• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K.R.

17.06.2021

14:16

STRAŠNI ŠUMADINO ATRAKCIJA ŠUMARICA! Kada čujete njegovu riku, jasno vam je da on nije obična životinja/VIDEO/FOTO/

K.R.

Vesti

STRAŠNI ŠUMADINO ATRAKCIJA ŠUMARICA! Kada čujete njegovu riku, jasno vam je da on nije obična životinja/VIDEO/FOTO/

Podeli vest

Kada neko prvi put dođe na omiljeno izletište Kragujevčana, na Šumaričko jezero, često bude iznenađen zvukom koji dolazi iz obližnje šume. A da nije reč o običnoj životinji, postaje jasno tek onda kada se i pogleda naviše...

Tu je ogromni dinosaurus, koji se pokreće i kao da čuva sada najveću atrakciju ovog mesta, Avantura park. On se zove Šumadino, i na ulazu je u borov hlad koji skriva pravu zabavu za decu ali i odrasle.

Foto: K.R.

 

Bojan Pavlović direktor Gradske turističke organizacije Kragujevac kaže da se Avantura park sastoji iz tri celine.

- U jednoj su prepreke koje idu između stabala i kroz krošnje drveća. Ima dva nivoa, i prvi, niži je za početnike i decu, dok je viši nivo predviđen za odrasle i one kojima treba malo više adrenalina. Tu je i poligon spretnosti, gde su prepreke koje deca mogu da prelaze i tu razvijaju svoje veštine i pre svega psihomotoriku.

Foto: K.R.

 

Treći deo je i najpopularniji među najmlađima, sa maketom dinosaurusa koji je u anketi dobio naziv „Šumadino“. On je na struju, pomera vrat i rep i ispušta autentične zvuke, kaže Pavlović.

Ovaj zabavni i rekreativni park se nalazi odmah iznad plaže Šumaričkog jezera, i upotpunjuje već postojeće sadržaje – terene za odbojku na pesku, stoni tenis, i ugostiteljske objekte... Mesto je idealno za decu ali i za odrasle, jer dok oni plivaju,sede i druže se u restoranu, ili pecaju, najmlađi imaju svoje mesto za zabavu a to je baš Avantura park. On radi od maja do oktobra, i radnim danima od 11 do 19 sati. Vikendom se otvara sat ranije.

Foto: K.R.

 

- Instruktori sportskog društva „Radnički“ su uvek tu, i oni daju uputstva kako se prolazi Avantura park, a svi posetioci bez obzira na godine dobijaju i zaštitnu opremu. I ako je izuzetno popularan, cena se nije promenila poslednje tri godine, i ulaznica košta 300 dinara, objašnjava Bojan Pavlović. Kako dan odmiče, u popodnevnim satima se i broj avanturista povečava... Svako prvo dolazi na mesto gde oblači zaštitnu opremu. Vezuje se specijalnim kaiševima za sajle tako da ne postoji mogućnost pada sa visine.

Tu je i šlem, koji glavu čuva. I onda kreće veranje uokroz krošnje, hod po brvnima i sajlama, provlačenje kroz prepreke... ne deluje lako, ali je hrabrih srca u centru Šumadije očigledno mnogo.

Foto: K.R.

 

Tokom sezone više hiljada ljudi prođe kroz ovaj zabavni avanturistički sadržaj, a ima i onih koji dolaze iz okolnih gradova da se uglavnom vikendom porodično zabave i provedu dan na ovom jedinstvenom jezeru koje se nalazi u samom gradu.

Avantura park na Šumaričkom jezeru je građen iz dve faze, od 2017. godine, kroz projekte razvoja turističke infrastrukture, finansirala je vlada Srbije, a delom i grad.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set