• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.05.2021

14:32

NOĆAS JE UMRO BRATISLAV PETKOVIĆ, NAŠ BRACA! Vesić: Hvala ti prijatelju za privilegiju da sarađujemo, mnogo sam naučio od tebe!

Beograd

NOĆAS JE UMRO BRATISLAV PETKOVIĆ, NAŠ BRACA! Vesić: Hvala ti prijatelju za privilegiju da sarađujemo, mnogo sam naučio od tebe!

Podeli vest

"Večna slava našem Braci! Noćas je umro Bratislav Petković. Naš Braca", napisao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na Fejsbuku

 

"Hvala ti prijatelju za privilegiju da sedam godina sarađujemo. Mnogo sam od tebe naučio. O istoriji Beograda, o ljudima koji su zadužili naš grad, o kulturi, o spomenicima, o automobilima, o crkvi... Bio si divan čovek, osetljiv na patnju i nepravdu, spreman svakome da pomogne. 

Pre samo nekoliko dana sedeli smo i dogovarali projektovanje novog Muzeja automobila ispod Brankovog mosta. Nekoliko dana ranije pričali smo o mojoj novoj knjizi. Prvu sam izdao jer si me ti nagovorio. Danas te više nema.

Obećavam ti prijatelju da ću da završim Muzej automobila kako smo dogovarali. Taj muzej zvaće se po tebi jer su njegovi eksponati iz tvoje privatne zbirke koju si poklonio Beogradu. Gradu za koji si živeo.

Počivaj u miru dragi prijatelju. Odmori se jer čitavog života nisi imao ni minut odmora. Tamo gde odlaziš srešćeš majku koju si mnogo voleo. Videćeš mnoge divne ljude koji su nas napustili. Sačekaćeš nas, tvoje prijatelje, da nastavimo započete, a nedovršene razgovore.

Kako bi Sokrat rekao u svojoj besedi pred sudijama.

"Ali već je vreme da odlazim — ja u smrt, a vi u život. A ko od nas ide ka boljem spasenju, to niko ne zna osim Bog".

Počivaj u miru prijatelju. Večna slava", napisao je Vesić na svom Fejsbuk profilu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Piksi pred Dansku: Nisu se promenili, znamo šta nas očekuje sutra!
Fudbal

Piksi pred Dansku: Nisu se promenili, znamo šta nas očekuje sutra!

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra gostuje Danskoj u Kopenhagenu (18.00, RTS, Arena premijum 1), u okviru drugog kola A divizije Lige nacija. Na konferenciji za medije uoči pomenutog meča svoja očekivanja i ambicije izneli su selektor Dragan Stojković Piksi (59) i defanzivac Strahinja Pavlović (23).

07.09.2024

17:30

Planeta

FBI šokirao, nema tajni! Rusi se ne mešaju u naše izbore imamo dokaze!
dokazi

FBI šokirao, nema tajni! Rusi se ne mešaju u naše izbore imamo dokaze!

Američke vlasti nisu otkrile pokušaje stranih aktera da se direktno mešaju u predstojeće predsedničke izbore, predstavnici Kancelarije direktora nacionalne obaveštajne službe (ODNI), Agencije za sajber bezbednost i infrastrukturnu bezbednost (CISA) i Federalnog obaveštajnog biroa ( FBI) su izjavili.

07.09.2024

17:20

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set