• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

10.08.2024

22:36

(UŽIVO) Olimpijske igre - 15. dan! Francuzi, niste vi Srbi! Ameri gaze domaćina u finalu

Reuters

Olimpijske igre

(UŽIVO) Olimpijske igre - 15. dan! Francuzi, niste vi Srbi! Ameri gaze domaćina u finalu

Podeli vest

Pratite u blogu uživo na našem portalu Informer.rs dešavanja tokom 15. dana takmičenja na Olimpijskim igrama.

Obavezno budite uz nas, ovo je raspored nadmetanja naših sportista, koji se danas takmiče na Olimpijskim igrama.

 

DANAS NA OI

 

Subota 10. avgust

10.30 -  Milica Novaković - Kajak K1 500

11.00 -  Košarkaška reprezentacija Srbije igra protiv Nemačke za bronzanu medalju.

11.30 - Hetik Cabolov - rvanje, repasaž za bronzanu medalju do 74 kilograma

 

UŽIVO:

22.52 - Završena je treća četvrtina finala, SAD ima prednost od šest razlike, ali pitanje je hoće li "galskih petlovi" moći uopšte da zaprete u poslednjoj deonici

22.34 - Ameri imaju sigurnih 14 razlike i manje-više rutinski izlaze na kraj s Francuzima u finalu košarkaškog turnira

21.59 - Košarkaška reprezentacija SAD lagano ide ka odbrani zlatne medalje. "Drim tim", koji je Srbija držala na kolenima 37 minuta dok ih sudije nisu digle na noge i dale im vetar u leđa, vodi protiv Francuske desetak razlike

21.15 - Veliko finale košarkaškog turnira počeće za 15 minuta 

20.20 - Trener Hetika Cabolova, Božidar Baltić, kaže da mu nije jasno kako su njegov pulen i on dopustili Amerikancu da okrene rezultat za samo tridesetak sekundi. Objašnjava da je Cabolovu sad veoma teško, ali i da su sve do samog kraja meča imali sve u svojim rukama

19.40 - Amerikanac je dodao gas u poslednjih par sekundi borbe, tako da srpski rvač nije uspeo da se odupre njegovom presingu. Vrlo brzo je Kajl poveo rezultatom 10:4, i tako ostavio našeg reprezentativca Hetika Cabolova bez bronzane medalje! Više o tome pročitajte OVDE.

 

 

19.34 - Kajl Dek je izgubio čelendž, sve se dešava na 48 sekundi do kraja borbe. Sudija objašnjava trenutnu situaciju više puta. Srpski rvač je zbog neispravnog čelendža dobio još jedan poen, sada vodi - 4:3!

Publika zviždi i skandira Kajlu.

19.33 - Amerikanac je vidno nezadovoljan rezultatom, krenuo je da viče i da se raspravlja sa sudijama. 

19.30 - Ostao je još jedan minut do kraja. Srpski rvač trenutno vodi rezultatom 3:2, Amerikanci su zvali čelendž.

19.25 - Iako se Srbin bori protiv četvorostrukog svetskog šampiona, daje i poslednji atom snage kako bi došao do preokreta. Amerikanac je od starta nametnuo svoj ritam i čini se da kupuje vreme, sudije su odlučile da mu dodele još jedan bod - 2:0.

Ipak, nakon nekoliko sekundi glavni arbitri su odlučili da taj poen daju srpskom rvaču, pa je rezultat ostao izjednačen - 1:1.

19.20 - Hetik je ušao poprilično oprezno u ovaj duel, što je Amerikanac iskoristio i agresivnijim napadom odmah osvojio jedan bod.

19.20 - Srpski rvač Hetik Cabolov upravo izlazi na borilište!

19.00 - Naš rvač Hetik Cabolov boriće se za bronzanu medalju večeras protiv Amerikanca Kajla Dejka. Program počinje u 18.15, a ta borba je sedma po redu. Uskoro se očekuje da Hetik izađe na borilište!

18.10Zaustavite sve! Ovo je dokaz da je Iman Kelif muško!  

Svi dele jednu fotografiju sa Olimpijskih igara i tvrde da ona dokazuje da je alžirska bokserka muško! Kelif koju još od prošle godine bije glas da ima muške XY hromozome i da zbog toga ne bi smela da se takmiči sa ženama u borilačkom sportu, osvojila je zlatnu medalju na Igrama u Parizu. Dok je zajedno sa svojim trenerom Muhamedom Al Šavom slavila, nastala je fotografija koja je digla prašinu na društvenim mrežama. Više o ovoj vesti pročitajte OVDE!

17.50 - Srpska tekvondistkinja Aleksandra Perišić (22) prodefilovala je centrom Pariza. Devojka koja je osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama prošetala je ispred Ajfelove kule, gde navijači svakodnevno pozdravljaju osvajače medalja.

 

 

17.30 - Vaterpolo reprezentacija Srbije boriće se protiv selekcije Hrvatske sutra (14.00, RTS 1) za zlatno odličje na Olimpijskim igrama u Parizu! Uoči finalnog meča svoja očekivanja i ambicije izneli su hrvatski vaterpolisti, Marko Bijač (33), Loren Fatović (27) i Ante Vukičević (31).

- Teško je reći tačan recept za Srbiju. Oni su svakako reprezentacija puna sjajnih pojedinaca, predvođenih kapitenom Jakšićem i, po mom mišljenju, možda trenutno najboljim igračem sveta Dušanom Mandićem. To su sigurno dva imena na koja je uglavnom usmerena pažnja, ali to ne umanjuje kvalitet ostalih igrača. Oni su odlična ekipa i očekuje nas izuzetno težak zadatak - poručio je Marko Bijač

Detaljnije o ovoj vesti, i o izjavama ostalih hrvatskih vaterpolista pročitajte OVDE!

Foto: profimeda

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske

17.15 - Italijanski skakač uvis Đanmarko Tamberi osvojio je zlato na OI pre tri godine, a sada će titulu braniti sa kamenom u bubregu! 

Glavni favorit za zlatno odličje se razboleo pred takmičenje u francuskoj prestonici, a u prvi mah se činilo da je u pitanju virus. Kako mu je bilo gore iz dana u dan, na kraju je završio u bolnici, a doktori su pronašli da ima kamen u bubregu i da je u tom stanju prošao kvalifikacije.

Iako je suludo zamisliti da bilo ko učestvuje na takmičenju u takvom stanju, Italijan je odlučio da bude deo velikog finala, koje je na programu u subotu. 

Foto: AP PHOTO

Đanmarko Tamberi

17.00 Vaterpolistkinje Španije savladale su Australiju rezultatom 11:9, u finalu takmičenja u Parizu. Najzaslužnije za trijumf bile su Bea Ortis sa četiri gola i Majka Garsija Godoj sa tri pogotka.

Bronzana medalja je otišla u ruke reprezentaciji Holandije, koja je pobedila Sjedinjene Američke Države sa 11:10.

Foto: Tanjug

Ženska vaterpolo reprezentacija Španije

16.45 - Još jedno zlato u nizu za reprezentaciju Kine, ovoga puta u ritmičkoj gimnastici!  Kineskinje su bile prvoplasirane sa ubedljivo najboljim rezultatom od 69.800 poena, i tako su osvojile zlatno odličje na Olimpijskim igrama u Parizu. Drugo mesto zauzela je ekipa Izraela sa 68.850 poena, dok su treće bile Italijanke sa osvojenih 68.100 poena. 

16.35 - Rukometašice Norveške postale su treći put u istoriji olimpijske šampionke, pošto su u finalu ubedljivo savladale Francusku rezultatom 29:21.

Norvežankama je ovo treće zlato na najvećoj sportskoj smotri posle 2008. i 2012. godine. Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Heni Rejstad sa osam golova, dok je Kari Bratset Dale postigla šest.

Bronza je pripala Danskoj, koja je savladala Švedsku sa 30:25. 

Foto: Tanjug

Rukometašice Norveške

 

16.20 - Naši vaterpolisti boriće se protiv reprezentacije Hrvatske sutra (14.00, RTS 1), za zlato na Olimpijskim igrama u Parizu! Srpski nacionalni tim je treći put zaredom izborio plasman u samu završnicu najveće sportske smotre, a uoči tog duela govorio je predsednik Vaterpolo saveza Srbije, Viktor Jelenić.

- Igre još nisu gotove, ostala je najvažnija utakmica. Ali lepo je kada znaš da je medalja ponovo naša. Nisu protekle ni jedne Olimpijske igre od Sidneja 2000. a da nije osvojeno odličje na najvažnijem takmičenju. Ovo je sedma olimpijska medalja u nizu i jako lepo zvuči da smo treći put uzastopno u finalu, da smo po tome isti kao Amerikanci u košarci - započeo je Jelenić, prenosi VSS.

Foto: reuters

Vaterpolist Srbije

16.00 - Francuska trkačica Alesija Zarbo (22) onesvestila se na stazi tokom finalne trke na 10.000 metara. Sredinom trke, mlada atletičarka se jednostavno srušila i ostala da leži na stazi bez svesti. Medicinske ekipe su utrčale da joj ukažu hitnu medicinsku pomoć i ubrzo su je izneli na nosilima.

Foto: profimedia

Alesija Zarbo

15.50 - Ukoliko ste ljubitelj ženskog fudbala, imate sreće! Od 17.00 snage odmeravaju Brazil i Sjedinjene Američke Države, a ulog? Zlatna medalja!

15.30 - Jako zanimljivo biće i u finalu dizanja tegova za dame do 81. kilograma (16.00). Kvalifikacije su protekle u znaku devojke iz Ekvadora Patricije Dahomes Barere.

Foto: EPA

Barera

15.10 - U konkurenciji dama se za zlato bore Kina i Japan u stonom tenisu, dok se od 15.35 sastaju vaterpolo selekcije Australije i Japana.

15.00 - Veliko interesovanje vlada za finalni rukometni meč u konkurenciji dama. Francuskinje žele da slave pred domaćom publikom protiv moćne Norveške.

14.46 - Odbojkaška reprezentacija Francuske odbranila je zlato osvojeno u Tokiju. "Trikolori" su u finalu slavili protiv Poljske našeg Nikole Grbića 3:0. 

12.44 - Košarkaška reprezentacija Srbije je osvojila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. Naši momci su savladali Nemačku sa 93:83.

11:40 -  Posle odigranog prvog poluvremena Srbija vodi protiv Nemačke rezultatom 46:38.

Foto: AP/Photo

 

 

11.03 - Srpski rvač Hetik Cabolov boriće se za bronzu na Olimpijskim igrama u Parizu.

Hetik Cabolov je trebalo da se bori protiv  Džendrija Kabaljera Garsona, ali je Kubanac predao taj meč i predstavnik Srbije rođen u Rusiji prošao je bez borbe.

Foto: Starsportphoto

 

 

On će se za bronzanu medalju kroz repasaž boriti sa Amerikancem Kajlom Daglasom Dejkom.

11.00 - Počeo je meč košarkaških reprezentacija Srbije i Nemačke za bronzanu medalju.

10.43 Srpska reprezentativka u kajaku Milica Novaković ostala je bez A finala u trci na 500 metara. Ona je trku završila na trećem mestu, a u finale prolaze dve najbolje plasirane kajakašice.

Foto: EPA

 

 

10.20  - Etiopljanin Tamirat Tola postao je olimpijski šampion u maratonu. On je trku ulicama Pariza završio u vremenu novog olimpijskog rekorda, 2.06:26 sati.

 

 

10.00 -  Selektor košarkaške rerpeznetacije Srbije, Svetislav Pešić juče je izjavio da su on i njegovi pulenoi svesni protiv koga igraju  i da je plan igre najbitniji.

Foto: OKS

 

 

- Znamo sa kim igramo, vrlo ih poštujemo. Izvanredna ekipa, timski orijentisana košarka. Borben! Istovremeno, oni su pokazali, ne samo na ovom turniru, već poslednje dve-tri godine, da su izrasli u izvanrednu ekipu, sa izvanrednim pojedincima. Naravno, nije bilo puno vremena za bilo kakve detalje, ali mi ih dobro znamo. Moramo, pre svega, da mislimo na naš plan igre. To je ono što, u ovom trenutku, mene lično i moj trenerski staf najviše okupira. Da možemo da pronađemo prave odluke, da pomognemo našim igračima da odigraju istu utakmicu kao što su do sada igrali - rekao je popularni Kari.

09. 29 - Bokserka iz Alžira Iman Kelif (25), koja ima DSD poremećaj zbog čega ima višak testosterona u krvi, imala je moćnu poruku nakon osvajanja zlata na Olimpijskim igrama u konkurenciji do 66 kilograma.

-  Žena sam kao i svaka druga žena. Rođena sam kao žena, živela sam kao žena, takmičila sam se kao žena i nema sumnje u to. Naravno, postoje neprijatelji uspeha. To mom uspehu daje poseban ukus zbog ovih napada - rekla je Kelif posle pobede.

09.15 - Metju Lajg Kalio iz Kanade, Žoan Roso iz Francuske i Džoni Batista iz Portorika će biti arbitri  na meču Srbije i Nemačke.

09.10 - Dobrodošli na naš blog posvećen 15. danu Olimpijskih igara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23