut - Velika šansa za reprezentaciju Slovačke nakon dva dobra driblinga Haraslina. Oprobao je ofanzivac Sparte svoj udarac, na pravom mestu bio je Trubin. 

6. minut - Bezidejna je bila Ukrajina tokom čitavog meča sa Rumunima, sada daleko bolja energija. Timčuk je kombinovao sa Jarmolenkom po levoj strani, lopta je stigla do Dovbika u kaznenom prostoru, uspešno je to račšistio Milan Škrinijar. 

3. minut - Prvi put prete Slovaci preko Petera Pekarika, iskusni bek dobio je pas na stranu od Lobotke, ali je dobro reagovao blok Ukrajine. 

1. minut - Utakmica je počela, sa centra kreću izabranici Franćeskа Kalconе! 

PRE MEČA

14.51: Još manje od desetak minuta do počeka utakmice u Diseldorfu. Navijači su sjajno raspoloženi. 

Foto: Tanjug/AP

 

 

14.38: Navijači su uveliko na tribinama i za dvadesetak minuta očekuje se početak utakmice. 

Foto: Tanjug

 

 

14.20: Zanimljiva je odluka ukrajinskog selektora Rebrova da ostavi na klupi golmana Andreja Lunjina. Verovatno ga u dobroj meri krivi zbog ubedljivog poraza od Rumunije (3:0). 

Foto: Tanjug/AP

 

 

14.01: Slovačkoj bi i bod značio za prolaz u narednu fazu takmičenja, dok bi je pobedom osigurala. Sa druge strane, Ukrajina maltene igra za opstanak, jer je poražena od Rumunije i preostaje joj meč sa Belgijom, koji, barem na papiru, važi za najjačeg rivala u grupi. Osam puta do sada su se sastale ove dve selekcije i tri pobede ima Ukrajina, tri puta je bilo nerešeno, a dva puta je pobedila Slovačka. 

Foto: EPA

Reprezentativci Slovačke

 

13:48 - Ukrajinci su okupirali Dizeldorf. Nema dileme da će njihova reprezentacija danas imati veliku podršku. 

 

 

13:27 - Pred novinarima će se danas pojaviti selektor Srbije - Dragan Stojković Piksi. Konferenciju uživo možete pratiti OVDE

Foto: Starsportphoto

 

13:08 - Reprezentacija Srbije danas je odradila lagani trening nakon remija sa Slovenijom, a Dragan Stojković Piksi odlučio je da "orlove" poštedi popodnevnog treninga te će naši fudbaleri imati slobodno vreme. Opširnije OVDE

12:50 - Reprezentacija Slovačke režirala je najveće iznenađenje u prvom kolu Evropskog prvenstva. Četa Frančeska Kalcone savladala je Belgiju sa 1:0, a strelac jedinog gola bio je Ivan Šranc. 

12:29 - Kao što smo najavili, program otvaraju reprezentacije Ukrajine i Slovačke koji se sastaju od 15 časova u Dizeldorfu. Nakon prvog kola Slovačka ima tri boda budući da su režirali veliko iznenađenje i savladali Belgiju. Sa druge strane, Ukrajina je doživela debakl u susretu sa Rumuijom - 3:0. 

12:25 - Dobro došli na blog posvećen sedmom danu Evropskog prvenstva u fudbalu. Sve detalje iz Nemačke uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba!
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba!

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada!
Live TV

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada!

Juče su održani pregovori u Briselu o Kosovu i Metohiji. Svi su se pojavili, ali se nisu svi sreli. Aljbin Kurti je izbegao susret sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Da li Kurti nije hteo ili nije smeo da se sastane sa predsednikom, ostaje dilema. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji i Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba u Sloveniji.

27.06.2024

16:43

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija